SamsungYleinen

Samsung Galaxy A55 5G -puhelimesta paljastettiin virallisia tuotekuvia – Odotetun hittipuhelimen kolme näyttävää väriä esillä

Samsung Galaxy A55 5G / Kuva Android Headlines

Galaxy A -malliston yksi hiteistä on ollut jo vuosia Galaxy A5x -sarja, johon on tulossa uutta versiota alkuvuoden aikana. Galaxy A55 5G -puhelimesta on nähty jo aikaisemmin muutamia mallinnuksia, mutta nyt nettiin on vuodettu ensimmäiset viralliselta vaikuttavat tuotekuvat.

Galaxy A55 5G -puhelin on kuvissa esillä kolmessa väriversiossa, jotka ovat Awesome Iceblue, Awesome Lilac sekä Awesome Navy. Ulkoisesti puhelimessa on paljon samaa edeltäjän kanssa, mutta myös pieniä uudistuksia tullaan näkemään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muotoiluun on saatu niin sanottu Key Island -toteutus, joten painikkeiden kohdalta kehys on hieman korostettu. Vastaava toteutus nähtiin myös Galaxy A25 5G- ja Galaxy A15 -puhelimissa aikaisemmin. Toinen selvä uudistus nähdään valmistusmateriaaleissa, sillä Galaxy A55 5G:n kehys on valmistettu metallista muovin sijasta.

Galaxy A55 5G:n takaosassa on kolmoiskamera, joista jokainen on omassa ympyrässään. Kamerat ulkonevat hieman ja niiden rinnalla on LED-salamavalo. Takaosassa nähdään myös Samsungin logo. Oikeassa kyljessä on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, mutta vasemmassa kyljessä ei ole mitään. Etuosassa on kohtuullisilla kehyksillä varusteltu näyttö, jonka yläreunassa on etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suorituskyvystä vastaa vuotojen mukaan Samsungin oma Exynos 1480 -järjestelmäpiiri. Uuden piirin odotetaan olevan valmistetun 4 nanometrin prosessilla ja siinä on neljä korkean suorituskyvyn CPU-ydintä 2,75 GHz:n kellotaajuudella ja neljä muuta ydintä 2,05 GHz:n kellotaajuudella. Mukana on myös Xclipse 530 -grafiikkaprosessori, joka on kehitetty yhdessä AMD:n kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung toimittaa Galaxy A55 5G -puhelimen 8 gigatavun RAM-muistilla sekä luultavasti 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Odotettavasti muitakin muistiversioista on tarjolla. Laite käyttää Android 14 -käyttöjärjestelmää, jonka päällä on One UI 6.1 -käyttöliittymä. Muita tarkempia teknisiä tietoja ei toistaiseksi ole vuotanut.

Samsung julkistanee Galaxy A55 5G -puhelimen yhdessä Galaxy A35 5G -puhelimen kanssa alkuvuoden aikana.

Lähde: Android Headlines

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung