SamsungYleinen

Raportti: Samsung Galaxy S22 FE on peruttu – Samsungia ei enää kiinnosta faneille tarkoitettu tuotemallisto

Samsung Galaxy S21 FE

Vasta eilen kuultiin huhuja siitä, että Samsung olisi julkaisemassa tulevina viikkoina uuden Galaxy S21 FE 4G -puhelimen, joka asettuisi edullisempaan hintapisteeseen verrattuna aikaisemmin julkaistuun 5G-versioon. Samsungilta on luonnollisesti odotettu myös Galaxy S22 FE -puhelinta, mutta nähtävästi suunnitelmat on sen osalta peruttu, jos on uskomista tuoreita raportteja.

FE-mallisto tulee sanoista ”Fan Edition”, ja Samsung on pyrkinyt tarjoamaan faneilleen tuttuja lippulaivatason ominaisuuksia hieman edullisemmalla hinnalla. Erityisesti Galaxy S20 FE oli erittäin suosittu laite, mutta Galaxy S21 FE:n Samsung julkaisi jopa puoli vuotta myöhässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sammobile.com-sivusto on kuullut monilta lähteiltään, että Samsung olisi nyt hyllyttänyt kokonaan Galaxy S22 FE -puhelimen. Vastaavia raportteja on kuultu aikaisemminkin, sillä yleensä Samsung aloittaa työstämään ohjelmistoa laitteisiin hyvissä ajoin ennen julkaisua, mutta toistaiseksi mitään viitteitä Galaxy S22 FE:n osalta ei ole. Puhelimesta ei ole edes kuultu mitään suurempia huhuja viime kuukausina, joten laitteen olemassaolo on kyseenalaistettu useasti.

Joissakin huhuissa puhelimessa kuitenkin odotettu olevan MediaTekin tuorein Dimensity 9000 -järjestelmäpiiri, mutta sittemmin nämäkin huhut on kiistetty. Jos raportti pitää paikkansa puhelimen hyllyttämisestä, niin kyseessä on erikoinen päätös. Varmasti monet FE-puhelimia aikaisemmin käyttäneet ovat olleet tyytyväisiä puhelimiinsa, ja osa on voinut jopa odottaa mallistoon uusia puhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päätös peruuttamiselle on kuitenkin varmasti ymmärrettävissä. FE-malliston puhelimien idea oli tarjota lippulaivakokemus edullisemmalla hinnalla. Tällä hetkellä kuitenkin FE-versioiden ja S-malliston todellisten lippulaivojen välillä hintaero on todella pieni. Lisäksi päätökseen on voinut vaikuttaa käsillä oleva piiripula, eikä Samsungilla välttämättä olisi ollut tarpeeksi lippulaivatason järjestelmäpiirejä käytettävänään.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung