ArvostelutCATYleinen

Testissä CAT S62 Pro – järeä puhelin lämpökameralla sekä vuosia vanhoilla tekniikoilla

CAT S62 Pro

SuomiMobiilin testattavana käväisi uusi CAT S62 Pro -älypuhelin, jonka kohokohtina voidaan pitää kestävää rakennetta sekä lämpökameraa. Olemme toisinaan SuomiMobiilissa tutustuneet kestävärakenteisiin älypuhelimiin ja nyt CAT S62 Pro on yksi kalleimmista, sillä hinta puhelimelta löytyy Suomessa huomat 699 euroa. Hintaa on siis edullisen huippupuhelimen verran, vaikka laitteen tekniset ominaisuudet ovatkin suoraan 200 euron hintapisteestä.

CAT S62 Prossa on muun muassa monta vuotta vanha Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-muistia, yksi 12 megapikselin takakamera sekä 4000 milliampeeritunnin akku. Tällä hetkellä monissa 700 euron hintaisissa puhelimissa on muun muassa tehokkaampi järjestelmäpiiri, 5G-yhteydet, monikamerajärjestelmä sekä tehokas pikalataus, jotka kaikki puuttuvat CAT S62 Prosta. Puhelimen kohderyhmäkin on täysin eri, sillä CAT S62 Pron kestävärakenne tekee laitteesta vaihtoehdon jos hakusessa on kestävä laite.

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan CAT S62 Pron tarjoamiin ominaisuuksiin, teknisiin tietoihin, erikoiseen lämpökameraan sekä moniin muihin yksityiskohtiin kuten laatuvaikutelmaan. Testasimme muun muassa puhelimen pakkaskestävyyden sekä mukana toimitettavan laturinlatausnopeuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot
CAT S62 Pro
Mitat: 158.5 x 76.7 x 11.9 mm
Paino: 248 g
Rakenne: Alumiinikehys / muovinen takaosa / Gorilla Glass 6 -lasi edessä / IP68 / MIL-STD-810H
Näyttö: 5.7 tuumaa Full HD+ (2160 x 1080) / 18:9-kuvasuhde / IPS LCD / 60 Hz
Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen Snapdragon 660 (4x 2.2 GHz Kryo 260 & 4x 1.8 GHz Kryo 260)
Grafiikkasuoritin: Adreno 512
Muisti: 6 Gt RAM-muistia [LPDDR4x] / 128 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS 2.1]
Takakamera: 12 MP pääkamera (f/1.8 / 1/2.55" / 1.4 µm / PDAF) + FLIR-lämpökamera (Lepton 3.5) + LED-salama
Etukamera: 8 MP etukamera
Akku: 4000 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 10 (sisältää Googlen palvelut)
Muuta: Dual-SIM / 18 watin pikalataus / OTG
Liitännät: USB-C / USB 2.0 / Kuulokeliitin / NFC
Ääni: Bluetooth 5.0 ja yksi kaiutin
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija takaosassa
Värit: Musta
Hinta: 699 €

Myyntipakkaus

CAT S62 Pron myyntipakkauksen sisältö.

CAT toimittaa uutuuspuhelimen keltaisessa myyntipakkauksessa, jota koristavat piirroskuva puhelimen etuosasta, laitteen mallinimi useaan kertaan sekä tekstit parannetusta lämpökamerasta. Pakkauksen ulkoisesta toteutuksesta tulee vahvasti esille jo, että CAT S62 Pro on suunnattu juuri järeään ja aktiiviseen käyttöön.

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee itse puhelin muoveihin käärittynä. Puhelimen alapuolella on ohut pahvitasku, joka pitää sisällään metallisen SIM-korttiluukun avaustyökalun sekä pikakäyttöoppaan ja takuutietoja. Pakkauksen pohjalta löytyy vielä 18 watin maksimitehoon yltävä laturi sekä USB-C-tyypin lataus- ja tiedonsiirtokaapeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CAT S62 Pron myyntipakkaus on siis hyvin perinteikäs, eikä tarjoa mitään yllätyksiä. Paketissa on puhelimen lisäksi kaikki käytön aloittamiseen vaadittava. Huomionarvoista mielestäni on, että myyntipakkauksen koko on yllättävän suuri verrattuna pakkauksen sisältöön. CAT olisi voinut mielestäni pienentää pakettia selvästi, sillä nyt mukana on liian paljon tyhjää tilaa.

Kestävä rakenne vaikuttaa hyvältä

CAT on valmistanut puhelimen pääasiassa kestävä rakenne edellä, joka näkyy muun muassa normaalia paksumpana sekä järeämpänä ulkoisena toteutuksena. Lisäksi ulkoisesti CATA S62 Pro ei ole aivan yhtä viimeistellyn oloinen kuin mitä monet perinteisemmät älypuhelimet ovat. CAT hyödyntää rakennusmateriaaleina alumiinia ja muovia sekä lasia suojaamassa näyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käsituntumalta CAT S62 Pro on erittäin järeää tekoa, sillä alumiinikehys antaa laitteelle mukavasti jämäkkyydentunnetta, kun taasen pehmeä takaosan muovi tasapainottaa kokonaisuutta. Puhelin on kuitenkin erittäin paksu, sillä mitoiksi on ilmoitettu 158,5 x 76,7 x 11,9 millimetriä. Lisäksi painoa on huimat 248 grammaa, joten kooltaan CAT S62 Pro on juuri sellainen kuin mitä kestävältä puhelimelta voikin odottaa.

CAT on tehnyt puhelimesta myös IP68-sertifikaatin mukaisesti pölyn- ja vedenkestävän. Puhelin voidaan asettaa veteen 1,5 metrin syvyyteen jopa 35 minuutiksi, ja laite kestää sen. CAT S62 Pron takuu ei kata kuitenkaan nesteen aiheuttamia vaurioita, joten vedenkestävyys on täysin käyttäjän vastuulla. Puhelin kuitenkin kestää helposti vettä, eikä testijakson aikanakaan tullut vastaan ongelmia tämän suhteen.

Puhelimen rakenteesta on tehty myös pudotuksenkestävä, sillä CAT lupaa laitteen kestävän pudotuksen jopa 1,8 metrin korkeudelta teräspinnalle. CAT S62 Pro on myös MIL-STD-810H -sertifikaatin mukaisesti ääriolosuhteita kestävä laite, ja valmistajan mukaan puhelin on testattu muun muassa kestävän värinää, hiekkaa, suolasumua sekä painetta. Rakenne on siis erittäin kestäväksi tehty, eikä siitä ole epäselvyyttä.

CAT S62 Pro ei etuosaltaan suuremmin mitään erikoista tarjoa, vaan näyttää jopa hieman vanhahtavalta. Näyttö vie etuosasta noin 69 prosenttia, joten näyttöä kiertää suuret mustat reunat. Näytön yläpuolelle on sijoitettu puheluihin käytettävä kuuloke, etukamera sekä valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet. Lisäksi yläreunassa on havaittavissa LED-ilmoitusvalo. CAT S62 Pron etuosan toteutuksessa katse kiinnittyy näyttölasia kiertävään muovikehykseen, joka on hieman korkeammalla kuin näyttölasi. Kehyksen ideana on suojata lasia paremmin tiputuksissa.

Puhelimen takaosa valmistettu hieman pehmeästä muovista, ja alaosassa on myös paremmalla pidolla varusteltu karheampi muovipinta. Kamera-alue löytyy takaosan vasemmasta yläkulmasta, jossa on yksi pääkamera sekä lämpöanturi. Kameroiden alapuolella on LED-salamavalo. Laitteen takaosaan on laitettu myös perinteikäs sormenjälkilukija sekä iso CAT-logo oikeaan yläkulmaan. Takaosaltaan CAT S62 Pro on siis selvästi erilaisempi kuin monet perinteisemmät älypuhelimet, eikä laitteen toteutuksen kanssa ole menty tyylikkyys edellä. Puhelimessa on enemmänkin päätetty ottaa kestävyys pääasialliseksi lähestymistavaksi huolimatta siitä miltä puhelin näyttää.

CAT S62 Pron oikeaan kylkeen on sijoitettuna ylimmäksi kuvioitu virtapainike, jonka alapuolella ovat äänenvoimakkuuspainikkeet. Painikkeet ovat poikkeuksellisesti muovia, vaikka kehys on alumiinia, mutta tästä huolimatta niiden tuntuma ja vaste ovat erinomaiset. Erityisesti virtapainikkeen karhea kuviointi auttaa sen löytämistä käsituntumalla muun muassa pidemmässä, vaikka sijainnillisesti äänenvoimakkuuspainikkeiden yläpuolella oleminen ei ole mielestäni kovin järkevää. Toki sijaintiin varmasti tottuu, mutta normaalisti laitetta kädessä pidettäessä siihen joutuu kurottamaan.

Puhelimen vasemmassa kyljessä on PTT:lle ohjelmoitava oranssi painike sekä SIM-korttiluukku. CAT S62 Prohon on mahdollista asettaa samanaikaisesti joko yhden nano-SIM-kortin ja microSD-muistikortin tai kaksi nano-SIM-korttia. Laitteen yläreunaan on laitettu yksi mikrofoni, mutta muuten se on jätetty tyhjäksi. Alareunassa on USB-C-tyypin latausliitin, yksi mikrofoni sekä kaiutin.

Teknisesti ei kovin erikoinen

CAT S62 Pron näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa, eli nykymittapuulla varsin kompakti. Näytön tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle (2160 x 1080), minkä lisäksi siinä on 18:9-kuvasuhde ja hieman pyöristetyt kulmat. Näyttö itsessään perustuu IPS LCD -tekniikkaan ja näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 6 -lasipinta. CAT:n mukaan näyttöä voidaan käyttää myös hansikkaat käsissä tai märillä sormilla.

Vaikka aikaisemmin totesin näytön olevan nykymittapuulla varsin kompakti, niin se ei tarkoita itse laitteen olevan kompakti. Näyttö peittää etuosan pinta-alasta vain 69 prosenttia, mikä on varsin vähän verrattaessa siihen, että monissa perinteisemmissä puhelimissa näyttö peittää etuosasta noin 90 prosenttia. CAT S62 Pron näytön ylä- ja alapuolilla on reilun senttimetrin paksuiset mustat kaistaleet, minkä lisäksi reunoilla on muutaman millimetrin paksut kaistaleet.

Näyttö ei itsessään suuremmin pääse vakuuttamaan, vaan se on oikeastaan aika keskivertoa. Vastaavan näytön voisi kuvitella löytävänsä alle 300 euron puhelimesta, sillä kyseessä ei ole esimerkiksi värintoistoltaan kovin miellyttävä ainakaan oletusasetuksilla. Tarkkuutta näytöllä on kuitenkin mukavasti, mikä ei ole aina itsestään selvyys kestävissä laitteissa. Näytössä on myös kohtuulliset katselukulmat, mutta eivät täydelliset, sillä näytön reunoille tulee tietyssä kulmassa varjoja.

Myöskään CAT S62 Pron tekninen toteutus ei ole kovin erikoinen, vaan laitteessa käytetään useamman vuoden vanhaa järjestelmäpiiriä. Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, joka on peräisin vuodelta 2017. Kolme vuotta vanha järjestelmäpiiri on jo erittäin vanha, ja se on suunnattu myöskin alle 300 euron laitteisiin. CAT S62 Pron teknisessä toteutuksessa on kaksi suurta ongelmaa, jotka ovat heikko järjestelmäpiiri 700 euron hintaluokassa sekä sen vanhuus, sillä uudempiakin olisi tarjolla.

Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri rakentuu neljästä samanlaisesta 2,2 GHz:n taajuudella toimivasta Kryo 260 -ytimestä sekä neljästä 1,8 GHz:n taajuudella toimivasta Kryo 260 -ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa hoitaa Adreno 512. CAT S62 Pro tarjoaa lisäksi 6 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tarvittaessa on käytettäessä myös muistikorttipaikka.

Ajoimme puhelimessa läpi tutut suorituskykytestit, vaikka tulokset olivatkin hyvin odotettavissa. Omassa hintaluokassaan CAT S62 Pro ei pärjää millään tasolla Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin suorituskyvyllä, vaan testeissä pisteet ovat jopa huonompia kuin alle 200 euron puhelimella. Alapuolella olevassa taulukossa CAT S62 Pron saamia pisteitä on mahdollista verrata tuoreempaan Snapdragon 665 -piiriin perustuvaan Motorola Moto G8 Power -puhelimeen sekä 169 euron hintaiseen Redmi 9 -puhelimeen.

Testitulokset
CAT S62 Pro (SD660) Motorola Moto G8 Power (SD665) Redmi 9 (MTKHG80)
AnTuTu (V8): 160 470 pistettä 173 572 pistettä 200 139 pistettä
Geekbench 4 (single): 1399 pistettä 1511 pistettä 1861 pistettä
Geekbench 4 (multi): 5478 pistettä 5561 pistettä 6192 pistettä
Geekbench 5 (single): 293 pistettä 311 pistettä 364 pistettä
Geekbench 5 (multi): 1353 pistettä 1372 pistettä 1343 pistettä
PCMark 2.0: 6046 pistettä 6885 pistettä 8689 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 1166 pistettä 1078 pistettä 1333 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 1053 pistettä 933 pistettä 1170 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 1863 pistettä 2364 pistettä 2603 pistettä

Suorituskyky ei siis vastaa millään tasolla 700 euron hintalappua, ja aika on jo ajanut Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin ylitse. On hieman kyseenalaista, että CAT on laittanut uutuuspuhelimeen hyvin heikon järjestelmäpiirin, ja ainakin itse olisin toivonut jotain hieman tehokkaampaa sekä uudempaa. Snapdragon 660 -piirin heikon suoristuskyvyn huomaa myös käytössä, sillä käyttökokemus ei ole jokaisessa tilanteessa kovin mairitteleva, mikä näkyy muun muassa sovelluksien hitaana käynnistymisenä.

Ohjelmoitava painike löytyy vasemmasta reunasta.

Teknisellä puolella mainittavan arvoinen asia on CAT S62 Pron sormenjälkilukija, joka sijaitsee laitteen takaosassa. Sormenjälkilukija on hyvä, vaikka ei mikään markkinoiden nopein. Se ajaa asiansa mainiosti ja on myös erittäin luotettava. Testijakson aikana sormenjälkilukijan kanssa ei ollut mitään vakavia ongelmia.

CAT S62 Pro on varusteltu myös yhdellä ohjelmoitavalla painikkeella, joka on vasemmassa kyljessä. Painike voidaan ohjelmoida muun muassa kaksoisnapautukselle sekä pitkälle painallukselle erikseen. Valittavissa on muun muassa muutamia toimintoja, kuten taskulamppu ja puheluun vastaaminen, minkä lisäksi sen avulla voidaan tarvittaessa avata jokin ennalta määritetty sovellus. Painikkeen ensisijainen käyttötarkoitus on olla PPT-painike, joka on lyhenne Push to talk -toiminnosta. Kyseessä on siis esimerkiksi radiopuhelimen tangentti ja se toimii sovelluksissa, jotka ominaisuutta tukevat.

Erikoisuutena mielenkiintoinen lämpökamera

Mielenkiintoisin yksittäinen ominaisuus uudessa CAT S62 Pro -puhelimessa on lämpökamera. CAT hyödyntää laitteessa FLIR Lepton 3.5 -anturia, jossa on edelliseen verrattuna nelinkertainen määrä lämpöpikseleitä. Lisäksi kameraan on yhdistetty FLIR VividIR-tekniikka, jotta kameralla saadaan aikaan terävämpi kuvanlaatu sekä korkeampi lämpöresoluutio. Lämpökameraa voidaan hyödyntää myös puhelimen normaalin kameran kaverina.

Puhelimen FLIR-lämpökamera mahdollistaa muun muassa 1440 X 1080 tasoisen HD-videokuvauksen sekä MSX-multispektrisen dynaamisen kuvaamisen. Lämpökamera tunnistaa lämmön -20 … +400 asteen väliltä jopa 30 metrin etäisyydeltä. Lämpökamera mahdollistaa myös skaalattavat ja liikutettavat kohteet kuuma- tai kylmäindikaattoreilla, minkä lisäksi nyt kamerassa horisontaalinen lämpökuva on laajennettu 57 asteiseksi. CAT S62 Pro tarjoaa kamerassa myös 9 lämpöväripalettia, joista voi valita sopivan.

Testijakson aikana lämpökamera hoiti tehtävänsä kohtuullisesti, mutta käyttömukavuus ei ollut aivan viimeistelty. Lisäksi Lämpökamera usein näytti lämpötilan jopa 5 asteen heitolla, eikä luotettavaa mittaustulosta aina saatu. Monissa käyttötilanteissa lämpökameran suuntaa antava tulos on kuitenkin tarpeeksi hyvä.

Integroitu FLIR-lämpökamera lyhyesti

 • Lämpökuvaus FLIR Lepton 3.5 -anturin avulla
 • 1440 x 1080 HD-videokuvaus VividIR-tekniikalla
 • MSX® multispektrinen dynaaminen kuvantaminen
 • Mitattava lämpötila-alue -20 … +400 ºC
 • Mittaa pintalämpötilat jopa 30 metrin etäisyydeltä
 • Skaalattavat ja liikutettavat kohteet kuuma- tai kylmä- indikaattoreilla
 • 9 lämpöväripalettia
 • PDF-raportointi

Kamera ei suuremmin yllätä

CAT S62 Pro tarjoaa yhden kameran takaosassaan, joka perustuu 12 megapikselin tasoiseen Sonyn kehittämään sensoriin. Kamerassa on f/1.8 aukko, 1/2,55” sensorikoko, 1,4 µm pikselikoko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Kamera ei ole teknisesti siis mikään kovin mullistava, vaan se on varsin yksinkertainen.

Monissa tämän hetken älypuhelimissa nähdään kamerajärjestelmiä, joissa on pääkameran rinnalla hieman zoomausta tai ultralaajakulmakameroita. Nyt CAT S62 Prossa joudutaan tyytymään vain pääkameraan sekä lämpökameraan. Puhelimen etuosassa on myös 8 megapikselin selfiekamera, joka on sopiva muun muassa videopuheluihin tai virtuaalisiin kokouksiin, mutta selfiekuvaamista varten se ei ole paras mahdollinen.

Pääkameralla taltioidut kuvat ovat mielestäni hyviä, jos valoa on tarpeeksi valoa saatavilla. Kuvissa on hyvät yksityiskohdat sekä värit taltioituvat yllättävän luonnollisina. Parhaimmasta päästä kamera ei ole, eikä CAT ole pystynyt ottamaan sensorista kaikkea irti, sillä kameraa ei ole optimoitu kovinkaan paljoa. Heikossa valaistuksessa kuvista tulee usein todella surkeita, ja testin aikana oli havaittavissa ikäviä ongelmia erityisesti tarkennuksen kanssa. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka ovat otettu CAT S62 Pron pääkameralla.

Hyvä akunkesto, mutta lataaminen voisi olla nopeampaa

Puhelimen sisältä löytyy valmistajan mukaan 4000 milliampeeritunnin akku, jonka kerrotaan kestävän jopa kaksi päivää tavallista käyttöä. Testijakson aikana havaitsimme, että CAT S62 Pron akunkesto ei ollut yhtään sen parempi kuin monissa muissakaan Android-puhelimissa, vaan akun sai kulutettua helpostikin yhdessä päivässä loppuun. Varmasti kevyessä käytössä akku kestää selvästi pidempäänkin, mutta kestävärakenteiselta puhelimelta akunkeston voisi myös olettaa olevan yksi kohokohdista.

Akun lataamisesta huolehtii 18 watin pikalaturi, joka hyödyntää USB-C-tyypin latausliitintä. Testijakson aikana toteutimme CAT S62 Prolle tutun lataustestin, jonka perusteella akun lataus ei ole mistään parhaimmista päästä, mutta ei myöskään huonoimmasta. Lataustestin tulokset ovat nähtävillä alapuolella olevasta kuvaajasta.

Akun latausnopeus mukana toimitettavalla laturilla.

Kuvaajasta nähdään, että CAT S62 Pron akku latautuu tyhjästä täyteen 155 minuutissa, eli 2 tunnissa ja 35 minuutissa. Puolessa tunnissa akkua saadaan 31 prosenttia ja 90 prosentin varaustaso saavutetaan 107 minuutissa. Viimeiset 10 prosenttia latautuvat 48 minuutissa, joten latausnopeus hidastuu selvästi loppua kohden mentäessä. Vaikka CAT S62 Pro tukee 18 watin latausnopeutta, niin se ei tarkoita, että kyseessä olisi kovinkaan nopea pikalataus.

CAT S62 Prota voidaan ladata ainoastaan USB-C-liittimen kautta langallisesti, eikä puhelimessa ole tukea langattomalle lataukselle. Puhelin tukee kuitenkin OTG-tekniikkaa, joten sillä voidaan ladata muita laitteita langallisesti.

CAT S62 Pro joutui myös SuomiMobiilin perinteiseen pakkastestiin, ja ainakin näin kestävän puhelimen kohdalla tämäkin testi on erittäin hyödyllinen. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa kiinni sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla CAT S62 Pro laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen puhelimesta oli kulunut yksi prosentti akkua, ja akunvaraus tippui siis 99 prosenttiin. Koska CAT hyödyntää puhelimessa LCD-näyttöpaneelia, niin testin jälkeen näyttö oli erittäin hyytelömäinen. Lisäksi huomattiin, että CAT oli estänyt lataamisen kylmässä ja siitä myös ilmoitettiin suoraan käyttäjälle. Salama oli myös käytettävissä laitteen ollessa kylmänä.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla CAT S62 Pron näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut huimat 29 prosenttia, eli akunvaraus oli 71 prosenttia. Akun kuluminen oli odotettua suurempaa, sillä tässä testissä kuluu akkua keskimäärin 5-15 prosenttia. Myöskään tällä testauskerralla ei tullut vastaan ongelmia, joita ei olisi havaittu jo ensimmäisellä testauskerralla.

Pakkaskesto oli CAT S62 Prossa luvattoman huonolla tasolla, vaikka kyseessä on kestävä puhelin. Puhelin on suunniteltu kestämään ääriolosuhteita, mutta nähtävästi jo Suomen kylmät pakkaspäivät saattavat tulla laitteelle ongelmaksi. Akun kuluminen ja näytön hyytelöityminen olivat suurimmat ongelmat puhelimen ollessa kylmässä.

Käyttöjärjestelmänä puhdas Android 10

Käyttöjärjestelmänä CAT S62 Prossa toimii Android 10, johon on esiasennettuna Googlen palvelut ja sovelluskauppa. Android 10 on pitkälti puhdas, eikä mukana ole mitään CAT:n omaa raskaasti kustomoimaa käyttöliittymää. Toki mukaan on tuotu joitakin puhelimelle suunnattuja omia asetuksia ja sovelluksia, mutta käyttökokemus on erittäin puhdas.

Monesti kestävien puhelimien yksi suurimmista kysymysmerkeistä on päivitettävyys, mutta CAT S62 Prolle on ainakin luvattu uusin Android 11 -käyttöjärjestelmäpäivitys jollain aikataululla. Toistaiseksi joudutaan tyytymään Android 10 -versioon. Testijakson aikana puhelimelle tuli saataville tasan yksi ohjelmistopäivitys, joka toi mukanaan Googlen 1. elokuuta 2020 julkaisemat tietoturvakorjaukset, eli näiden osalta ollaan hieman jälkijunassa.

Käyttökokemus ohjelmiston suhteen ei ole aivan viimeistelty, vaan mukana on muutamia ongelmia ja bugeja. Hyvänä esimerkkinä ohjelmiston viimeistelemättömyydestä toimivat CAT:n omat sovellukset, jotka ovat hyvin hitaita sekä ulkoasultaan todella raakileita. Ohjelmiston takia ei CAT S62 Prota kannata siis ostaa, mutta oman kokemuksen mukaan puhelimella voi kuitenkin suorittaa kaikki tarvittavat toiminnot, vaikka ohjelmisto ei olekaan aivan priimaa.

CAT S62 Pro on saanut myös Googlelta Android Enterprise Recommended -sertifikaatin, eli Google pystyy suosittelemaan laitetta myös yrityskäyttöön.

Kestävä puhelin, mutta ei mikään yllättäjä

CAT S62 Pro on hyvä puhelin juuri siihen käyttöön, mihin se on myös tarkoitettu. Puhelin on suunnattu erityisesti järeämpään käyttöön esimerkiksi rakennusalalle, metsästykseen tai muihin tilanteisiin, joissa vaarana on puhelimen hajoaminen. CAT S62 Pron rakenne on suunniteltu kestämään, mutta muilta osin laitteessa on jouduttu karsimaan rajusti.

Puhelimessa on paljon hintaluokassa erikoista tekniikkaa, kuten vuosia vanha järjestelmäpiiri, vain yksi kamera, heikko pikalataus sekä monet muut oudot valinnat. CAT S62 Pro tarjoaa siis pääasiassa vain kestävän rakenteen ja lämpökameran, jonka ohella kaikki muut ominaisuudet ovat vain keskivertaisia. Suurimmat heikkoudet ovat vanhan järjestelmäpiirin ohella ohjelmiston hiomattomuus sekä heikko kameratoteutus. Lisäksi puhelimen pakkaskestävyys on yllättävän heikko, vaikka kyseessä pitäisi olla kaiken kestävä laite.

Suomessa CAT S62 Pro on myynnissä 6 + 128 gigatavun muistiversiona 699 euron hintaan. Suhteutettuna ominaisuuksiin on hintaa aivan liikaa, sillä oikeasti hinnan pitäisi asettua 300-400 euron tietämiin tai jopa tämän alapuolelle. CAT S62 Pro -puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

CAT S62 Pro

5.5

SuomiMobiilin testattavana käväisi CAT S62 Pro -älypuhelin, joka tarjoaa kestävän rakenteen sekä lämpökameran.

Hyvää
 • Kestävä rakenne (IP68, MIL-STD-810H)
 • Erikoisominaisuutena lämpökamera
 • 6 + 128 gigatavun muistivariantti
 • Muistikorttipaikka, USB-C-liitin ja dual-SIM
 • Lähes puhdas Android 10 -kokemus ja lupaus Android 11 -päivitykselle
 • Saanut Android Enterprise Recommended -sertifikaatin
Huonoa
 • Erittäin heikko pakkaskestävyys
 • Vuosia vanha Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri
 • Ei 5G-tukea
 • Ei kuulokeliitintä
 • Hintaluokassa liian yksinkertainen ja heikko kamerajärjestelmä
 • Ohjelmiston hiomattomuus
 • Hinnoittelu liian korkea
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

 1. Muuten hyvä arvoctelu, mutta tosiaan tuo pelkkä 3.5 FLIR kamera yksinään maksaa 400€, ja koska kyseessä kuitenkin spesiaali pienen volyymin tuote, näyttelevät kehityskulut suurempaa osaa hinnassa, eli ei tuo 699€ nyt niin järjetön hinta tällaiselle ole.

 2. Harva hankii kyseistä ”pääpuhelikseen” vaan nämä, ja vastaavat ovat työkäytössä. Vaikka kyseinen ei ihan huippua teknisesti olekkaan niin mm. lämpökameran johdosta työkäytössä aivan ehdoton. Kestää kovaa käsittelyä, akku kestää pitkään, toimii haskat käsissä, tukeva, kookas, IR-kamera.
  Käyttö on itselle (iP-mies) edelleenkin sekavaa ja kamera saisi olla parempi, mutta muuten ihan hyvä hankinta työkäyttöön… ja hinnasta yleensähän työluuri menee ”firman piikkiin”

 3. tätä ei ole mitään järkeä ostaa. kannattaa ostaa mieluummin erillinen flir jonka voi liittää puhelimeen ja ostaa jokin muu puhelin. saa samaan yhteishintaan paljon paremman kokonaisuuden.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut