HuaweiYleinen

Raportti: Huawei P50 -mallisto tulee aikataulussa – tehoista vastaa Kirin 9000 -järjestelmäpiiri

Huawei P40 Pro

Huawein älypuhelinliiketoiminnan ympärillä on viime aikoina ollut valtavasti kysymysmerkkejä Yhdysvaltojen asettamien rajoituksien takia. Huaweilla on käytettävissä rajallisesti omia huippuluokan 5G-järjestelmäpiirejä, jonka lisäksi yhtiö pystyy ostamaan kumppaneiltaan vain 4G-teknologialla varusteltuja piirejä. Valtavista haasteista huolimatta tuore raportti kertoo Huawein olevan julkaisemassa ensi kevään Huawei P50 -malliston huippupuhelimet aikataulussa.

Todennäköisesti Huawei P50 -mallisto tullaan näkemään virallisesti maalis- tai huhtikuussa 2021. Raportin mukaan puhelimessa tullaan käyttämään Samsungin ja LG:n valmistamia näyttöpaneeleita, sillä kyseiset valmistajat voivat toimittaa laadukkaita OLED-näyttöjä Huaweille. Mielenkiintoisen raportista tekee se, että Huawei tulee hyödyntämään puhelimissa myös yhtiön omia 5 nanometrin Kirin 9000 -järjestelmäpiirejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kirin 9000 -piiri nähtiin jo syksyllä julkaistuissa Mate 40 -malliston huippupuhelimissa, ja jo tuolloin piirien odotettiin loppuvan ja Mate 40 -puhelimien saatavuuden olevan rajallista. Tämä myös on ilmiselvää, sillä Euroopassa mallistosta myyntiin tuli vain Mate 40 Pro hyvin rajallisilla markkinoilla, eikä esimerkiksi Suomessakaan myynnin alku ole vielä varmistunut.

Huaweilla on pulaa Kirin 9000 -järjestelmäpiireistä, sillä yhtiö ei voi tehdä yhteistyötä siruvalmistaja TSMC:n kanssa. Ehkä Huaweilla on toiveissa saada Yhdysvalloilta lupa tehdä yhteistyötä TSMC:n kanssa tulevaisuudessa, mutta jos näin ei tapahdu, niin P50-huippupuhelimien saatavuus tulee todennäköisesti olemaan hyvin rajallista. Qualcomm ja MediaTek ovat molemmat saaneet Yhdysvalloilta luvan tehdä yhteistyötä Huawein kanssa rajoitetusti, sillä yhtiöt eivät saa toimittaa Huaweille tuotteita, joissa on 5G-teknologiaa.

Lähde: Thelec.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei