VollaYleinen

Saksalaisyhtiö julkisti kestävällä rakenteella varustellun Googlettoman Android-puhelimen – Volla Phone X23:n pääpaino yksityisyydessä

Volla Phone X23

Saksalainen Hallo Welt Systeme -yhtiö on esitellyt toisen sukupolven kestävärakenteisen Googlettoman Volla Phone X23 -puhelimen.

Volla Phone X23 -puhelin on tehty kestämään käyttöä, eikä kyseessä ole tavallinen lasilla pinnoitettu puhelin. Puhelimen kehittänyt yhtiö kertoo, että puhelin ja sen muotoilu on suunniteltu ”äärimmäisen kestäväksi ja vedenpitäväksi”. Puhelimen ohjelmistossa on panostettu käyttäjän yksityisyyteen ja tietoturvaan.

Puhelimen tekniset tiedot ovat alempaa keskihintaluokkaa. Volla Phone X23 -puhelimesta löytyy MediaTekin Helio G99 -järjestelmäpiiri. Piiri on kahdeksanytiminen. Kaksi korkeammalle kellotettua ydintä toimivat 2,2 gigahertsin kellotaajuudella ja virtapihimmät kuusi ydintä 2,0 gigahertsin kellotaajuudella. Piiri on valmistettu 6 nanometrin viivanleveydellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on näyttönä 6,1 tuuman kokoinen LCD-paneeli, jonka tarkkuus on vaatimaton 1560 x 720 pikseliä. Tallennustilaa Volla Phone X23 -puhelimesta löytyy 128 gigatavua. Tallennustilaa on mahdollista laajentaa MicroSD-muistikortilla aina 1 teratavuun asti. RAM-muistia on 4 gigatavun verran.

Puhelimessa on 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata langallisesti 30 watin teholla. Langattomasti puhelin latautuu 15 watin teholla. Puhelimen akku on vaihdettavissa itse.

Kestävärakenteisen puhelimen mitat ovat 160,9 x 80 x 12,2 millimetriä. Painoa kompaktilta puhelimelta löytyy 270 grammaa. Puhelimen rakenne on saanut Yhdysvaltojen armeijan virallisen MIL-STD-810H-sertifikaatin ja on suojattu pölyltä sekä vedeltä IP68-luokituksen mukaisesti. Puhelin tukee yhteyksien puolesta ainoastaan 4G-yhteyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Volla Phone X23

Puhelimessa on kaksi takakameraa. Pääkamera yltää 48 megapikselin tarkkuuteen ja toinen mukana oleva kamera 8 megapikselin tarkkuuteen. Selfiekameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

Puhelimen kestävän rakenteen lisäksi ohjelmistopuolella on tehty laajasti kustomointeja, jotta Android-käyttöjärjestelmästä on saatu tietoturvallinen. Yhtiön Android-versiossa ei ole Googlen palveluita, vaan ne on korvattu kolmansien osapuolien ohjelmilla.

Yhtiön kehittämässä Volla OS -käyttöliittymässä keskitytään tietoturvan lisäksi helppokäyttöisyyteen. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että puhelimeen on saatavilla useimmat Android-sovellukset, joita käyttäjä voi käyttää normaalisti. Googlen palveluille käyttäjän on asennettava avoimeen lähdekoodiin perustuva microG-ohjelma, joka tarjoaa pohjan Google Play -palveluille lähes mihin tahansa Android-puhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiö mainostaa, ettei puhelinta käyttöön otettaessa tarvitse tehdä käyttäjätiliä. Puhelimessa olevat tiedostot ovat salattuja ja puhelimen tietoihin käsiksi pääseminen tai murtaminen on vaikeaa. Ohjelmistosta löytyy myös VPN-palvelu ja kolmannen osapuolen sovelluskauppa.

Volla Phone X23 -puhelimeen voi halutessaan asentaa myös Ubuntu Touch -käyttöjärjestelmän. Puhelimen voi tilata itselleen jo nyt ja toimitukset alkavat toukokuussa. Volla Phone X23 maksaa Vollan verkkokaupasta tilattuna 452 euroa.

Lähde: Vollan lehdistötiedote

Kommentoi