ASUSYleinen

Raportti: Asus vähentää puhelintoiminnasta – Zenfone 10 saattoi olla viimeinen Zenfone-puhelin

Zenfone 9 vs. Zenfone 10

Taiwanista kotoisin oleva Asus julkisti hiljattain uuden kompaktin Zenfone 10 -älypuhelimen, mutta nähtävästi se saattaa jäädä myös yrityksen viimeiseksi Zenfone-sarjalaiseksi. Tuoreen, toistaiseksi vahvistamattoman raportin mukaan Asus olisi kutistamassa älypuhelinliiketoimintaansa, joka on johtanut Zenfone-sarjan lakkauttamiseen.

Asus on keskellä organisaatiomuutosta, jonka myötä muutoksia on jo nähty. Asus on muun muassa poistanut sivuiltansa laiteohjelmistopaketit useilta nykyisiltä älypuhelimiltaan. Muutoksien myötä Zenfone 10:n kerrotaan olevan viimeinen kompakti puhelin, mutta Asus ei ole täysin luovuttamassa puhelimien suhteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joidenkin työntekijöiden kerrotaan liittyvän ROG-tiimiin tai ne sulautuvat muihin yrityksen toimialueisiin. Asus tulisi siis jatkamaan ROG Phone -pelipuhelimien mallistoa. Ensimmäinen Zenfone-puhelin nähtiin vuoden 2014 alussa, eikä Asus ole koskaan saavuttanut kovin suurta markkinaosuutta. Vuosien varrella yhtiö on esitellyt kaikkea halpapuhelimien ja huippupuhelimien välillä. Viime vuosina on nähty vain huippupuhelimia.

Asus ei ole vielä itse vahvistanut raporttia. Jos tieto pitää paikkansa, niin kompaktimmat puhelimet ovat selvästi vähenemässä. Zenfone-mallisto on tunnettu viime vuosina kompakteista laitteista, joissa on huipputason laitteisto. Aikaisemmin muun muassa Apple luopui kompakteista mini-puhelimistaan, sillä kysyntää ei ollut tarpeeksi.

Lähde: Technews.tw (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS