SamsungYleinen

Samsung esitteli älypuhelimille suunnatun 50 megapikselin ISOCELL GN1 -sensorin

Samsung on julkaissut tänään uuden kamerasensorin älypuhelimille, jonka tarkkuus yltää 50 megapikselin tasolle. Kyseessä on ISOCELL GN1 -nimeä kantava sensori, jossa on parempi tarkennustekniikka, suuremmat pikselit sekä tuki 8K-videokuvaukselle.

ISOCELL GN1 -sensorissa on 1/1.3” suuruinen kenno ja kyseessä on myös Samsungin ensimmäinen sensori, jossa on Dual Pixel -tarkennustekniikka sekä Tetracell pikseleiden yhdistämistekniikka. ISOCELL GN1 -sensorissa kerrotaan olevan 1,2μm pikselikoko ja sen avulla voidaan taltioida 12,5 megapikselin kuvia, kun neljä pikseliä yhdistetään yhdeksi paremmaksi pikseliksi. Lopputuloksena pitäisi olla muun muassa paremmat kuvat heikossa valaistuksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dual Pixel -tarkennuksen avulla sensorin pitäisi kyetä erittäin nopeaan ja luotettavaan automaattitarkennukseen myös heikossa valaistuksessa. Kuvattaessa 12,5 megapikselin kuvia on pikselikoko 2,4μm ja 50 megapikselin kuvissa vastaavasti 1,2μm.

Samsungin mukaan kameralla voidaan algoritmien avulla taltioida 100 megapikselin kuvia, vaikka todellisuudessa sensorin tarkkuus on vain 50 megapikseliä. Muita sensorin ominaisuuksia omat Smart ISO, gyroskooppiin perustuva EIS ja 8K 30 FPS -videokuvaus.

Samsung on ilmoittanut kamerasensorin massatuotannon alkavan nyt toukokuussa, joten sen saapuminen kuluttajatuotteisiin saattaa kestää vielä useamman kuukauden. Samsungin odotetaan kehittävän myös uusia 150, 250 ja 600 megapikselin tasoisia kamerasensoreita.

Lähde: Samsungin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung