OnePlusXiaomiYleinen

Rajuja käänteitä Suomen älypuhelinmarkkinoilla Q3 2020 aikana – OnePlus ohitti Huawein ja Xiaomi ohitti Nokia-puhelimet

Suomen älypuhelinmarkkinoilla nähtiin vuoden kolmannella neljänneksellä rajuja käänteitä, sillä Yhdysvaltojen asettamat rajoitteet näkyvät Huawein suoriutumisessa, jonka lisäksi Nokia-puhelimia valmistava HMD Global on saanut siirtyä pois TOP5-valmistajien joukosta. Uudet Counterpointin tarjoamat tiedot antavat jälleen kerran hyvän kuvan siitä, miten Suomen älypuhelinmarkkina on kehittynyt.

Counterpointin mukaan Samsung johti jälleen Suomen älypuhelinmarkkinaa heinä-syyskuussa 2020, sillä Samsungin markkinaosuus oli 32 prosenttia. Toisena oli Apple 30 prosentin markkinaosuudellaan. Kolmanneksi hieman jopa yllättäen pääsi OnePlus, joka on laajentanut vahvasti tuoteportfoliotaan, joka näkyy myös kasvaneessa myynnissä. OnePlussan markkinaosuus oli 17 prosenttia, joka nousi yhteensä 10 prosenttiyksikköä verrattuna huhti-kesäkuuhun. Neljänneksi tipahti Huawei, jonka markkinaosuus lähes puolittui, mutta Huawei säilytti kuitenkin 12 prosentin markkinaosuuden.

Suomen älypuhelinmarkkinoiden TOP5-valmistajat Q3 2020 aikana. / Lähde: Counterpoint Research

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen älypuhelinmarkkinan yksi yllättäjistä on myös kiinalainen Xiaomi, joka pääsi ensimmäistä kertaa TOP5-valmistajien joukkoon. Xiaomin markkinaosuus oli 5 prosenttia ja nousi Counterpointin mukaan kolme prosenttiyksikköä verrattuna edeltävään neljännekseen. Samalla Xiaomi tiputti suomalaisen Nokia-puhelimista vastaavan HMD Globalin luokkaan ”muut”, eli HMD Globalin markkinaosuus kutistui hyvin marginaaliseksi.

OnePlus piti Suomessa 5G-puhelimien johtajuutta itsellään Q3 2020 aikana, sillä joka toinen myyty 5G-puhelin oli OnePlus-merkkinen. OnePlussan hyvän 5G-puhelimien myynnin taustalla on OnePlus Nordin suuri menestys, jonka avulla OnePlussan 5G-markkinaosuus nousi 53 prosenttiin. Samsungin osuus toimitetuista 5G-puhelimista oli 35 prosenttia ja muut ylsivät 12 prosentin tasolle.

Suomen älypuhelinmarkkinoiden TOP5-valmistajat Q3, Q2 ja Q1 2020. / Lähde: Counterpoint Research

“Suomi on ollut 5G-kehityksen johtavia maita ja meille oli alusta alkaen selvää, että haluamme lähteä tukemaan 5G-aikakaudelle siirtymistä tuomalla markkinoille edullisempia 5G-puhelimia kuten OnePlus Nord. Olen nöyränä seurannut OnePlus Nordin huikeaa menestystä ja olen onnellinen siitä, että se on tehnyt 5G-aikaan siirtymisestä helpompaa yhä useammalle käyttäjälle. Yhteisömme tuki motivoi meitä yrityksenä tuomaan entistä edullisempia 5G-laitteita markkinoille, kuten äskettäin lanseerattu OnePlus Nord N10, joka tarjoaa sujuvan OnePlus-kokemuksen ja vie siirtymistä 5G-aikaan jälleen yhden askeleen eteenpäin. “ kertoo OnePlussan Euroopan strategiajohtaja Tuomas Lampén.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 “OnePlus oli toinen kahdesta tuotemerkistä (toinen oli Xiaomi), joka kasvoi vuositasolla samalla kun markkina on laskenut. Apple, Samsung ja Huawei tekivät kaikki kaksinumeroiset romahdukset. Tämä kasvu johti siihen, että OnePlus ohitti Huawein ja nousi markkinoiden kolmanneksi suurimmaksi tuotemerkiksi. 5G-älypuhelinmarkkinoilla OnePlus dominoi 53% markkinaosuudella toimituksista. Kolme viidestä suosituimmasta 5G-laitteesta Q3:lla 2020 oli OnePlus-laite. Nord otti ensimmäisen paikan suosituimpana 5G-puhelimena OnePlus 8 -sarjan tukiessa tulosta. $250-399 hintaluokassa OnePlus ohitti sekä Samsungin että Applen nousten suurimmaksi älypuhelinbrändiksi 33% markkinaosuudella toimituksista Q3:lla 2020. OnePlus Nordin osuus tämän segmentin toimituksista oli 30%, joka on lähes täysin sama osuus kuin Apple iPhone SE 2020 -puhelimella, “ Jan Stryjak, Associate Director, Counterpoint Research -tutkimusyhtiöstä kertoo.

Lähde: Counterpointin tiedote, OnePlussan tiedote (sähköposti), Counterpointin tiedot (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Joo nord hyvä puhelin 3kk ollu puhelin omistuksessa joista kohta 2kk takuuhuollossa

    1. Late onko sinulla Nord 8/128G vai 12/256G Oon kuullu huhuja että tuolla 8/128 olis ollu jotain ongelmia🤔😥

  2. Niin se OnePlussankin sädekehä alkaa haalistumaan, laatu ei pysy puhelinjulkistusten perässä. Enää ei pidä paikkaansa firman yksi puhelin per vuosi slogan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus