AppleYleinen

Raportti: Apple aloittanut iPhone-puhelimien testaamisen USB-C-portilla

Apple iPhone 13 ja iPhone 13 Pro Max

Viime aikoina on kuultu raportteja siitä, että Apple tulee hyödyntämään vihdoin USB-C-liitäntää iPhone-puhelimissaan ensi vuodesta lähtien. Nyt tuorein Bloombergin raportti paljastaa Applen jo aloittaneen testaamaan iPhone-puhelimia USB-C-portilla. Tänä vuonna joudutaan kuitenkin edelleen tyytymään Lightning-liitäntään.

Raportti kertoo lisäksi, että Apple työstää adapteria, joka voisi mahdollistaa tulevien USB-C-liittimen saavien iPhone-puhelimien käyttää Lightning-liittimelle suunniteltuja lisätarvikkeita. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa siitä, tullaanko kyseinen adapteri sisällyttämään puhelimien myyntipakkaukseen, vai tullaanko sitä myymään erikseen. Applen historian tuntien käyttäjät varmasti joutuvat maksamaan adapterista ekstraa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi suurimmista syistä siirtyä USB-C-porttiin on selvästi Euroopan unionin tavoite yhtenäistää nykyistä laturisekasortoa. Euroopassa saa todennäköisesti jatkossa myydä laitteita vain USB-C-liittimellä, joka ei varmasti ole suuri ongelma Android-valmistajille, jotka liitintää jo käyttävät. Apple on käyttänyt uskollisesti Lightning-liitintä, vaikka monet ovat jo vuosia toivoneet Applen siirtyvän USB-C-liittimeen.

Apple ei ole kuitenkaan ollut tyytyväinen tulevaan lakiin, joka velvoittaa yhden tyyppisten liittimien käytön kaikille laitteille. Apple on aikaisemmin kertonut tulevan muutokset vahingoittavan kuluttajia ja hidastavan hyödyllisten innovaatioiden käyttöönottoa latausstandardeissa. USB-C-standardin käyttämien iPhone-puhelimissa voisi kuitenkin tuoda tuleviin puhelimiin selvästi nykyisiä paremman tiedonsiirron sekä nopeamman latauksen.

Lähde: Bloomberg.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple