HuaweiYleinen

Huawein omalla HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmällä on jo yli 10 miljoonaa käyttäjää

Huawei on saavuttanut uuden HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmän kanssa rajapyykin, joka osoittaa käyttöjärjestelmälle löytyvän kiinnostusta erityisesti Kiinan markkinoilta. Huawein mukaan HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmällä on jo nyt yli 10 miljoonaa käyttäjää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

10 miljoonan käyttäjän raja on kunnioitettava, mutta on kuitenkin hyvä huomata, ettei kyseessä ole pelkkä puhelimiin suunnattu käyttöjärjestelmä. HarmonyOS 2.0 on nähty jo monissa yhtiön älytelevisiossa ja viimeisimpänä se on nähty myös älykelloissa, tableteissa ja kolmannen osapuolen älykotituotteissa. Kyseessä ei ole myöskään yksi käyttöjärjestelmä, vaan siitä on omat versionsa erilaisille tuotteille, kuten älypuhelimissa se perustuu edelleen avoimen lähdekoodin Androidiin.

Huaweilla juhlistettiin uutta rajapyykkiä HarmonyOS-kakulla.

Kiinassa Huawei on aloittanut jo monien huippuluokan puhelimien ja tablettien päivittämisen HarmonyOS 2.0 -versioon halukkaille käyttäjille. Huawei on luvannut päivittää Kiinassa yli 100 puhelinmallia omaan käyttöjärjestelmäänsä vuoden sisällä, mutta toistaiseksi globaalista saatavuudesta ei ole tietoa. Globaalisti ensimmäiset HarmonyOS-käyttöjärjestelmään perustuvat laitteet olivat yhtiön omat älytelevisiot, mutta kesän aikana myyntiin tulevat myös uudet MatePad-tabletit sekä Watch 3 -sarjan älykellot.

Vaikka Kiinassa Huawein on helppo saavuttaa hyviä lukemia HarmonyOS:n kanssa, niin globaalisti tilanne tuskin tulee olemaan helppo. Euroopassa markkinat on jaettu Androidin ja iOS:n kesken, ja myöskin Googlen palvelut ovat monille kuluttajille erittäin tärkeitä. Huawei ei onnistunut kovinkaan erikoisesti HMS-palveluilla varustellun Android-versionsa kanssa pitämään markkinaosuuksiaan, joten tuskin HamronyOS:n kanssa tilanne tulee olemaan helppo moneen vuoteen. Huaweilla on kuitenkin HarmonyOS:n kanssa kunnianhimoisia tavoitteita, sillä yhtiön tavoitteena on saada käyttöjärjestelmä yli 360 miljoonaan laitteiseen vuoden loppuun mentäessä.

Lähde: Mydrivers.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei