SamsungYleinen

Samsung esitteli puhelimille suunnatun ISOCELL JN1 -kamerasensorin pienellä 0.64 mikrometrin pikselikoolla

Samsung on esitellyt uuden ISOCELL JN1 -kamerasensorin, joka tarjoaa 50 megapikselin tarkkuuden ja lukuisia parannuksia. Kyseessä on kamerasensori, mikä on suunniteltu erityisesti keskihintaluokan ja premium-tason älypuhelimiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sensorissa yhden pikselin koko on vain 0,64 mikrometriä, joka on pienempi kuin missään muussa Samsungin kamerasensorissa. ISOCELL JN1 on varusteltuna myös 1/2.76” sensorikoolla. Samsungin mukaan pienempi sensori voi vähentää kameramoduulien korkeutta noin 10 prosentilla, jolloin valmistajat voivat kehittää aikaisempaa ohuempia ja virtaviivaisempia puhelinmalleja. Sensorissa on myös ISOCELL 2.0 -tekniikka, johon on lisätty parannuksia, jotka parantavat valoherkkyyttä noin 16 prosentilla.

ISOCELL JN1 sisältää myös Tetrapixel-tekniikan, joka yhdistää neljä pikseliä yhdeksi suuremmaksi 1,28 μm pikseliksi, jolloin kuvien tarkkuus yltää 12,5 megapikseliin. Samsung kertoo parantaneensa myös tarkennusta ja nyt mukaan on saatu Double Super PD -nimeä kantava ratkaisu, jonka kerrotaan parantavan nopeiden tilanteiden tarkennusta. Sensorissa on kerrottu olevan myös 4K 60 FPS -videokuvaustuki sekä Full HD 240 FPS -videokuvaustuki. Kamerasensori tarjoaa myös Smart ISO -tekniikan, joka parantaa dynaamista aluetta.

Samsung on kertonut ISOCELL JN1 -sensorin olevan jo massatuotannossa, mutta ei ole kuitenkaan kertonut, milloin sensoriin perustuvia puhelimia olisi odotettavissa markkinoille.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung