AppleYleinen

Raportti: Uusi iPhone 9 julkaistaan 15. huhtikuuta

Applelta on odotettu alkuvuoden aikana uutta edullisemman hintaluokan iPhone-puhelinta, mutta toistaiseksi julkaisua ei ole nähty. Huhujen mukaan Applen pitäisi julkaista iPhone 9 -nimeä kantava puhelin, joka on seuraaja vuonna 2016 julkaistulle iPhone SE -mallille. Kyseessä olisi siis kompakti sekä edullisempi iPhone-puhelin.

Nyt tuoreimman raportin mukaan Apple saattaisi julkaista iPhone 9 -puhelimen 15. huhtikuuta. Puhelimen julkaisun on aikaisemmin odotettu tapahtuvan jo selvästi aikaisemmin, mutta koronaviruksen takia julkaisu on nähtävästi hieman viivästynyt. Applen odotetaan julkaisevan uutuuspuhelimen vihdoin siis kahden viikon kuluttua ja myynnin aloittaminen tapahtuu 22. huhtikuuta. Todennäköisesti iPhone 9 julkaistaan ilman suurempia tilaisuuksia vain tiedotteen avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien huhujen perusteella iPhone 9 muistuttaisi vahvasti iPhone 8 -puhelinta, eli laitteessa olisi valtavat näyttöä kiertävät kehykset ja itse näyttö olisi 16:9-kuvasuhteella varusteltu. Toisaalta tämän ansiosta Apple on pystynyt säilyttämään perinteisen painikkeen näytön alapuolella. iPhone 9 -puhelimeen odotetaan myös Apple A13 Bionic -järjestelmäpiiriä, 3 gigatavua RAM-muistia sekä vähintään 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Puhelimessa uskotaan olevan myös yksi kamera takaosassa sekä yksi etukamera. Raporttien perusteella puhelimen hinta Yhdysvalloissa saattaisi asettua 399 dollariin, mutta Euroopassa hinta saattaa nousta selvästi korkeammaksi. Vuonna 2016 julkaistu iPhone SE maksoi uutena 499 euroa, joten iPhone 9:n hinta saattaa asettua samalle tasolle.

Lähde: Twitter (Jon Prosser)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple