HMDNokiaYleinen

Suomalainen HMD Global aloitti 5G-puhelimien valmistuksen Euroopassa – Nokia XR21 -erikoisversio myyntiin 699 euron hintaan

Suomalainen HMD Global on tänään ilmoittanut aloittaneensa 5G-puhelimiensa valmistuksen Euroopassa. Yrityksen omien sanojen mukaan he tuovat ensimmäisenä suurena puhelinvalmistajana valmistuksen Eurooppaan.

Euroopassa HMD Globalin ensimmäinen 5G-puhelimien valmistuslinjasto sijaitsee Unkarissa. Ensimmäinen laite on Nokia XR21, joka on nyt yritysasiakkaiden saatavilla. Siirtyminen kohti eurooppalaista tuotantoa vastaa HMD Globalin mukaan älypuhelinten kasvupotentiaaliin Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme innoissamme käynnistäessämme Nokia XR21:n valmistuksen Euroopassa. Olemme sitoutuneet investoimaan turvallisuuteen, teknologiaan ja valmistusprosesseihin, jotka tekevät laitteistamme turvallisempia ja kestävämpiä”, sanoi Jean-Francois Baril, HMD Globalin perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

”Tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu lisäinvestointi ohjelmistojen tietoturvaan, jotta voimme tarjota räätälöityjä ohjelmistoja ja tietoturvaominaisuuksia suoraan asiakkaille”, Baril kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vastatakseen yritysasiakkaiden muuttuviin tarpeisiin HMD kehitti valmiuksia ja prosesseja laitetuotannon tuomiseksi Eurooppaan. Jokainen laite käy läpi tiukan ohjelmisto- ja haittaohjelmatestauksen Euroopassa. Dataa ja tietoja säilytetään turvallisesti EU:ssa. Kuluttajien ja yritysten tiedot on tallennettu ja käsitelty HMD:n palvelimilla Suomessa vuodesta 2019 lähtien.

Turvallisuusominaisuuksiensa lisäksi XR21 on rakennettu kestämään. Kestävyyssertifikaatin ja IP69K-luokituksen ansiosta puhelin on sertifioitu kestämään pölyä, lämpöä, iskuja ja vettä. Osana HMD:n jatkuvaa sitoutumista kestävään kehitykseen, Nokia XR21 on suunniteltu mahdollisimman ympäristöystävälliseksi. Tuotantoprosessin Euroopassa tehtävät osat auttavat vähentämään päästöjä entisestään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia XR21 Limited Edition Frosted Platinum

HMD Global juhlistaa nyt myös Nokia XR21:n uutta eurooppalaista valmistusta tarjoamalla kuluttajille ostettavaksi 30 kappaleen rajoitetun erän eurooppalaiselta tuotantolinjalta tulevia Nokia XR21 -älypuhelimia.

Made in Europe -laitteissa on erityinen Frosted Platinum -väritys, niihin on kaiverrettu oma ainutlaatuinen sarjanumeronsa ja pakkauksessa on alkuperätodistus. Nokia XR21 Limited Edition Frosted Platinum -värissä on saatavana tänään Nokia.com-sivustolta 699 euron hintaan Suomessa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa, Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa ja Italiassa.

Nokia XR21 Limited Edition mustassa värissä on saatavilla pian 649 euron hintaan monissa Euroopan maissa.

Teknisesti Nokia XR21 ei ole saanut uudistuksia, vaan Euroopassa valmistettavat laitteet ovat samanlaisia kuin Kiinassakin valmistettavat.

Lähde: HMD Globalin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Puhelimen valmistus siirtyi Eurooppaan ja hinta nousi parisataa euroa.

    1. Se on se hinta mikä täytyy maksaa irtautumisesta Kiinasta. Ja siitä, että myös omat tiedot pysyvät omina eikä Kiinan kanssa jaettuina. Eli ei paha hinta…

      1. Hienoa. Eiköhän nyt lopeteta kommunistikapuloiden osto ja tuemme suomalaisvalmistajaa. Tuo korkeampi hinta taisi koskea vain tuota erikoiserää? Nythän hinta ollut 549.

      2. Jatkossa tiedot menevät siis vain Googlelle ja sehän on ok, koska minulla ei ole mitään salattavaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD