SamsungYleinen

Raportti: Samsung jatkamassa toimintaansa sodasta huolimatta Venäjällä lokakuussa

Samsungin logo

Samsung keskeytti Venäjän lliiketoimintansa maaliskuussa ja vetosi tuolloin geopoliittisen tilanteen kehittymiseen. Maaliskuun jälkeen Samsung ei ole toimittanut Venäjälle puhelimia, yhtiön valmistamia järjestelmäpiirejä eikä muitakaan tuotteita.

Nyt Samsung on ilmeisesti jatkamassa liiketoimintaansa Venäjällä. Asia käy ilmi nimettömästä lähteestä, jota venäläinen Izvestia-lehti on siteerannut omassa tekstissään. Samsung on itse kommentoinut myös tilannetta, mutta ei ole kiistänyt suunnitelmia. Samsungin mukaan asiasta ei ole vielä mitään päätöstä olemassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden alkupuolella Venäjä käynnisti ohjelman, jonka mukaan ulkomaalaisten tuotteiden tuonti sallittiin maahan ilman tavaramerkin omistajien lupaa. Samsungin laitteita ei kuitenkaan olla ohjelmasta huolimatta löytynyt Venäjältä Samsungin keskeytyksen jälkeen.

Samsungilla on ollut Venäjän markkinoilla vahva asema, sillä ennen Ukrainan sotaa korealaisjätin markkinaosuus oli Venäjällä myydyissä älypuhelimissa noin 30 prosentin luokkaa. Takana tulivat esimerkiksi Apple ja Xiaomi. Venäjä on siis ollut Samsungille merkittävä tulonlähde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan paluu tapahtuisi lokakuun aikana. Nähtäväksi jää pitääkö tiedot paikkansa ja paluun tapahtuessa seuraavatko muut laitevalmistajat Samsungia tekemällä paluun Venäjälle.

Liiketoiminnan palauttamisesta huolimatta paluu 30 prosentin markkinaosuuksiin tulee olemaan pitkä, eikä hyviä markkinaosuuksia olla Samsungin toimesta mitä todennäköisimmin ihan heti saamassa takaisin.

Lähde: SamMobile

1 Kommentti

  1. Joop, mutta Mitenkäs Xiaomi, Honor, Redmi ja muut kiinalaiset? Nehän on jatkanut kauppaa venäjällä koko ajan ihan normaalisti

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung