AppleYleinen

Raportti: Applelta tulossa 18.8-tuumainen taittuva läppäri vuonna 2026

Applelta on huhuttu viime vuodet erinäköisiä taitettavia laitteita ja suunnitelmat ja huhut ovat muuttuneet viimeisten vuosien varrella aina silloin tällöin.  

Nyt Applelta odotetaan vähintään 18.8-tuumaista taittuvanäyttöistä MacBook-läppäriä. Apple vuodoista tunnettu Ming-Chi Kuo kertoo, että myös 20.2-tuumainen MacBook taittuvalla näytöllä on madollinen. Julkaisuvuosi läppärille olisi 2026. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

18.8-tuumaisen MacBookin kannalla on myös näyttöanalyytikkona tunnettu Ross Young. Young on kertonut X-tilillään, että 18.8-tuumaiseen näyttöön on päädytty kustannussyistä.  

Kokonsa puolesta kasaan taitettu MacBook olisi Kuon mukaan suunnilleen perinteisen 13- tai 14-tuumaisen MacBookin kokoinen. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Taittuvannäytön takia läppärissä voisi olla fyysisen näppäimistön sijaan virtuaalinäppäimistö, joskaan varmaa tietoa asiasta ei toistaiseksi ole.  

Kuo lisää, että Apple olisi suunnittelemassa läppäristä mahdollisimman “rypytöntä”, tarkoittaen sitä, että laitteen saranakohdan kuhmu olisi mahdollisimman huomaamaton. Tekniikan takia läppärillä voi olla hintaaa “lähes yhtä paljon” kuin Vision Pro -laseilla. Lasien hinta on 3499 dollaria. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuon mukaan MacBook varustettaisiin toistaiseksi julkaisemattomalla M5-sarjan järjestelmäpiirillä. Tällä hetkellä läppäristä vuotaneita tietoja voi pitää hatarina, mikäli julkaisuun on vielä parisen vuotta. Lähempänä julkaisua laitteesta kuullaan varmasti enemmän tietoja. 

Lähde: MacRumors, X 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple