SamsungYleinen

Samsung esitteli uuden vedenkestävän Galaxy S23 FE -puhelimen – Odotetun fanipuhelimen saatavuudesta Suomessa ei tietoa

Samsung Galaxy S23 FE

Samsung on julkaissut uuden sukupolven Fan Edition -tuotemalliston laitteet, joista mielenkiintoisin on varmasti uusi Galaxy S23 FE -puhelin. Kyseessä on seuraaja Galaxy S21 FE -puhelimelle, johon verrattuna mukaan on saatu muutamia parannuksia. Suomessa puhelimen saatavuudesta ei ole tietoa.

Samsung on valmistanut puhelimen alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass 5 -lasipinnoista. Mitoiksi kerrotaan 158 x 76,5 x 8,2 millimetriä ja painoksi 209 grammaa. Laite on lisäksi IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Väriversioita on peräti kuusi kappaletta, jotka ovat musta, vaalea, vihreä, violetti, sininen sekä oranssi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimen näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja se perustuu Dynamic AMOLED 2X -paneeliin. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuus.

Galaxy S23 FE -puhelimen tarkkaa järjestelmäpiiriä ei ole Samsungin toimesta kerrottu, vaan kyseessä kerrotaan olevan 4 nanometrin prosessilla valmistettu piiri. Markkinakohtaisesti kyseessä on tietojen mukaan Snapdragon 8 Gen 1 tai Exynos 2200. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa tarjotaan 128 tai 256 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan kameratoteutus on myös parantunut. Pääkameran tarkkuus yltää 50 megapikseliin, joka on optisesti vakautettu. Ultralaajakulmakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja mukana on myös 8 megapikselin 3-kertainen telekamera. Etuosan kameran tarkkuus on 10 megapikseliä.

Akku on kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 25 watin teholla USB-C-liittimen kautta. 50 prosentin taso saavutetaan Samsungin mukaan 30 minuutissa. Galaxy S23 FE tukee myös langatonta latausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä on Android 13, jonka päällä hyrrää One UI 5.1 -käyttöliittymä. Samsung lupaa puhelimelle 4 vuoden ajan Android-versioita sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä

Samsung on kertonut Galaxy S23 FE -puhelimen hinnaksi 599 dollaria ja sen myynti alkaa valituissa maissa 5. lokakuuta. Suomen osalta Samsung ei kertonut hinta- tai saatavuustietoja.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung