GoogleYleinen

Raportti: Pixel 6 saattaa saada Googlen oman järjestelmäpiirin

Googlelta odotetaan tämän vuoden aikana jälleen uusia Pixel-puhelimia, ja jos on uskomista 9to5Google-sivuston tietoja, niin Pixel 6:ssa saatetaan nähdä Googlen oma järjestelmäpiiri. Tietojen mukaan Google on tehnyt ensimmäisen järjestelmäpiirinsä kehityksessä yhteistyötä Samsungin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan Pixel 6 -puhelimien koodinimet olisivat ”Raven” ja ”Oriole”, joissa on todennäköisesti Googlen oma kustomoitu järjestelmäpiiri. Kyseinen järjestelmäpiiri tunnetaan Googlella sisäisesti GS101-mallikoodilla sekä ”Whitechapel” -koodinimellä. Googlen on raportoitu tekevän yhteistyötä eteläkorealaisen Samsungin kanssa järjestelmäpiirin kehittämiseksi.

Googlen odotetaan käyttävän järjestelmäpiirissään Samsungin Exynos-piirien arkkitehtuuria ja toteutusta sekä joitakin ohjelmistokomponentteja. Ensimmäisien järjestelmäpiiriin perustuvien puhelimien odotetaan olevan Pixel 6 sekä luvassa on nähtävästi myös edullisempi puhelin.

Vuoden 2021 aikana Googlelta on luvassa itse kehitetyllä järjestelmäpiirillä varusteltuja laitteita. Aikaisemmin Google on luottanut Qualcommin suosittuihin järjestelmäpiireihin, mutta nyt muutosta on luvassa.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google