SamsungYleinen

Samsung-fanit pääsevät nauttimaan hitaista yhteyksistä – yllättävä Samsung Galaxy S21 FE 4G julkaistaan pian

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung julkaisi alkuvuodesta Galaxy S21 FE 5G -puhelimen, mutta nähtävästi Samsung tulee hemmottelemaan fanejaan tänä vuonna vielä yhdellä uudella Fan Edition -puhelimella. Tulevassa puhelimessa Samsung ei kuitenkaan tarjoa yllättäen 5G-yhteyksiä, vaan Samsung-fanit pääsevät nauttimaan hitaammista 4G-yhteyksistä.

Hollantilainen Galaxyclub.nl-sivusto on kertonut Samsungin julkaisevan mahdollisesti jo hyvin pian uuden Galaxy S21 FE 4G -puhelimen. Kyseessä on jopa yllättävä uutuus, sillä se tulee markkinoille puoli vuotta 5G-version jälkeen. Lisäksi erikoisen puhelimesta tekee siinä käytettävä järjestelmäpiiri, joka ei ole millään tavalla huipputasoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy S21 FE 5G -puhelimen malliversio on SM-G990B, mutta nyt monesta paikasta on ilmestynyt tietoja SM-G990B2-mallikoodia kantavasta puhelimesta. Tieto paljastuu useista sertifioinneista sekä jopa Samsungin omilta sivuilta. Laite on päätynyt myös Bluetooth SIG -tietokantaan, joka paljastaa siinä olevan Bluetooth 5.2 -yhteys, vaikka nykyinen Galaxy S21 FE 5G tarjoaakin vain Bluetooth 5.0 -yhteyden.

Lisäksi muutamat pohjoismaiset verkkokaupat ovat listanneet puhelimen sivuillansa, joista on paljastunut muutamia tietoja puhelimesta. Verkkokauppojen mukaan Samsung tulee tuomaan Galaxy S21 FE 4G -puhelimen myyntiin kesäkuun lopussa. Lisäksi tiedot paljastavat puhelimen tärkeimmän muutoksen, eli järjestelmäpiirin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung tulee hyödyntämään puhelimessa erikoisesti Qualcommin kehittämää halpoihin puhelimiin suunnattua Snapdragon 720G -järjestelmäpiiriä. Kyseessä on selvästi heikompi järjestelmäpiiri kuin nykyisessä mallissa oleva Snapdragon 888, jonka lisäksi Snapdragon 720G ei tarjoa tukea 5G-yhteyksille. Kyseisen järjestelmäpiirin takia uutuusversio olisi jopa selvästi heikompi kuin useat uudemmat Galaxy A -sarjan älypuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti muilta osin 4G-versio tulee olemaan pitkälti samanlainen kuin nykyinen 5G-malli, joten järjestelmäpiiri on suurin muutos. Puhelinta odotetaan tarjolle 6 + 128 gigatavun ja 8 + 256 gigatavun muistiversioissa, mutta toistaiseksi tarkkaa hintaa ei ole tiedossa. Lisäksi puhelinta odotetaan tarjolle samoissa väreissä, jotka olisivat harmaa, violetti, vihreä ja valkoinen.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin puhelin julkaistaan. Se nähdään todennäköisesti myös Suomessa myynnissä, sillä tuote löytyy jo Samsungin tukisivuilta.

Samsung on listannut puhelimen myös Suomen sivuillansa.

Lähde: Galaxyclub.nl (hollanniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tähän ”uutisen” voisi poistaa tai korjata. Ostin kyseisen SM-G990B2 mallin ja tämä on ilmeisesti täysin sama laitteistoltaan. Ainakin omassa on 5g ja Snapdragon 888.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung