SamsungYleinen

Samsung esitteli uudet Galaxy A51- ja Galaxy A71 -puhelimensa – Molemmissa reikä näytössä

Samsung Galaxy A51

Samsung on esitellyt tänään Vietnamissa uuden Galaxy A51 -puhelimen sekä kaikessa hiljaisuudessaan julkaissut myöskin hieman kalliimman Galaxy A71 -puhelimen. Molemmat uudet puhelimet kuuluvat Samsungin ensi vuoden keskihintaluokan Galaxy A -mallistoon, johon odotetaan ensi vuoden aikana reilusti lisää uusia laitteita. Nyt julkaistuissa malleissa Samsung on keskittynyt erityisesti kameroihin sekä tyylikkääseen designiin.

Molemmissa puhelimissa on pitkälti samanlainen muotokieli. Takaosassa olevassa pinnassa on nähtävillä mielenkiintoisia kuvioita sekä erilaisia väriefektejä valosta riippuen. Takaosassa silmiin pistää ensimmäisenä vasemmassa yläkulmassa oleva laatikkomainen kamera-alue, jossa nähdään neljä kamerasensoria ja yksi salamavalo. Etuosasta katsottuna puhelimet ovat myöskin varsin samanlaisia. Näyttö peittää suuren osan pinta-alasta ja näytön yläreunassa on keskitetysti etukameraa varten tehty reikä. Sormenjälkilukijaa ei kuvissa nähdä, sillä Samsung on integroinut sen molemmissa puhelimissa näyttöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A51 on uutuuspuhelimista hieman karsitumpi, mutta tarjoaa silti hyviä ominaisuuksia. Näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus ja näyttö perustuu myöskin AMOLED-tekniikkaan. Tehoista on vastaamassa Exynos 9611 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia versiosta riippuen. Sisäistä tallennustilaa on 64 tai 128 gigatavua. Akun kooksi on ilmoitettu 4000 milliampeerituntia ja sitä ladataan 15 watin pikalatauksella.

Neloiskamera koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 5 megapikselin syvyysterävyyskamerasta sekä 5 megapikselin erillisestä makrokamerasta. Etukameran tarkkuudeksi on mainittu 32 megapikseliä. Samsung on myöskin saanut uuteen Galaxy A51 -puhelimeensa tuoreeltaan Android 10 -käyttöjärjestelmän, jonka päällä hyrrää One UI 2.0 -käyttöliittymä.

Galaxy A71 on taasen varusteltuna hieman suuremmalla 6,7 tuuman Full HD+ AMOLED -näyttöpaneelilla, jossa on samanlainen reikä etukameraa varten. Tehoista vastannee Snapdragon 730 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akunkestosta kerrotaan vastaavan 4500 milliampeeritunnin akku, jota ladataan 25 watin latauksella.

Kameroiden osalta Galaxy A71 poikkeaa hieman pikkuveljestään. Neloiskamera rakentuu 64 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 5 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Neljäs kamera on 5 megapikselin makrokamera. Etukameran tarkkuus on jälleen 32 megapikseliä.

Samsung on tuomassa Galaxy A71 -puhelimen tarjolle ainakin neljässä värissä, jotka ovat musta, vaaleanpunainen, turkoosi ja valkoinen. Galaxy A51 on myöskin esitelty mustana, turkoosina, vaaleanpunaisena ja valkoisena. Vietnamissa Galaxy A51 on tulossa myyntiin reilun 300 euron hintaluokkaan. Toistaiseksi Galaxy A71 -puhelimen hinnoittelusta ei tietoja. Samsung ei ole vielä vahvistanut uutuuspuhelimien globaalia julkaisua, mutta myynnin voidaan olettaa laajentuvan vuoden 2020 alussa.

Lähde: Sammobile.com 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung