SamsungYleinen

Samsung aloittaa vihdoin taittuvanäyttöisen Galaxy Fold -puhelimen myynnin – Saatavilla huomenna Koreassa

Samsung on tänään vahvistanut, että yhtiön ensimmäisen taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin myynti on vihdoin alkamassa. Aluksi Galaxy Fold tulee tarjolle huomenna 6. syyskuuta Samsungin kotimarkkinoilla Koreassa ja myöhemmin myynti laajenee muille markkinoille. Alun perin Samsung julkaisi puhelimen jo helmikuussa ja myynnin piti alkaa toukokuussa, mutta vastaan tulleiden rakenteellisien ongelmien takia Galaxy Foldin julkaisu on viivästynyt useilla kuukausilla.

Samsungin mukaan Korean jälkeen Galaxy Fold tulee myyntiin Ranskassa, Saksassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa sekä muilla markkinoilla. Tarjolle on tulossa kaksi väriversiota, jotka ovat Cosmos Black ja Space Silver. Galaxy Fold tulee myyntiin myös valikoiduilla markkinoilla 5G-yhteyksillä varusteltuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime kuukausina Samsung on tehnyt Galaxy Fold -puhelimeen muutamia rakenteellisia muutoksia. Samsung kertoo vieneensä nyt näytön suojakerroksen kokonaisuudessaan näytön reunoille asti ja puhelimessa on myös lisäsuojia, jotka estävät pölyä pääsemästä laitteen sisälle. Galaxy Foldissa on nyt myös saranassa vahvistetut suojat ja pienempi tila saranan ja rungon välillä. Rakenteellisien muutoksien lisäksi Samsung kertoo myös tehneensä jatkuvasti parannuksia palveluiden ja sovelluksien toimivuuteen ainutlaatuisella taitettavalla käyttöliittymällä.

Avattuna Samsung Galaxy Foldin päänäyttö on 7,3 tuuman Infinity Flex -näyttö, joka hyödyntää Dynamic AMOLED -tekniikkaa. Näytön laatu on QXGA+ -tasoa ja sen kuvasuhde on 4.2:3. Taitettuna laitteen kannessa sijaitseva etunäyttö on kooltaan 4,6 tuumaa ja se hyödyntää Super AMOLED -tekniikkaa. Näyttö on HD+ -tasoa ja siinä on 21:9-kuvasuhde. Avattuna laite tukee kolmen sovelluksen käyttämistä samanaikaisesti.

Tallennustilaa laitteessa on 512 gigatavua, jonka tukena on 12 gigatavua RAM-muistia. Galaxy Fold tukee ensimmäisenä maailmassa UFS 3.0 -standardia. Laite saa tehonsa viimeisimmän sukupolven suorittimesta. Galaxy Foldin akku on jaettu kahteen osaan, ja yhteensä ne ovat kooltaan 4380 milliampeerituntia.

Samsung kertoi Galaxy Foldin julkaisun aikaan helmikuussa, että puhelin tulee maksamaan 2100 euroa. Samsungin mukaan Galaxy Foldin Suomeen ja muihin Pohjoismaihin tuloaika vahvistetaan myöhemmin.

Lähde: Samsungin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung