AndroidSamsungYleinen

Samsung esitteli uuden Galaxy Note9 -huippupuhelimensa – Iso akku ja kynässä uusia ominaisuuksia

Samsung on tänään esitellyt New Yorkissa järjestetyssä Unpacked 2018 -tilaisuudessa uuden Galaxy Note9 -puhelimensa. Kyseessä on seuraaja viime vuonna julkaistulle Galaxy Note8 -mallille ja nyt uuden mallin myötä Samsung on päivittänyt tekniikkaa, parannellut kameroita sekä erityisesti tuonut uusia ominaisuuksia S Pen -kynään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Note9 tarjoaa suuren 6,4 tuuman näytön, joka on tarkkuudeltaan QHD-tasoa, eli 2960 x 1440 pikseliä. Näyttö perustuu Samsungin omaan Super AMOLED -paneeliin, eikä Samsung ole lähtenyt tekemään Applen iPhone X -puhelimen kaltaista näyttölovea. Tehoista puhelimessa vastaa kahdeksanytiminen Exynos 9810 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Galaxy Note9:stä on olemassa myös Qualcommin Snapdragon 845 -piiriin perustuva versio, joka tosin tulee tarjolle vain Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Sisäistä tallennustilaa puhelimen halvimmassa versiossa on 128 gigatavua ja kalleimmassa mukavat 512 gigatavua. Samsung on lisäksi säästänyt muistikorttipaikan, joka tukee muistikortteja aina 512 gigatavuun asti, joten Galaxy Note9:ssä voi parhaimmillaan olla jopa teratavu tallennustilaa käytettävissä. Samsung on laittanut puhelimeen myös stereo-kaiuttimet.

Kameroiden osalta Samsung on tehnyt myös muutoksia. Puhelimen takaosasta löytyvä kaksoiskamera rakentuu 12 megapikselin laajakulmaobjektiivista, jossa on optinen kuvanvakautus (OIS). Linssin aukko vaihtelee f/1.5 – f/2.4 -välillä, joten se mukautuu ihmissilmän tavoin eri valaistuksiin, aivan kuten jo alkuvuonna julkaistussa Galaxy S9+ -puhelimessa. Kaksoiskameran toinen puolisko koostuu 12 megapikselin teleobjektiivista, jossa on myös OIS ja f/2.4-aukko. Kaksoiskamera kykenee Galaxy Note9:ssä muun muassa 2x optiseen zoomaukseen sekä 10x digitaaliseen zoomaukseen. Samsung kutsuu Galaxy Note9:n kameraa älykkääksi, sillä se tunnistaa muun muassa 20 eri skeneä ja muokkaa asetuksia näiden mukaan. Puhelimen etukamera on 8 megapikseliä.

Galaxy Note9:ssä on panostettu erityisesti akkuun. Puhelimesta löytyy suuri 4000 milliampeeritunnin akku, kun viime vuonna Galaxy Note8:sta löytyi selvästi pienempi 3300 milliampeeritunnin akku. Galaxy Note9 tukee pikalatausta niin langallisesti kuin langattomastikin. Langallisesti puhelin tukee Quick Charge 2.0- ja Adaptive Fast Charging -tekniikoita. Puhelimesta löytyy USB-C-tyypin liitin sekä perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

DeX

Galaxy Note9:stä löytyy myös tuttu DeX-ominaisuus, joka tällä kertaa toimii myös ilman minkäänlaisia telakoita. DeX-ominaisuutta voi Galaxy Note9:ssä hyödyntää myös pelkän USB-C to HDMI -adapterin avustuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmän osalta Samsung tyytyy Android 8.1 Oreo -versioon, eikä puhelimessa siis nähdä Googlen hiljattain julkaisemaa Android 9 Pie -versiota. Rakenteeltaan uutuuspuhelin on alumiinia ja lasia. Galaxy Note9 on myös IP68-sertifioinnin mukaisesti veden- ja pölynkestävä. Puhelimen fyysiset mitat ovat 161,9 x 76,4 x 8,8 millimetriä ja painoa on 201 grammaa. Ulkoisesti Galaxy Note9 on pitkälti samanlainen kuin Galaxy Note8, mutta muun muassa sormenjälkilukijan sijainti on muutettu kameran alapuolelle ja kameraosan väritys on muutettu vastaamaan puhelimen muun rungon väritystä. Samsung julkaisi Galaxy Note9:n neljässä värissä, jotka ovat Midnight Black, Ocean Blue, Metallic Copper ja Lavender Purple.

S Pen sai uusia ominaisuuksia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

S Pen on yksi suurimpia uudistuksia kokenut ominaisuus Galaxy Note9 -puhelimessa. S Pen -kynästä löytyy nyt Bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa muun muassa kuvien ottamisen painamalla känän painiketta. Kynällä on mahdollista myös etäohjata muun muassa diaesityksiä. Samsung on lisäksi luvannut, että lataamalla S Pen -kynää 40 sekunnin ajan pitäisi kynän akun kestää 30 minuuttia käyttöä tai 300 kynän napin painallusta.

Saatavuus Suomessa

Suomessa Samsung tuo Galaxy Note9 -puhelimen myyntiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat Midnight Black sekä Ocean Blue. Tarjolle tulee myös molemmat muistiversiot. Puhelimen ennakkomyynti alkaa heti julkaisun jälkeen 9. elokuuta ja myyntiin Galaxy Note9 rantautuu 24. elokuuta. Suomessa 128 gigatavun versio maksaa 1029 euroa ja 512 gigatavun versio 1299 euroa.

Tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,4 tuumaa QHD+ (2960 x 1440 pikseliä), Super AMOLED
 • Pääkamera: 12 MP laajakulmaobjektiivi (F1.5/F2.4, OIS, Auto Focus), 12 MP teleobjektiivi (F2.4, OIS, Auto Focus)
 • Etukamera: 8 MP (F1.7, Auto Focus)
 • Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen Exynos 9810 (Euroopassa), 8-ytiminen Snapdragon 845 (Aasia ja Yhdysvallat)
 • Muisti: 6 Gt RAM ja 128 Gt ROM tai 8 Gt RAM ja 512 ROM (tuki muistikortille aina 512 Gt asti)
 • Akku: 4000 mAh, pikalataus tuettuna langallisesti (QC2.0 ja AFC) ja langattomasti (WPC ja PMA)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo
 • Liitännät: USB-C, 3,5 mm kuulokeliitin
 • Yhteydet: Bluetooth 5.0, Wi-FI 802.11, NFC
 • Sensorit: Kiihtyvyysanturi, Sormenjälkilukija, gyro-sensori, hall-anturi, sykeanturi, läheisyysanturi, RGB-valosensori, iirisskanneri, paineanturi
 • Mitat: 161,9 x 76,4 x 8,8 mm
 • Paino: 201 g
 • Muuta: IP68-sertifioitu, tuki S Pen -kynälle
 • Värit: Midnight Black, Ocean Blue (lisäksi Metallic Copper ja Lavender Purple, mutta ei tulossa Suomeen)
 • Hinta: 128 Gt 1029 euroa, 512 Gt 1299 euroa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android