AppleYleinen

Raportti: Apple valmistelee älynäyttöä älykodin hallintaan

Apple on laajentamassa älykodin tuotevalikoimaansa ja on raporttien mukaan kehittämässä uutta älynäyttöä tuoteportfolionsa jatkoksi. Bloombergin raportin mukaan Apple on työstämässä laitteita, joiden avulla yhtiö kilpailee sekä Googlea että Amazonia vastaan älykotimarkkinoilla.

Ensimmäisenä on odotuksissa, että Apple lanseeraisi älykkäillä ominaisuuksilla varustetun älynäytön. Älynäyttö olisi iPad-tablettia edullisempi laite, jonka voisi kiinnittää myös seinälle. Näytön kautta käyttäjä voisi ohjata älykotinsa eri tuotteita, kuten termostaatteja tai valoja. Myös videoiden toistaminen ja FaceTime-puheluiden hoituminen onnistuisi älynäytön kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen vastausta Googlen Nest Hubille ja Amazonin Echo Showlle odotetaan ensi vuodelle. Ilmeisesti tuotekategorian suosio on kasvanut ja siksi Apple on hyppäämässä mukaan kilpailuun omilla tuotteillaan.

Huhuissa on myös Apple TV, jonka odotetaan saavan aiempaa nopeamman järjestelmäpiiri. Ensi vuoden alkupuoliskolla julkistettavassa seuraavan sukupolven Apple TV:n muotoilu ei ole raportin mukaan muuttumassa. Applella on suunnitelmissa myös erillinen laite, jonka avulla Apple TV voidaan yhdistää muun muassa FaceTime-kameraan tai boksissa olevaan kaiuttimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Projektin toteutuksessa on ilmeisesti ollut ongelmia, jonka takia julkaisu on venynyt alkuperäisestä. Alun perin julkaisua on odotettu tälle vuodelle, mutta tällä hetkellä julkaisuaikataulu on epäselvä.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple