AppleYleinen

Apple on tehnyt iPhone 14 -sarjan puhelimien korjaamisesta aikaisempaa helpompaa

iPhone 14 ja 14 Plus

Applen viime viikolla julkaisemat iPhone 14 -sarjan älypuhelimet ovat saapuneet iPhone 14 Plus -mallia lukuun ottamatta tänään myyntiin maailmanlaajuisesti. iPhone 14- ja 14 Plus malleihin pääset tutustumaan täältä ja iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -malleihin puolestaan täältä.

CNET- ja TechCrunch-sivustojen lähteiden mukaan Apple on tehnyt iPhone 14 -sarjan puhelimiin yhden merkittävän muutoksen laitteiden lasiseen takapaneeliin. Rakenteellisen muutoksen myötä iPhone 14 -sarjan uutuuksissa takapaneelin saa nyt irti ilman, että puhelinta täytyy purkaa kokonaan. Aiemmissa malleissa purkaminen on ollut haastavampaa, sillä puhelin on täytynyt purkaa lähes kokonaan, mikäli takalasin on halunnut vaihtaa uuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudistus saattaa kuitenkin koskea ainoastaan iPhone 14- ja 14 Plus -perusmalleja, sillä iPhone 14 Pro -sarjassa ei ole mainintaa uudistuneesta rakenteesta, sanoo MacRumors-sivusto. Muutoksesta huolimatta Apple on nostanut iPhone 14 -sarjan korjaamisen kustannuksia edeltäjiinsä nähden.

Applen sivuston mukaan takalasin vaihto maksaa Suomessa ilman AppleCare Plus -lisäpavelua iPhone 14 -malliin 199 euroa ja iPhone 14 Plussaan 229 euroa. Maksullisen AppleCare Plus -palvelun omistajat saavat vaihtaa takalasin hintaan 29 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiempaa vaivattomampi irrotusprosessi saattaa innostaa käyttäjiä itsenäiseen takalasin vaihtoon, mikäli takalasi rikkoutuu. Lisäksi Apple tarjoaa nykyisin kuluttajille uuden self repair -ohjelman, jonka kautta Apple on helpottanut iPhone-puhelimien korjaamista. Ohjelma kuitenkin vaatii kuluttajaa ostamaan prosessiin tarvittavat työkalut Applelta.

Lähde: XDA, MacRumors

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple