HuaweiYleinen

Raportti: Huawei ratkaisi 5G-ongelman – Julkaisee pitkästä aikaa 5G-puhelimen vielä tänä vuonna

Huawein logo

Huawei joutui Yhdysvaltojen kieltolistalle vuoden 2019 toukokuussa, jonka jälkeen yhtiön puhelinliiketoiminta on ollut hankaluuksissa. Huawei ei ole pystynyt käyttämään Googlen palveluita tai saanut käsiinsä uusimpia 5G-teknologioita, jotka ovat olleet kuluttajille näkyvimpiä ongelmia.

Googlen palvelut Huawei on korvannut omalla Huawei Mobile Services -ekosysteemillä ja AppGallery-sovelluskaupalla. Lisäksi Huawei on julkaissut puhelimia 4G-järjestelmäpiireillä. Reutersin tuore raportti kertoo kuitenkin Huawein ratkaisseen 5G-ongelman, sillä uutuuspuhelimessa olisi pitkästä aikaa 5G-tuki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan Huawei palaa käyttämään 5G-järjestelmäpiirejä, jotka on kehitetty yhteistyössä kiinalaisen SMIC:n (Semiconductor Manufacturing International Corporation) kanssa. Kolmen kolmannen osapuolen tutkimusyrityksen raportin mukaan Huawei ja SMIC kehittävät 5G-järjestelmäpiirejä käyttämällä SMIC:n N+1-valmistusprosessia ja Huawei elektronisen suunnittelun automaation (EDA) ohjelmistotyökaluja.

Aikaisempien raporttien mukaan SMIC:n valmistusprosessi on verrattavissa kilpailijoiden 7 nanometrin prosessiin tehon ja vakauden suhteen, vaikka sitä ei ole valmistettu 7 nanometrin prosessilla. Odotuksien mukaan valmistuksessa olisi 2-4 miljoonaa uutta 5G-järjestelmäpiiriä, mutta myöhemmässä vaiheessa voidaan saavuttaa myös 10 miljoonan määrä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen Huawein älypuhelin uudella 5G-järjestelmäpiirillä tullaan odotettavasti näkemään markkinoilla myöhemmin tämän vuoden aikana. Tarkkaa tietoa puhelimesta ei ole vielä, mutta odotettavasti Huawei esittelisi tänä vuonna uudet Mate-sarjan huippupuhelimet 5G-yhteyksillä.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei