RealmeYleinen

Realme Q5- ja Q5 Pro -puhelimet julkaistiin – jopa 80 watin pikalataus ja Snapdragon 870 alle 300 eurolla

Realme Q5

Realme on julkaissut tänään kaksi uutta keskihintaluokan älypuhelinta, jotka ovat Realme Q5 ja Realme Q5 Pro. Aikaisemmin brändi esitteli jo malliston edullisimman jäsenen, joka oli Realme Q5i, mutta nyt vuorossa ovat hieman paremmin varustellut laitteet.

Uutuuspuhelimista Realme Q5 on edullisempi ja tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet kuin globaalisti aikaisemmin julkaistu Realme 9 Pro. Puhelimessa on 6,6 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näytön vasemmassa yläkulmassa on myös 16 megapikselin etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan kamerakokonaisuus koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 2 megapikselin syvyyskamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, joten tarjolla on 5G-yhteydet. Realme Q5 on tarjolla 6 ja 8 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 tai 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata tehokkaalla 60 watin SuperDart-laturilla. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, jonka päällä hyrrää Realme UI 3.0 -käyttöliittymä. Puhelimessa on myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija.

Kiinassa Realme Q5 julkaistiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat hopea, kulta ja musta. Edullisimmillaan puhelin maksaa 1399 juania (201 euroa) ja myynti alkaa 27. huhtikuuta.

Realme Q5 Pro

Realme Q5 Pro on selvästi paremmin varusteltu puhelin ja tarjoaa lähes huippuluokan ratkaisuja. Näyttö on kooltaan 6,62 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on 120 hertsin virkistystaajuus, Full HD+ -tarkkuus sekä 16 megapikselin etukameraa varten tehty reikä.

Takaosan kamera rakentuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Tehoista on vastaamassa Qualcommin parin vuoden takainen Snapdragon 870, joka tarjoaa edelleen hyvää suorituskykyä. Tuettuna on myös 5G-yhteydet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

RAM-muistia puhelimessa on 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Realme Q5 Prossa on 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 80 watin pikalatauksella. Puhelimessa on Android 12 -käyttöjärjestelmä sekä näyttöön integroitu sormenjälkilukija.

Puhelimesta on kolme väriversiota, jotka ovat musta, keltainen ja valkoinen. Realme Q5 Pro maksaa edullisimmillaan 1899 juania (273 euroa). Uutuuspuhelimien saatavuudesta globaalisti ei ole vielä mitään tietoa.

Lähde: Realme Q5 Pro ja Realme Q5

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme