HMD globalNokiaYleinen

HMD Global rakentaa omaa toimitusketjua – Myös uusi rahoituskierros käynnissä

Uusista Nokia-puhelimista vastaavan suomalaisen HMD Globalin yhteistyökumppani Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile on julkaissut osavuosikatsauksensa vuoden 2019 ensimmäisestä puoliskosta. Osavuosikatsauksessa FIH Mobile mainitsee HMD Globalin useasti ja samalla paljastaa mielenkiintoisia tietoja.

Elokuussa julkaistussa osavuosikatsauksessa todetaan, että FIH Mobile sijoitti 64,5 miljoonaan dollaria HMD Globaliin, mikä vastasi noin 10,10 prosenttia HMD Globalin kaikista liikkeelle lasketuista osakkeista 30. kesäkuuta 2019.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FIH Mobile on osavuosikatsauksessaan kertonut, että HMD Global on aloittanut uuden rahoituskierroksen vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla ja sen tarkoituksena on kerätä rahoitusta kasvusuunnitelman laatimiseksi sekä taseen vahvistamiseksi. Lisäksi HMD Global on ottanut käyttöön uuden usean ODM-valmistajan strategian, eli FIH Mobile ei enää valmista kaikkia Nokia-puhelimia. Uuden strategian tarkoituksena on saada uusia tuotteita markkinoille paljon nopeammin ja paremmalla hinnalla. FIH Mobile jatkaa kuitenkin strategiamuutoksenkin jälkeen yksinomaisena Nokia-peruspuhelimien valmistajana.

HMD Global on myös laajentanut henkilöstöään erityisesti Suomessa, Intiassa ja Kiinassa. Lisäksi HMD Global on aloittanut omalla kustannuksellaan Nokia-puhelimien jakelun uuden toimitusketjun kautta, jonka avulla yhtiö pyrkii kasvattamaan puhelimien toimituksia vuoden 2019 jälkipuoliskolla.

FIH Mobilen osavuosikatsauksen kohokohdat: 

  • TNS, joka aikaisemmin huolehti Nokia puhelinten toimituksesta on lopetettu ja HMD Global on rakentanut omaa toimitusketjuaan omalla kustannuksella
  • HMD Global on laajentanut työvoimaansa Suomessa, Intiassa ja Kiinassa.
  • Uusi ODM strategia on otettu käyttöön ja tämä helpottaa uusien tuotteiden tuomista markkinoille nopeammin ja auttaa myös HMD Globalia saamaan tuotteista edullisempia.
  • HMD Globalin päätavoite on tarjota kestäviä, tyylikkäitä ja pitkän akun keston omaavia puhelimia, mitä asiakkaat Nokia-puhelimilta odottavatkin.
  • HMD Global tuo markkinoille älykkäämpiä peruspuhelimia ja FIH-mobile on vastuussa Nokia-peruspuhelinten valmistuksesta.
  • Paremman toimitusketjun vuoksi HMD Globalin uskotaan kasvattavan puhelimien toimituksia vuoden toisella puoliskolla
  • HMD Global on aloittanut uuden rahoituskierroksen. Kierroksen tarkoituksena on kerätä rahoitusta kasvusuunnitelman laatimiseksi sekä taseen vahvistamiseksi.

Lähde: NokiaMob.net

//Päivitetty 17.8.2018, kello 12.00: Uutisessa väitettiin Nokiamob-sivuston raporttiin pohjautuen, että HMD Globalin arvosta olisi kadonnut yli 350 miljoonaa dollaria. Laskelmat osoittautuivat vääriksi ja uutinen päivitettiin vastaamaan FIH Mobile virallista raporttia. 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global