FitbitYleinen

Raportti: Fitbit kehittämässä verkkoyhteyksillä varusteltua kelloa lapsille

Googlen omistama Fitbit on Business Insiderin raportin mukaan kehittämässä lapsille suunnattua älykelloa, joka olisi varustettu myös matkapuhelinverkolla. Raportti kertoo, että projekti tunnetaan tällä hetkellä nimellä ”Project Eleven”.

Raportin mukaan Fitbitin kello on suunniteltu auttamaan lapsia vähentämään riippuvuutta sosiaalisesta mediasta ja puhelimesta. Toisin sanoen tavoitteena on auttaa muodostamaan nykyistä terveempää suhdetta puhelimiin ja sosiaaliseen mediaan. Toisena tavoitteena kellolla olisi kannustaa liikkumaan tai tekemään muuta fyysistä aktiviteettiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kello tulee Business Insiderin mukaan sisältämään matkapuhelin- ja GPS-yhteydet, jotka mahdollistavat tiedon jakamisen vaivattomasti myös vanhempien älypuhelimiin tarjoten vanhemmille erilaisia turvallisuusominaisuuksia. Kellon prototyyppejä testataan raportin mukaan sekä näytön kanssa että ilman näyttöä.

Raportin mukaan kellon julkaisuaikatauluksi on suunniteltu vuotta 2024, joten julkaisuun on vielä pitkä aika ja suunnitelmat voivat muuttua vielä useamman kerran. Fitbit oli Business Insiderin mukaan ennen Googlen kanssa yhdistymistä työstämässä lapsille suunnattua kelloa, jossa olisi ollut tuki matkapuhelinverkoille. Verkkojen lisäksi kellossa olisi ollut kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole tiedossa olisiko kellossa käyttöjärjestelmänä Googlen Wear OS vai Fitbitin Fitbit OS. Suunnitelma lapsille suunnatusta kellosta ei ole Fitbitille täysin uusi, sillä yhtiöltä on aiemmin tullut markkinoille Fitbit Ace 3 -niminen aktiivisuusranneke. Kellolla on mahdollista seurata terveystietoja, kuten unta ja kello kestää vettä 50 metriin asti. Vanhemmat pystyvät hallitsemaan ja seuraamaan kellon tietoja omilla puhelimillaan.

Lähde: Business Insider

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fitbit