AppleYleinen

Applen uusien iPhone-puhelimien satelliittitoiminto laajenemassa useampaan maahan vielä tänä vuonna

Applen satelliittitoiminto.

Apple esitteli viime viikolla uudet iPhone-puhelimet. Etenkin perusmallit iPhone 14 ja iPhone 14 Plus jättivät parannuksien osalta toivomisen varaa, mutta yhdessä iPhone 14 Pro -mallien kanssa myös perusmallit saivat yhden merkittävän ja mielenkiintoisen ominaisuuden, jolla parannetaan jälleen käyttäjien turvallisuutta.

Apple esitteli tänä vuonna iPhone 14 -sarjan mukana uudenlaisen satelliittitoiminnon, jonka avulla käyttäjä voi hälyttää tarvittaessa paikalle apua tilanteessa, jossa mobiiliverkkoyhteyksiä ei ole saatavilla tai yhteydet ovat hyvin heikot. Satelliittien avulla käyttäjä voi lähettää viestin, joka menee perille hätäkeskukseen ja käyttäjälle voidaan lähettää apua vaikka keskelle erämaata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäiseksi ominaisuus tuli saataville Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Apple on ilmeisesti nopeallakin aikataululla laajentamassa ominaisuutta Pohjois-Amerikan ulkopuolelle. Sveitsiläisen Macprimen mukaan Apple ilmoittaa ominaisuuden saavista maista tämän vuoden loppuun mennessä. Tiedossa ei kuitenkaan ole tarkemmin, mihin maihin ominaisuus seuraavaksi olisi laajenemassa.

Ensi vuoden puolella ominaisuus jatkaa laajenemista yhä useampaan maahan. Satelliittitoiminto vaatii toimiakseen iOS 16 -käyttöjärjestelmäversion. Ensimmäisissä iOS 16 -päivityksissä ominaisuus ei kuitenkaan ole saatavilla, vaan ominaisuutta tukeva päivitys on tulossa marraskuun tienoilla iPhone 14 -sarjan käyttäjien saataville.

Lähde: XDA

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple