SamsungYleinen

Samsung Galaxy A22 5G saapui myyntiin Suomessa 229 euron hintaan

Samsungin uusi ja edullisin 5G-yhteyksillä varusteltu Galaxy A22 5G on saapunut myyntiin Suomessa. Samsung ilmoitti alun perin julkaisun aikaan Galaxy A22 5G:n tulevan saataville Suomessa 1. heinäkuuta alkaen, mutta jälleenmyyjät tarjoavat puhelinta jo kaksi viikkoa ennen virallista ilmoitettua myynnin alkamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet jälleenmyyjät ovat listanneet puhelimen verkkokauppoihinsa myyntiin ja muutamat ilmoittavat laitetta olevan hyvin saatavilla jo varastoista. Lisäksi osa jälleenmyyjistä ilmoittaa puhelinta tulevan varastoihin lähipäivinä. Virallinen myynninaloitus on 1. heinäkuuta ja hintaa laitteella on 229 euroa. Galaxy A22 5G:sta on saatavilla kolme väriversiota, jotka ovat harmaa, valkoinen ja violetti. Puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät löytyvät alapuolella olevasta linkistä.

Galaxy A22 5G tarjoaa 6,5 tuuman suuruisen Infinity-V-näyttöpaneelin, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle (2400 x 1080). Näyttö perustuu LCD-tekniikkaan, joten Samsungille tuttua OLED-paneelia ei puhelimeen ole saatu. Näytössä on kuitenkin korkea 90 hertsin virkistystaajuus.

Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä Dimensity 700 -järjestelmäpiiri, jossa on 5G-modeemi. Kyseessä on 7 nm prosessilla valmistettu piiri ja siinä on yhteensä kahdeksan suoritinydintä. Galaxy A22 5G on julkaistu 64 ja 128 gigatavun muistiversioissa ja RAM-muistia on kohtalaiset 4 gigatavua. Suomessa myyntiin tulee ainoastaan 4 + 64 gigatavun versio.

Galaxy A22 5G:n takaosaan on saatu kolmoiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on yksi 8 megapikselin kamerasensori. Galaxy A22 5G tarjoaa myös 5000 milliampeeritunnin akun, USB-C-liittimen ja 15 watin pikalatauksen. Sormenjälkilukijan Samsung on sijoittanut oikeana kylkeen ja mukana on myös Android 11 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää One UI 3.1 -käyttöliittymä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung