AndroidSamsungYleinen

Samsung Galaxy A6s julki – tätä puhelinta Samsung ei itse valmista

Samsung on julkaissut Kiinan markkinoille uuden Galaxy A6s -mallinimeä kantavan älypuhelimen. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen Samsungin puhelin, jota Samsung ei ole itse suunnitellut tai valmista. Kiinassa uutuuspuhelin asettuu hinnaltaan alempaan keskihintaluokkaan, mutta globaalista julkaisusta ei ole tietoa

Galaxy A6s koostuu alumiinisesta rungosta sekä lasisista etu- ja takapinnoista. Tehoista on vastaamassa Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on mukavat 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelin tarjoaa 64 tai 128 gigatavua. Galaxy A6s:n näyttö on kooltaan 6,0 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Näytössä on tuttu 18:9-kuvasuhde. Muita puhelimen mainittavia ominaisuuksia ovat 3300 milliampeeritunnin akku, Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä, sormenjälkilukija sekä USB-C- ja 3.5 mm kuulokeliitännät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A6s:ssä luotetaan kaksoiskameraan laitteen takna ja yhteen kameraan edessä. Takakamera rakentuu päätarkoitukseen olevasta 12 megapikselin kamerasta, jossa on f/1.8-aukko. Toinen kamera on 5 megapikseliä, jossa on f/2.2-aukko. Kaksoiskameralla on mahdollista taltioida bokeh-kuvia. Etukameran tarkkuudeksi on ilmoitettu 12 megapikseliä.

Vaikka Galaxy A6s ei ole Samsungin itse valmistama älypuhelin, niin puhelimessa on silti Samsungin ohjelmisto ja tuttuja ominaisuuksia. Kyseessä on ensimmäinen Samsungin ODM-puhelin, jonka ansiosta laitteen hinnoittelu on saatu painettua alemmaksi Kiinan kilpailtuja markkinoita varten.

Kiinassa Galaxy A6s tulee tarjolle neljässä värissä, jotka ovat musta, punainen, sininen sekä violetti. Hintaa 6 Gt + 64 Gt versiolla on 1799 juania, eli noin 230 euroa. 6 Gt + 128 Gt versio maksaa taasen 2199 juania, eli noin 280 euroa. Galaxy A6s:n saatavuudesta Kiinan ulkopuolella ei ole vielä tietoa.

Samsung Galaxy A6s tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,0 tuumaa, Full HD+ (1080 x 2160) ja 18:9-kuvasuhde
 • Suoritin: Snapdragon 660
 • RAM-muisti: 6 gigatavua
 • Tallennustila: 64 tai 128 gigatavua
 • Akku: 3300 mAh
 • Pääkamera: 12 MP + 5 MP
 • Etukamera: 12 MP
 • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo
 • Värit: Musta, sininen, punainen, violetti
 • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, Dual-SIM, kuulokeliitin

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Kuten Honor 8x mallit, tässäkään ei speksien mukaan ole Suomen taajuusalueita vaan samat kuten mainitussa. Kannattaa tarkistaa tuleeko tuotteesta edes euroopan versiota – Honor 8x ounasteltiin tulleen nyt Suomessakin myyntiin viikolla.

  1. Kuten todettu, Galaxy A6s on toistaiseksi julkaistu vasta Kiinassa, eikä saatavuudesta Kiinan ulkopuolella ole toistaiseksi mitään tietoa. Yleensä Kiinassa myytävät versiot ovat hieman erilaisia kuin Euroopassa myyntiin tulevat, jonka takia taajuusalueita ei ruveta selvittämään.

   Tällä hetkellä testistä löytyy Honor 8X -puhelin, joka saapui Suomessa jo myyntiin. Puhelimesta löytyy tarvittavat taajuusalueet.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android