Valikko

  • Etusivu
  • Arvostelut
  • Kategoriat
    • Kamerat
    • OnePlus
    • Huawei
    • Nokia
    • Xiaomi
    • Samsung
    • Apple
  • Tietoa
    • Uutisvinkit
    • Mediakortti

logo

  • Etusivu
  • Arvostelut
  • Kategoriat
    • OnePlus Nord N100 sai uuden OxygenOS 10.5.9 -päivityksen

      18.4.2021
      0
    • Samsungin edullisesta Galaxy Tab A7 Lite -tabletista julkaistiin uusi vuotokuva

      18.4.2021
      0
    • Testissä Samsung Galaxy A52 5G – tyylikäs ja vedenkestävä puhelin 429 eurolla

      16.4.2021
      1
    • Motorola Moto G60 ja Moto G40 Fusion julkaistaan 20. huhtikuuta – Motorola ...

      16.4.2021
      0
    • ASUS Zenfone 8 Mini paljastui Geekbenchin tietokannasta – varusteltu 16 Gt RAM-muistilla ...

      16.4.2021
      1
    • Vuotokuvassa Samsung Galaxy Tab S7 Lite 5G – julkaisua odotetaan kesäkuussa

      16.4.2021
      0
    • Motorola Razr 5G sai Android 11 -päivityksen Suomessa

      16.4.2021
      0
    • Testissä kestävärakenteiset 5G-älypuhelimet – Ulefone Armor 10 5G, Blackview BL6000 Pro sekä ...

      15.4.2021
      0
    • ZTE joutui lykkäämään uuden näytönalaisella kameralla varustellun puhelimen julkaisua

      15.4.2021
      0
    • Kamerat
    • OnePlus
    • Huawei
    • Nokia
    • Xiaomi
    • Samsung
    • Apple
  • Tietoa
    • Uutisvinkit
    • Mediakortti
ArvostelutHMD globalNokia
Home›Arvostelut›Arvostelussa Nokia 5 – laadukas älypuhelin 199 eurolla

Arvostelussa Nokia 5 – laadukas älypuhelin 199 eurolla

Kirjoittanut Eero Salminen
5.8.2017
12207
1

Nokia 5

Olemme SuomiMobiilissa jo testanneet HMD Globalin uudet Nokia 3310– ja Nokia 3 -puhelimet ja tällä kertaa testiin päätyi myös älypuhelinkolmikon keskimmäinen, eli Nokia 5. Nokia 5 julkaistiin helmikuussa Barcelonassa ja kyseessä on ominaisuuksiltaan alempaa keskiluokkaa oleva puhelin. Hintaa puhelimella on 199 euroa, joka on 50 euroa enemmän kuin Nokia 3:n suositushinta. Tulemme myös myöhemmin tänä kesänä tutustumaan Nokia 6 -puhelimeen, joka on kolmikon kallein ja maksaa 249 euroa.

Nokia 5 on monilta osin huomattavasti parempi kuin jo arvostelemamme Nokia 3. Lyhyesti voisi sanoa, että 50 eurolla saa helposti paljon parempaa, jos on vain valmis maksamaan puhelimesta 199 euroa. Nokia 5:ssa on Nokia 3 -malliin verrattuna suurempi näyttö, tehokkaampi järjestelmäpiiri, paremmat kamerat sekä kokonaan metallinen runko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 5:ssa katseet suuntautuvat erityisesti kokonaan metalliseen runkoon, joka on harvinainen seikka 200 euron puhelimissa. Laitteen muotoilun ansiosta Nokia 5 on helposti tunnettavissa Nokiaksi, sillä siinä on käytetty Lumia-puhelimien ajalta tuttuja muotoiluelementtejä. Nokia 5:ssa on myös puhdas Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä, johon tarjotaan kuukausittain tuoreimpia tietoturvapäivityksiä, mikä tekee puhelimesta houkuttelevan omassa hintaluokassaan.

Tässä artikkelissa tulemme perehtymään HMD Globalin valmistamaan Nokia 5 -puhelimeen. Tulen kertomaan oman henkilökohtaisen mielipiteeni laitteesta sekä koitan kertoa omia ajatuksiani puhelimesta.

Lue myös SuomiMobiilin arvostelu Nokia 3 -älypuhelimesta.

Tekniset tiedot
Nokia 5 (TA-1032)
Mitat: 149.7 x 72.5 x 8 mm
Paino: 160 g
Näyttö: 5.2 tuumaa HD (1280 x 720) Gorilla Glass
Suoritin: 8-ytiminen Snapdragon 430 (Adreno 505)
Muisti: 2 gigatavua RAM-muistia 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 13 MP pääkamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1 Nougat
Muuta: muistikorttipaikka/ Dual-SIM

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myyntipakkaus

Nokia 5 toimitetaan Nokia 3 -puhelimen tapaisessa vaaleassa myyntipakkauksessa, jonka pääsivua koristaa kuva puhelimen etuosasta ja taustalla on kuva kahden ihmisen käsistä, jotka nähtävästi symboloivat Nokia Connecting People -ajatusta. Myyntipakkauksen takaosasta löytyy myös kuva itse puhelimesta sekä listaus laitteen tärkeimmistä tiedoista. Pakkauksessa on myös erinäisiä muita huomautuksia ja tietoja puhelimesta pienellä präntillä, mutta yhtään suomen sanaa ei ole, vaikka paketin kyljessä lukee, että kyseessä oleva puhelin ja myyntipakkaus on Pohjoismaihin suunnattu.

Pakkauksen sisältö on myös täysin identtinen kuin Nokia 3:n kohdalla. Itse Nokia 5 -puhelimen ohella pakkaukseen kuuluu Vietnamissa valmistetut Nokia-merkkiset tavalliset nappikuulokkeet (WH-108) sekä Nokia-brändätty Kiinassa valmistettu laturi ja micro-USB-latausjohto. Pakkauksessa on myös metallinen SIM-korttiluukun avain sekä suomeksi ja usealle muulle kielelle käännetyt käyttöohjeet. Mitään erikoista HMD Global ei ole laittanut myyntipakkaukseen ja mukana on kaikki tarpeellinen.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Ulkoiselta tuntumaltaan Nokia 5 on huomattavasti parempi kuin halvempi Nokia 3, joka rakentui muovisesta takapinnasta sekä metallisesta kehyksestä. Nokia 5 rakentuu kokonaan 6000-sarjan alumiinista, jollei mukaan lasketa muovisia antennijuovia. Puhelin istuu käteen erinomaisesti ulkoisen olemuksensa ansiosta. HMD Global on tehnyt Nokia 5 -puhelimesta huomattavasti pyöristetymmän kuin Nokia 3 -mallista. Nokia 5:n metallinen kuori pyöristyy reunoilta, jonka ansiosta puhelimesta saa tukevan otteen.

Laatutuntumaltaan Nokia 5 on erinomainen, joka on pääasiassa laitteen kokonaan metallisen rakenteen ansiota. Puhelinta kevyesti väänneltäessä laitteesta ei pääse yhtään natinoita. Kaiken kaikkiaan Nokia 5 ei näytä ulkoisesti ollenkaan 199 euron puhelimelta, vaan reilusti kalliimmalta. Tämän ansiosta Nokia 5 on erittäin tyylikäs älypuhelin omassa hintaluokassaan, eikä vastaavia löydy Suomesta myynnistä. Testilaitteemme oli väritykseltään satiinivalkohopea, mutta sitä tarjotaan myös satiinimustana, karkaistun satiinisinisenä sekä kuparisena.

Nokia 5 on myös varsin kompakti puhelin verrattuna muihin uusiin Nokia-älypuhelimiin. Toki Nokia 3 on mitoiltaan hieman pienempi, koska laitteessa on pienempi näyttö, mutta Nokia 5:n 5,2 tuuman näyttö on myös monille täysin sopiva. Puhelimen ilmoitetut mitat ovat 149.7 x 72.5 x 8 millimetriä, joten laitetta on helppo vielä käyttää yhdellä kädellä. Painoa Nokia 5:lla on 160 grammaa.

Nokia 5:n etupuolta peittää noin 69 prosenttisesti kosketusnäyttö, joten puhelimessa on varsin perinteinen alle 200 euron hintaluokan näyttö-runko-suhde. Puhelimen etupuolelta löytyy näytön alapuolelle sijoitetut tavalliset kapasitiiviset navigointipainikkeet. Painikkeet ovat Nokia 3:n tapaisesti väritykseltään hopeat. Tällä kertaa painikkeet ovat taustavalaistut, joka on mielestäni positiivinen seikka, sillä nyt ne on helppo havaita myös pimeässä. Nokia 5:n kotipainikkeena toimii pieneen syvennykseen asennettu sormenjälkilukija. Myös Nokia 5:n navigointipainikkeita voidaan kritisoida siitä, ettei ne ole käyttäjän kustomoitavissa. Monet Android-valmistajat antavat käyttäjien valita navigointipainikkeiden järjestyksen, mutta Nokia 5:ssa painikkeille on yksi järjestys. Vasemmalta lueteltuna navigointipainikkeet ovat takaisin-, koti (sormenjälkilukija)- sekä avoinna olevien sovelluksien painike. Näytön yläpuolelle on sijoitettuna valoisuudentunnistin, puheluihin käytettävä kuuloke, etukamera sekä Nokia-logo.

Puhelimen takapuolelle on sijoitettuna Lumia-puhelimista tuttu pitkulainen kameraosa, joka tuo puhelimeen perinteisen Nokia-ilmeen. Kameraosassa on kameran ohella valovoimainen kaksivärinen kaksois-LED-salama. Kameran yläpuolella on puhelimen toinen mikrofoni. Nokia 5:n takaosassa on myös tuttu ja kaikkien tuntema Nokia-logo.

IMG_3069
IMG_3068
IMG_3071
IMG_3070

Nokia 5:n oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä käynnistyspainike, kun taasen vasemmassa reunassa on Nokia 3:n tavoin kaksi luukkua, joiden takaa löytyy paikka muistikortille sekä kahdelle nano-SIM-kortille. Puhelimen painikkeiden tuntuma on tuttuun Nokia-tyyliin erinomainen. Nokia 5:n yläreunassa on tavallinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin ja alareunaan on sijoitettu yksi kaiutin, micro-USB-liitin sekä mikrofoni. Nokia 5:ssa huomioitava seikka löytyy antennijuovista, jotka on tuotu puhelimen ylä- ja alareunoihin. Testijakson aikana huomasin, että muoviset juovat olivat herkkiä kulumaan muun muassa micro-USB-liittimen ja 3,5 millimetrin kuulokeliittimen kohdalta, jos liittimen päät osuivat muovin reunoihin.

Näyttö

HMD Global on päätynyt Nokia 5:ssa 5,2 tuuman laminoituun näyttöön, joka perustuu IPS LCD -teknologiaan. Näytön tarkkuus on Nokia 3 -puhelimesta tuttu 1280 x 720 pikseliä, eli se on HD-tasoa. Näytön päällä on erikoismuotoiltu 2.5D Corning Gorilla Glass -lasi, joka tarkoittaa pääasiassa vain sitä, että lasi kaartuu hieman reunoista, jolloin näyttölasin ja puhelimen rungon saumakohdasta saadaan huomaamattomampi.

Henkilökohtaisesti ihmettelen HMD Globalin päätöstä käyttää puhelimessa vain HD-tasoista näyttöpaneelia, sillä monissa saman hintaluokan puhelimissa on jo Full HD -tasoinen näyttö. Nokia 3:n kohdalla heikompi tarkkuus oli vielä ymmärrettävissä, mutta Nokia 5:ssa tarkkuus hieman hämmästyttää. Esimerkiksi alle 200 euroa maksavissa Motorola Moto G5-, Honor 7 Lite- ja Honor 8 Lite -puhelimissa on Full HD -näyttö, joten Nokia 5 ei ole kilpailijoihinsa nähden kovin vahvoilla näyttönsä osalta.

Nokia 3 -puhelimen kohdalla havaitsimme huomattavasti ongelmia näytön kosketuksessa, mutta nyt Nokia 5:n kohdalla vastaavia ongelmia ei tullut vastaan. Vaikka Nokia 5:n näyttö ei ole teknisesti kovin erikoinen, niin siinä on kuitenkin loistavat katselukulmat. Näytöstä saa myös helposti selvää auringonvalossa ja parannuksia tähän on tullut verrattuna Nokia 3 -malliin, vaikka mistään parhaimmasta näkyvyydestä ei voidakaan puhua. Koska näyttö on vain HD-tasoa, niin näyttöpaneeli ei toista värejä aivan huippupuhelimien näyttöjen tasoisesti. Monesti näytön värit tuntuivat haaleilta, joka ei ole yllätys tämän hintaluokan puhelimelta.

Tekniikka, suorituskyky, akun kesto ja sormenjälkilukija

Nokia 5 on saanut tekniikkansa osalta huomattavia muutoksia verrattuna aikaisemmin arvostelemaamme Nokia 3 -puhelimeen. Kyseessä on kuitenkin 199 euron älypuhelin, joten mistään kovin kummoisesta ei voida puhua. Puhelimen tehoista huolehtii kahdeksanytiminen Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, joka rakentuu kahdeksasta samanlaisesta 1,4 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A53-ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa Nokia 5:ssa hoitaa Adreno 505. Puhelimessa on 2 gigatavua RAM-muistia, joka on saman verran kuin halvemmassa Nokia 3 -mallissa. 2 gigatavua RAM-muistia on varsin perinteinen määrä tämän hintaisessa puhelimessa, mutta todellisuudessa Android-puhelimessa sitä saisi olla hieman enemmänkin, sillä Nokia 5:ssa muistin määrä ei tunnu aivan joka tilanteessa riittävän.

Nokia 5 -puhelimessa on kaksi nano-SIM-korttipaikkaa sekä oma paikkansa muistikortille

Puhelimessa on myös 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, eli aivan saman verran kuin Nokia 3:ssa. Myös Nokia 5:n kohdalla itse puhelimen järjestelmä vie huimat 7,5 gigatavua tallennustilasta, joten käyttäjän käytettävissä on periaatteessa vain alle 8,5 gigatavua tallennustilaa kuville ja sovelluksille. Onneksi muistiongelma on ratkaistavissa muistikortilla, jolle myös Nokia 5 -puhelimessa on oma paikkansa. Puhelimeen on mahdollista asettaa 128 gigatavun muistikortti, jolla saa laitteeseen enemmän tilaa kuville, sovelluksille ja muille tiedostoille. Henkilökohtaisesti suosittelen ostamaan Nokia 5:n kaveriksi saman tien ainakin 16 gigatavun muistikortin, jotta itse puhelimen muisti ei olisi aina aivan täynnä ja näin hidastaisi puhelimen toimintaa.

Geekbench 4
Geekbench 4
AnTuTu
AnTuTu

Suorituskykymittauksissa myöskään Nokia 5 ei pääse yllättämään, mutta laite on kuitenkin huomattavasti tehokkaampi kuin 50 euroa halvempi Nokia 3. Ajoimme puhelimessa läpi Geekbench 4- ja AnTuTu -suorituskykytestit, joissa tulokset olivat aika lailla samaa tasoa muiden samassa hintaluokassa kamppailevien puhelimien kanssa. AnTuTu-testissä Nokia 5 sai 44 110 pistettä, joka ei ole kovinkaan mairitteleva luku, mutta on verrattavissa muihin saman hintaisiin puhelimiin. Peruskäytössä Nokia 5 toimii hyvin, vaikka toisinaan on havaittavissa joitakin hidasteluja. Varsinkin raskaiden pelien kanssa on huomattavasti suorituskykyongelmia.

Nokia 5 pakkaa sisuksiinsa 3000 milliampeeritunnin akun, joka takaa noin päivän käyttöajan puhelimelle. Akku kestää normaalilla vähäisellä käytöllä yhden päivän (7.00-23.00), mutta raskaaseen käyttöön laitetta ei kannata ostaa, sillä akun kesto ei ole kovin erikoinen. Suositeltavaa on ladata Nokia 5:sta joka yö, sillä laite ei tue mitään pikalatausteknologioita, eikä näin ollen laitteeseen saa nopeasti lisää virtaa. Puhelinta ladataan micro-USB-liittimen kautta.

Sormenjälkilukija sijaitsee puhelimen kotipainikkeessa

Nokia 3 -puhelimesta poiketen Nokia 5 -mallissa on sormenjälkilukija. Samalla Nokia 5 on myös maailman ensimmäinen Nokia-puhelin, jossa on sormenjälkilukija. Sormenjälkilukija on sijoitettuna puhelimen näytön alapuolelle kotipainikkeeseen. Nokia 5:n sormenjälkilukija on loistava lisäys puhelimeen ja se toimii hyvin, vaikka ei pääse aivan Huawein puhelimissa käytettävien lukijoiden tasolle nopeudessa tai varmuudessa.

Kamera ja kamerasovellus

HMD Global on tehnyt Nokia 5:n kameraan muutamia parannuksia verrattuna Nokia 3 -malliin. Puhelimessa on nyt 13 megapikselin pääkamera (1,12 um, f/2), jonka tukena on kaksivärinen kaksois-LED-salama. Nokia 5:n etukamera on 8 megapikseliä (1,12 um, f/2), joka on täysin sama kuin Nokia 3 -mallissa.

Myöskään Nokia 5 ei ole kameroidensa osalta mikään ylisuoriutuja. Pääkameralla saa hyviä kuvia ja ne ovat samaa tasoa kuin monessa muussakin 200 euron puhelimessa. Hämärämmissä olosuhteissa Nokia 5:n pääkameralla otetut kuvat eivät ole kovin hyviä, sillä niissä on havaittavissa huomattavasti rakeisuutta. Etukamera tuottaa kohtalaista jälkeä, mutta 8 megapikselin kameralla voisi saada myös parempaakin jälkeä aikaan. Hyvässä valaistuksessa etukamera on varmasti monelle riittävän hyvä, mutta hämärässä kuvia ei kannata kuvitella edes ottavansa. Alla on vielä muutamia kuvia, jotka on taltioitu Nokia 5:n pääkameralla.

Nokia5-testi3
Nokia5-testi5
Nokia5-testi6
Nokia5-testi2
Nokia5-testi4
Nokia5-testi7
Nokia5-testi8
Nokia5-testi9
Nokia5-testi10
Nokia5-testi11
Nokia5-testi12
Nokia5-testi13
Nokia5-testi14
Nokia5-testi15
Nokia5-testi16
Nokia5-testi17
Nokia5-testi18

Kaikissa kolmessa uudessa Nokia-älypuhelimessa on täysin sama kamerasovellus, joka ei ole ainakaan allekirjoittaneen mieleen. Jo Nokia 3:n kohdalla totesin, että HMD Globalilla on edessä paljon kehittämistä kameroiden osalta, sillä esimerkiksi kamerasovellus on todella huono. Kamerasovelluksen perusnäkymä on helppo, siinä pystyy vaihtamaan etu- ja takakameroiden välillä, muokata salaman asetuksia helposti sekä vaihtaa nopeasti videotilaan. Perusnäkymässä voi myös laittaa ajastuksen kuvalle tai vaihdella kahdella klikkauksella panoraama-, valokuva- ja kaunista-tilojen välillä. Ongelmat kuitenkin alkavat, kun pitäisi etsiä esimerkiksi manuaalitilaa tai muita kehittyneempiä asetuksia. Näitä täytyy etsiä erillisestä luettelonäkymäisestä valikosta, jonka takia HMD Global on tehnyt kamerasovelluksesta huomattavan vaikeakäyttöisen.

Screenshot_20170728-142409
Screenshot_20170728-142323
Screenshot_20170728-142341
Screenshot_20170728-142349

Nokia 3:n kohdalla kritisoin kamerasovellusta hitaaksi ja bugiseksi, mutta nyt Nokia 5:n kohdalla kamerasovellus on jo hieman parempi näiden osalta. Toki kameraa avatessa saa aikaa kulumaan useamman sekunnin, eikä kamera ole heti käyttövalmis. Useasti kuvaustilanne on ehtinyt menemään ohi ennen kuin kamera aukeaa. HMD Globalin täytyy siis vielä parantaa kameroiden käyttökokemusta. Varsinkin tulevien puhelimien kohdalla toivon, että HMD Global ottaa itseään niskasta kiinni ja oikeasti panostaa kamerasovelluksen käyttökokemukseen ja nopeuteen.

Ohjelmisto

HMD Globalin uusien Android-puhelimien vahvuus löytyy käyttöjärjestelmästä. Uutuuspuhelimissa on hyvin lähellä puhdasta Androidia oleva käyttöjärjestelmä, jonka ansiosta puhelimet ovat päivitettävissä nopealla aikataululla aina uusimpiin Googlen julkaisemiin päivityksiin. HMD Global itse kuvailee Nokia 5:n Android-kokemusta sanoilla ”puhdas, turvallinen ja ajan tasalla”. Puhelimen käyttöjärjestelmässä on vain pari valmistajan omaa sovellusta, joita ovat esimerkiksi kamera sekä tuki-sovellus. Nokia 5:ssa on luonnollisesti myös valmiiksi asennettuna Google-palvelut.

Puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii Android 7.1.1, joka on tällä hetkellä Googlen tuorein Android-versio. Testijakson alussa testilaitteen käyttöjärjestelmän tietoturvakorjauksen taso oli 1. huhtikuuta 2017, mutta vain muutaman päivän käytössä olon jälkeen laite sai uuden päivityksen, joka tarjosi uudemman 1. kesäkuuta 2017 olevan tietoturvapäivityksen. Testijakson lopussa Nokia 5 sai myös tuoreimman 1. heinäkuuta 2017 olevan tietoturvapäivityksen. HMD Global on ainakin näin aluksi pystynyt pitämään lupauksensa säännöllisistä päivityksistä.

Screenshot_20170728-142012
Screenshot_20170728-142019
Screenshot_20170728-142109
Screenshot_20170728-142036
Screenshot_20170728-142131

Nokia 5 -puhelimessa Android 7.1.1 toimii pitkälti sulavasti, mutta jos taustalla on useita sovelluksia auki, käyttöjärjestelmä pääse hidastumaan huomattavasti. Ongelma johtuu laitteeseen asennetusta vähäisestä RAM-muistista. Testaamistani alle 200 euron puhelimista Nokia 5:n käyttöjärjestelmä toimii kuitenkin huomattavasti sulavammin kuin missään muussa, joka on puhtaan Androidin ansiota.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Nokia 5 -älypuhelinta

Nokia 5 on uusista Nokia-älypuhelimista keskimmäinen ja näin ollen se on huomattavasti parempi kuin Nokia 3, mutta ei vedä vertoja Nokia 6:lle. Nokia 5 tarjoaa kuitenkin 50 euron hintaerolla huomattavasti parempaa verrattuna Nokia 3 -malliin. Puhelimessa on hieman parempi kamera, enemmän tehoja, suurempi näyttö, kokonaan metallinen runko sekä tuorein Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmäversio. Erot ovat niin suuret, että 50 euroa lisää ei enää juurikaan haittaa, mutta jos uuden puhelimen hintaluokka on tiukasti alle 150 euroa, niin myös Nokia 3 on hyvä vaihtoehto. Nokia 5 on loistava uutuus 199 euron hintalapulla. Vastaavia ominaisuuksia ja varsinkin puhdasta Android-kokemusta ei saa mistään muusta vastaavan hintaisesta puhelimesta.

Nokia 5 ei ole kuitenkaan vain ruusuilla tanssimista, sillä myös heikkouksia löytyy tämän hintaluokan puhelimesta. Laite tarjoaa kohtuullista suorituskykyä, mutta muistien määrä ei päätä huimaa. Esimerkiksi 2 gigatavua RAM-muistia on hieman alimitoitettu, sillä se tuntuu loppuvan nopeasti. Myös sisäistä tallennustilaa on vain 16 gigatavua, josta tosin jo yli puolet ovat käytössä. Puhelimen kaveriksi on siis lähes pakko ostaa erillinen muistikortti. Myöskään kilpailijoihin verrattuna Nokia 5:n HD-tasoinen näyttö ei ole kovin erikoinen. Kilpailevista 200 euron puhelimista löytyy jo tarkempaa Full HD -tasoista näyttöä.

Kaiken kaikkiaan Nokia 5 on hyvä Android-älypuhelin 200 eurolla, jolla on omat hyvät ja huonot puolensa. Puhelimen myyntivaltit löytyvät erityisesti Nokia-merkistä sekä tutusta Nokia-laadusta, mutta jostain täytyy kuitenkin myös luopua, joka on hyvin tyypillistä tässä hintaluokassa.

Lue myös SuomiMobiilin arvostelu Nokia 3 -älypuhelimesta.

Osta Nokia 5


Laatu
10
Käytettävyys
8
Akku
6
Näyttö
6.5
Kamerat
5
Suorituskyky
4
Hinta-laatusuhde
9.5
7
Nokia 5:n vahvuuksia ovat laadukas rakenne sekä puhdan Android-kokemus. Laitteen heikkouksiksi voidaan luetella HD-näyttö, alimitoitetut muistikapasiteetit sekä kamerasovellus. Nokia 3 -malliin verrattuna Nokia 5 tarjoaa kuitenkin huomattavasti parempaa, joten 50 eurolla voi saada ihmeitä aikaan. SuomiMobiili suosittelee Nokia 5 -puhelinta.

Hyvää

  • Laadukas rakenne ja tyylikäs muotoilu
  • Puhdas Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä

Huonoa

  • Näyttö vain HD-tasoinen
  • 2 Gt RAM-muistia
  • 16 Gt:n tallennustilasta alle puolet käytettävissä
  • Kamerasovellus on huono
AvainsanatarvosteluHMD GlobalNokiaNokia 5

1 comment

  1. Arvostelussa Nokia 8 – ”Ole enemmän bothie, vähemmän selfie” – SuomiMobiili 3 lokakuu, 2017 t 07:52 Vastaa

    […] Nokia 5 -arvostelu […]

Kommentoi Peruuta vastaus

Edellinen artikkeli

Evan Blass: Tässä on vuoden 2017 Pixel-puhelin

Seuraava artikkeli

Saapuuko Nokia 8 myyntiin vain pari päivää ...

Tilaa SuomiMobiilin uutiskirje!

SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset.

SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

Yhteystiedot

[email protected]
[email protected]
  • VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

  • Testissä Samsung Galaxy A52 5G – tyylikäs ja vedenkestävä puhelin 429 eurolla

    8
  • Testissä Lenovo Legion Phone Duel – mielenkiintoinen pelipuhelin, jonka ostamista kannattaa harkita kahdesti

    7
  • Testissä Nokia 3.4 – yllätyksetön perusälypuhelin

    5.1
  • Arvostelussa Samsung Galaxy S21+ – väliinputoajamalli on erinomainen valinta

    8.8
  • Arvostelussa OnePlus 9 Pro – Erinomainen huippupuhelin, jonka heikkous löytyy kameroista

    8.6

Tuoreimpia uutisia

  • OnePlusYleinen

    OnePlus Nord N100 sai uuden OxygenOS 10.5.9 -päivityksen

    OnePlus on ilmoittanut aloittaneensa jakamaan uutta OxygenOS 10.5.9 -päivitystä yhtiön edullisimmalle älypuhelimelle, eli OnePlus Nord N100:lle. Kyseessä on varsin pieni päivitys, joka perustuu edelleen Android 10 -versioon. OnePlus on luvannut ...
  • SamsungYleinen

    Samsungin edullisesta Galaxy Tab A7 Lite -tabletista julkaistiin uusi vuotokuva

    Samsung suunnittelee uusien tablettien julkaisua kesän aikana, sillä kesäkuussa luvassa on 5G-yhteyksillä varusteltu Galaxy Tab A7 Lite. Samalla tullaan näkemään myös selvästi edullisempi Galaxy Tab A7 Lite -tabletti, josta on ...
  • 8
    ArvostelutSamsungYleinen

    Testissä Samsung Galaxy A52 5G – tyylikäs ja vedenkestävä puhelin 429 eurolla

    Samsung Galaxy A -malliston älypuhelimet ovat olleet Suomessa ja maailmalla erittäin suosittuja, mikä ei ole ihme ottaessa huomioon laitteiden ominaisuudet. Samsung esitteli maaliskuussa 2021 jälleen uuden Galaxy A52 5G -puhelimen, ...
  • MotorolaYleinen

    Motorola Moto G60 ja Moto G40 Fusion julkaistaan 20. huhtikuuta – Motorola vahvisti jo nyt ...

    Motorola on vahvistanut julkaisevansa uudet Moto G60- ja Moto G40 Fusion -puhelimet Intian markkinoilla 20. huhtikuuta. Samalla Motorola on päättänyt julkaista tietoja puhelimista etukäteen yhdessä jälleenmyyjän Flipkartin kanssa. Moto G60 ...
  • ASUSYleinen

    ASUS Zenfone 8 Mini paljastui Geekbenchin tietokannasta – varusteltu 16 Gt RAM-muistilla ja Snapdragon 888 ...

    Asus tulee todennäköisesti alkukesän aikana julkaisemaan uudet Zenfone 8 -malliston huippupuhelimet, sillä erinäiset sertifiointitiedot sekä muut vuodot ovat vihjanneet uusien puhelimien olevan tulossa. Huhujen mukaan Asukselta olisi lupa odottaa peräti ...
  • Etusivu
  • Arvostelut
  • Kategoriat
  • Tietoa
Copyright © SuomiMobiili 2015-2021
Sivustomme käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. HYVÄKSY Lisätietoja
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT