AppleYleinen

Apple iPhone 15 Pron mallinnuskuvat vuodettiin – luvassa useita uudistuksia muotoiluun

Applen syksyn iPhone 15 -sarjasta on huhuiltu jo tässä vaiheessa suhteellisen aktiivisesti. Huhujen kohteena on ollut niin USB-C-liitäntä, kuin iPhone 15 Pro -sarjalaisten uusi materiaali.

Nyt iPhone 15 Pro -mallin CAD-renderöinnit on vuodettu julkisuuteen 9To5Mac-sivuston kautta. Sivusto kertoo saaneensa kuvat 3D-mallintaja Ian Zelbonilta. Vuotaneet mallinnukset osoittavat joitakin muutoksia Applen muotoilussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Merkittävin muutos ulkoasussa on ehkäpä siirtyminen Applen Lightning-portista USB-C-liitäntään Euroopan unionin pakottamana. Toinen muutos on, että puhelimen näyttölasin reunoista on tehty aiempaa kaarevammat. Kaarevampi muotoilu tekee puhelimen rungon ja näytön liitoksesta saumattomamman.

Myös itse iPhone 15 -puhelimen kehys näyttäisi olevan aiempaa kaarevampi. Renderöintikuvat muistuttavat Applen 14 ja 16 tuumaisia MacBook Pro- sekä M2 MacBook Air -tietokoneita, joissa on hieman kaarevampaa muotoilua verrattuna edeltäjämalleihin. Kaarevampi muotoilu voi tehdä puhelimesta miellyttävän käyttää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Verrattaessa iPhone 15 Pro -puhelimen renderöintikuvien näytön kehyksiä iPhone 14 Pron näytön reunoihin huomataan, että iPhone 15 Pron kehykset ovat huomattavasti ohuemmat kuin iPhone 14 Prossa.

Takakameroiden kohouma näyttäisi olevan iPhone 14 Pro -mallin toteutusta paksumpi, mikä voisi olla seurausta uusista kamerasensoreista ja linsseistä. Ainakin iPhone 15 Pro Max -mallissa tullaan huhujen mukaan näkemään Android-puhelimista tuttu periskooppitoteutus. Kamera-alueella on kolme kameralinssiä, yksi LED-salamavalo ja LiDAR-sensori. Linssien lukumäärä ei siis ole muuttumassa verrattuna iPhone 14 Prohon.

Huhuissa on esiintynyt myös se, että iPhone 15 -sarjan puhelimissa nähtäisiin fyysisten painikkeiden sijasta kapasitiiviset painikkeet. Ensimmäisistä CAD-mallinnokista painikkeiden toteutuksesta on vaikea sanoa mitään. Painikkeiden osalta renderöintikuvat vaikuttavat keskeneräisiltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisissa renderöinneissä voi esiintyä virheitä ja ulkoasu saattaa vielä vuoden aikana muuttua vuotojen mukana ennen iPhone 15 -sarjan virallista julkistusta. Ensimmäiset renderöintikuvat kuitenkin antavat suuntaa syksyn iPhone 15 Pro -puhelimen muotoilulle.

Lähde: 9To5Mac

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple