LGYleinen

Nyt se on virallista: LG sulkee puhelinliiketoimintansa globaalisti

Eteläkorealainen LG on tänään julkaissut tiedotteen, jossa ilmoitetaan yhtiön vetäytyvän älypuhelimien markkinoilta sulkemalla älypuhelinliiketoimintansa globaalisti. Päätös on hyväksytty tänään yhtiön hallituksen toimesta. LG on käynyt liiketoiminnan myymisestä myös neuvotteluja viimeisien kuukausien aikana, mutta neuvottelut ovat jatkuvasti kariutuneet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä kerrotaan olevan strateginen päätös poistua uskomattoman kilpailukykyiseltä puhelinalalta, joka antaa yritykselle mahdollisuuden keskittää resursseja kasvualoille. LG:n mukaan kasvualoja ovat muun muassa sähköajoneuvojen komponentit, älykodit, robotiikka, tekoäly sekä yrityksien väliset ratkaisut, alustat sekä palvelut.

Nykyinen LG:n älypuhelinmallisto tulee edelleen olemaan myynnissä, mutta uusia LG-puhelimia ei ole enää luvassa. LG:n mukaan yhtiö tulee tarjoamaan palvelutukea sekä ohjelmistopäivityksien olemassa olevien laitteiden käyttäjille tietyksi ajanjaksoksi, joka vaihtelee alueittain. LG tekee yhteistyötä toimittajien ja liikekumppanien kanssa puhelinliiketoiminnan lopettamisen ajan. LG on kertonut puhelinliiketoiminnassa olevien työntekijöiden yksityiskohtien määrityksen tapahtuvan paikallisella tasolla.

LG on lisäksi vahvistanut jatkavansa mobiiliosaamisensa hyödyntämistä muilla liiketoiminta-alueilla ja kehittää mobiiliin liittyviä tekniikoita, kuten 6G:tä. Yhtiö tulee säästämään kahden vuosikymmenen aikana kehitetyt ydinteknologiat ja niitä sovelletaan myös nykyisiin ja tuleviin tuotteisiin.

Puhelinliiketoiminnan lopettamisen odotetaan valmistuvan 31. heinäkuuta mennessä.

LG:n on tiedetty käyneen myös neuvotteluja liiketoiminnan myymisestä. Raporteissa potentiaalisia ostajaehdokkaita ovat olleet vietnamilainen Vingroup sekä saksalainen Volkswagen. LG:llä on ollut kehitteillä monia mielenkiintoisia uutuustuotteita viime aikoina ja vielä alkuvuodesta yhtiö kertoi julkaisevansa tämän vuoden aikana rullattavalla näytöllä varustellun LG Rollable -puhelimen. Nyt kaikki kehitteillä olevat tuotteet on peruutettu, eikä uusia LG-puhelimia tulla näkemään markkinoilla.

Lähde: LG

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:LG