JollaSailfish OSYleinen

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä yritys myytiin – kauppahintaa ei paljastettu

Suomalaisille tuttu Jolla julkaisi Sailfish OS -käyttöjärjestelmän ensimmäisen version vuonna 2012, jonka jälkeen käyttöjärjestelmä on muuttunut sekä kehittynyt suuresti. Aikaisemmin tällä viikolla Jolla julkaisi Sailfish 3 -version, joka tulee jakoon myöhemmin tänä vuonna. Sailfish OS on nähty muutamissa mobiililaitteissa, mutta tällä hetkellä Jolla on keskittynyt lokalisoimaan käyttöjärjestelmää muun muassa Venäjän markkinoiden tarpeisiin. Venäjällä paikallisesta Sailfish Mobile OS RUS -version kehittämisestä on vastannut alusta asti itsenäinen Open Mobile Platform (OMP) nimeä kantava yritys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sailfish Mobile OS RUS -käyttöjärjestelmä on mielenkiintoinen ilmestys Venäjällä, sillä se on muun muassa virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa. Erityistä mielenkiintoa Sailfish OS -käyttöjärjestelmä on selvästi herättänyt myös venäläisessä yrityksessä nimeltä Rostelecom, joka on ilmoittanut ostaneensa 75 prosentin osuuden Open Mobile Platformista. Kauppahintaa ei kuitenkaan paljastettu.

Rostelecom on Venäjän merkittävimpiä tietoliikenneyhtiötä. Rostelecom on johtava yritys Venäjän laajakaistaliittymien, IPTV-liittymien, maksu-tv-liittymien sekä kiinteiden puhelinliittymien toimittajana.

Lähde: Rostelecom

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Mukavaa, kun jotkut saavat täppiä. Vaan paljonkos tästä tulee hyötyä ihan Suomen kansantaloudelle?
    Sinänsä jostakin Venäjän tekniikasta tuskin tulee kovin pahaa kilpailijaa jollekin androidille, Samsungille, Applelle ja muille?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla