SamsungTizen OSYleinen

Samsung esitteli Galaxy Watch -älykellon kahdessa koossa – Suomessa myyntiin syyskuussa

Samsung esitteli tänään Galaxy Note9 -puhelimen rinnalla myös täysin uuden Galaxy Watch -älykellon. Uutuuskellossa on panostettu erityisesti akunkestoon, 4G-yhteyksiin sekä terveysominaisuuksiin. Itse kello rakentuu ruostumattomasta teräksestä ja laite on tarjolla kahdessa koossa, jotka ovat 46 millimetrin versio hopeisena sekä pienempi 42 millimetrin versio väreissä Midnight Black ja ruusukulta. Galaxy Watchissa on Corning Gorilla Glass DX -lasi ja IP68-veden- ja pölynkestävyys.

”Älykellojemme tavoitteena on aina ollut helpottaa jokapäiväistä elämää sekä auttaa käyttäjää hallitsemaan ympäröivää maailmaa, vaikka hänellä ei olisi puhelinta käsillä. eSIM-yhteyksillä varustettu Galaxy Watch on tärkeä askel kohti näitä päämääriä. Kellouutuutemme yhdistää aiempien mallien parhaat puolet ja petraa entisestään niillä osa-alueilla, joita asiakkaamme eniten kaipaavat. Lisäksi Galaxy Watch tarjoaa valinnanvaraa useilla väri- ja kokovaihtoehdoilla”, toteaa Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Watch on varusteltu pyöreällä Super AMOLED -näytöllä, jonka tarkkuus on 360 x 360 pikseliä. Pienemmässä 42 mm versiossa näytön koko on 1,2 tuumaa ja suuremmassa 46 mm versiossa 1,3 tuumaa. Tehoista kellossa vastaa Samsungin oma kaksiytiminen Exynos 9110 -piiri, jonka tukena on 1,5 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa kellosta löytyy 4 gigatavua. Samsung lupaa, että varsinkin 46 mm version akku kestää useita päiviä ja laitteen sisältä löytyykin suurehko 472 mAh akku, kun taas 42 mm versiossa akku on suuruudeltaan ainoastaan 270 mAh. Kellossa Samsung hyödyntää myös itse kehittämäänsä Tizen 4.0 -versiota, joka on optimoitu juurikin älykelloille.

Galaxy Watch tukee eSIM:iä, eli käyttäjät voivat huoletta jättää puhelimensa kotiin ilman pelkoa tärkeän puhelun tai viestin ohittamisesta. eSIM ja 4G-yhteydet yhdistettynä pidennettyyn akunkestoon mahdollistavat aiempaa laajemman toiminnan myös ilman älypuhelinta. Käyttäjät voivat vaikkapa soittaa puhelun juoksulenkiltä tai lähettää viestin uima-altaasta.

Suuria panostuksia Samsung on tehnyt terveysominaisuuksiin. Laitteessa on muun muassa stressinhallintatoiminto, joka tunnistaa korkeat stressitasot ja tarjoaa vinkkejä rauhoittavista hengitysharjoituksista. Uusi, aiempaa kehittyneempi unenseuranta taas helpottaa kaikkien unen tasojen seurantaa, mukaan lukien REM-unisyklit. Näin käyttäjät voivat mukautua unitapoihinsa ja levätä entistä paremmin. Galaxy Watch tunnistaa yhteensä 39 erilaista harjoittelutapaa, joihin lukeutuu 21 uutta sisätreenilajia, mikä sallii käyttäjien liikkua monipuolisesti. Samsung Healthin avulla käyttäjät voivat helposti seurata jokapäiväistä liikkumistaan ja tallentaa useita liikuntamuotoja automaattisesti.

Galaxy Watch tulee myyntiin Suomessa 28. syyskuuta ja ennakkotilaajille luvataan kaupan päälle langaton latausalusta. Suositushinta 46 millimetrin mallille Silver-värissä on 399 €, ja 42 millimetrin mallille Midnight Black ja Rose Gold -väreissä 379 €.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Watchin 46mm/42mm tiedot:

  • Näyttö: 1,3 tuumaa pyöreä Super AMOLED (360×360) / 1,2 tuumaa pyöreä Super AMOLED (360×360)
  • Suoritin: Exynos 9110 Dual core 1.15GHz
  • Muisti: 1,5 Gt RAM, 4 Gt ROM
  • Akku: 472 mAh / 270 mAh (langaton lataus)
  • Käyttöjärjestelmä: Tizen Based Wearable OS 4.0
  • Muuta: LTE, Bluetooth 4.2, IP68, MIL-STD-810G
  • Mitat: 46 x 49 x 13 mm / 41,9 x 45,7 x 12,7 mm
  • Paino: 63 g / 49 g
  • Hinta: 399 euroa ja 379 euroa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung