AndroidXiaomiYleinen

Xiaomin huippu-uutuus julkaistiin – Mi MIX 3 tarjoaa liu’utettavan rakenteen

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Xiaomi on tänään julkaissut Pekingin Kielletyssä kaupungissa yhtiön tuoreimman huippuominaisuuksilla varustellun älypuhelimen. Kyseessä Xiaomi Mi MIX 3, joka on ominaisuuksiltaan valtava päivitys verrattuna aikaisemmin tänä vuonna esiteltyyn Mi MIX 2S -versioon. Xiaomi tuo uutuuspuhelimen mukana muun muassa liu’utettavan rakenteen, paljon muistia sekä tuen 5G-yhteyksille.

Rakenteeltaan Xiaomi Mi MIX 3 on pitkälti kuin yhdistettynä yhtiön Mi 8 ja Mi MIX 2S -puhelimet. Etuosassa kosketusnäyttö valtaa suuren osan pinta-alasta. Näytön alapuolella on muita näytön reunoja vain hieman paksumpi musta kaistale. Puhelimen etuosassa ei ole siis nähtävissä muun muassa etukameraa. Xiaomi on tehnyt uutuuspuhelimensa kanssa erikoisen ratkaisun, sillä laitteessa on liu’utettava rakenne. Puhelimen näyttöä liu’utettaessa alaspäin tulee näytön alta esille muun muassa kaksi etukameraa. Xiaomi Mi MIX 3:n takaosa on reunoilta hieman kaartuva ja takaosa on valmistettu keraamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Mi MIX 3:n liu’utettavan rakenteen ansiosta Xiaomi on pystynyt kehittämään puhelimeen mielenkiintoisia ominaisuuksia. Puhelimen rakennetta liu’uttamalla on mahdollista vastata puheluun, ottaa selfieitä tai päästä pikavalintanäkymään. Liu’uttamalla on mahdollista myös päästä käsiksi mihin tahansa puhelimen sovellukseen. Pienenä lisäyksenä Xiaomi on laittanut laitteeseen erilaisia ääniefektejä, kun rakennetta liu’utetaan.

Teknisesti Xiaomi Mi MIX 3 on yksi markkinoiden kehittyneimmistä puhelimista. Tehoista on vastaamassa tuttu Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 10 gigatavua RAM-muistia. Puhelimesta on myös 6 ja 8 gigatavun versiot. Mi MIX 3:ssa on lisäksi erillinen AI-painike sekä NFC-toiminnallisuus. Näyttö Mi MIX 3:ssa perustuu AMOLED-teknologiaan ja on suuruudeltaan 6,39 tuumaa. Tarkkuus on Full HD+ -tasoa, eli pikseleitä löytyy 2340 x 1080. Näyttö kykenee myös 600 nitin kirkkauteen. Xiaomi kertoi näytön peittävän 93,4 prosenttia koko puhelimen etuosasta.

5G-yhteydet ovat tulossa myös Mi MIX 3 -puhelimeen, vaikka niitä ei aivan heti tulla näkemään. Xiaomi on kertonut, että 5G-versio tuodaan markkinoille Euroopassa vuoden 2019 alkupuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroissa Mi MIX 3 on myös Xiaomin mukaan hyvin vahvoilla. Pääkamera rakentuu kahdesta 12 megapikselin sensorista. Toinen kameroista on normaali Sonyn kehittämä IMX363-sensori, jossa on muun muassa f/1.8-aukko, 1.4um pikselikoko ja 4-akselinen kuvanvakain (OIS). Toinen kameroista on myös 12 megapikseliä, mutta telesensori. Tässä kamerassa on f/2.4-aukko ja 1.0um pikselikoko. Kamera mahdollistaa 2x optisen zoomauksen, paremman yökuvauksen sekä bokeh-kuvaamisen. Videokuvauksessa Xiaomi on kertonut puhelimen tukevan 960 FPS:n hidastusvideoiden taltiointia.

Xiaomin mukaan Mi MIX 3 on yhtiön paras kamerapuhelin, sillä se sai muun muassa DxOMarkin testissä 103 pistettä. Aikaisemmin Mi MIX 2S on saanut 97 pistettä ja Mi 8 sai 99 pistettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös etukamera koostuu kahdesta sensorista, joista päätarkoitukseen hyödynnetään 24 megapikselin Sonyn valmistamaa IMX576-sensoria, jossa on 1.8um pikselikoko. Etukameran kaveriksi Xiaomin on asettanut toisen 2 megapikselin sensorin sekä erillisen selfie-salaman. Etukamerassa Xiaomi hyödyntää huomattavasti tekoälyä. Yhtiö kertoi etukamerassa olevan muun muassa ominaisuudet: AI scene detection, AI studio lighting, AI dynamic bokeh, AI Beautify, AI video beautify ja AI catchlight.

Muita Xiaomi Mi MIX 3:n pääominaisuuksia ovat muun muassa suurehko 4000 milliampeeritunnin akku, jota ladataan hyödyntäen Quick Charge 4 -pikalatausteknologiaa. Puhelin tukee myös 10W:n langatonta latausta ja myyntipakkauksen mukana toimitetaan vakiona langaton latausalusta.

Kiinassa Xiaomi tuo Mi MIX 3 -puhelimensa ensimmäisenä myyntiin. Saataville tulevat kolme väriversiota, jotka ovat Onyx Black, Sapphire Blue sekä Jade Green. Tarjolle tulee myös kolme muistiversiota, jotka ovat 6 Gt + 128 Gt, 8 Gt + 128 Gt ja 8 Gt + 256 Gt. Näiden versioiden hinnat ovat 3299 juania (n. 420 euroa), 3599 juania (n. 455 euroa) sekö 399 juania (n. 505 euroa). Lisäksi tarjolle on tulossa ”The Palace Museum Edition”, jossa on 10 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Tämän version hinta on 4999 juania, eli noin 630 euroa. Xiaomin mukaan Mi MIX 3 saapuu myös pian Euroopassa myyntiin.

Xiaomi Mi MIX 3 tekniset tiedot:

  • Näyttö: 6,39 tuumaa AMOLED, Full HD+ (1080 x 2340) ja 19.5:9-kuvasuhde
  • Suoritin: Snapdragon 845
  • RAM-muisti: 6, 8 tai 10 gigatavua
  • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua
  • Akku: 4000 mAh, Quick Charge 4.0 -tuki, langaton lataus
  • Pääkamera: 12 MP (IMX363, f/1.8, 1.4um) + 12 MP (S5K3M3+, f/2.4, 1.0um) / optinen zoom, 4-akselinen OIS
  • Etukamera: 24 MP (IMX576, 1.8um) + 2 MP
  • Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie (MIUI 10)
  • Värit: Musta, sininen, vihreä
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, Dual-SIM

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android