HuaweiYleinen

Raportti: Taittuvanäyttöinen Huawei Mate X2 saa edeltäjästään selvästi poikkeavan näyttötoteutuksen

Huawei Mate Xs

Huawei on julkaissut markkinoille jo pari taittuvanäyttöistä älypuhelinta, jotka ovat toteutukseltaan hyvin vastaavia. Esimerkiksi Suomessa 2500 euroa maksava Mate Xs -älypuhelin tarjoaa ulkopuolelta taittuvan näytön. Tuoreiden raporttien mukaan Huawei tulee kuitenkin luopumaan nykyisestä toteutuksestaan tulevassa versiossa, sillä Huawei Mate X2 -puhelimeen odotetaan sisältä aukeavaa näyttöpaneelia Samsungin Galaxy Fold -puhelimien tapaisesti.

Tunnettu vuotaja Evan Blass on paljastanut Twitterissä, että tulevan Mate X2 -puhelimen koodinimi olisi Teton, johon näyttöasioista hyvin perillä oleva DisplaySearchin analyytikko Ross Young on vastannut. Youngin mukaan Mate X2 -puhelimessa olisi sisältä aukeava taittuvanäyttöinen paneeli, joka on peräisin Samsungilta sekä BOE:lta. Kyseinen tieto on ollut myös aikaisemmin tiedossa, mutta nyt sille on saatu lähes varmistus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huaweilta on odotettu sisältä aukeavalla näytöllä varusteltua puhelinta jo jonkin aikaa, ja Huawei on myös patentoinut monenlaisia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia. Patentit eivät kuitenkaan kerro suuremmin markkinoille saapuvasta puhelimesta mitään, sillä yleensä valmistajat patentoivat myös suunnittelupöydällä olevia laitteitaan.

Evan Blassin mukaan Huaweilta on tulossa paljon myös muita uusia tuotteita kuin pelkästään Mate X2. Luvassa on seuraavan sukupolven Nova-malliston älypuhelimet, jotka kantavat koodinimiä Jessica ja Barbie. Huawei Y9a -puhelimen koodinimeksi on ilmoitettu Franklin, jonka lisäksi Huawei Mate 40 Pron koodinimi on Noah. Huawei suunnittelee myös FreeBuds Pro -kuulokkeita Mermaid-koodinimen alaisuudessa, jonka lisäksi koodinimi Stia kuuluu Huawei Watch Fit -kellolle.

Lähde: Twitter (Evan Blass), Twitter (Ross Young)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei