AndroidSamsungYleinen

Samsung Galaxy S Lite julki – Tuttu puhelin heikommilla ominaisuuksilla

Samsung on esitellyt Kiinan markkinoilla uuden Galaxy S Lite -puhelimen. Kyseessä on sama puhelin, jonka odotettiin kantavan nimeä Galaxy S8 Lite, mutta Samsung on kuitenkin päättänyt jättää kokonaan versionumeroinnin pois. Galaxy S Lite on kuin identtinen Galaxy S8, mutta muutoksia on tullut erityisesti tekniikkaan.

Puhelimessa on muun muassa edge-näyttö sekä sormenjälkilukija kameran vieressä. Virallisien tietojen mukaan puhelimen mitat olisivat 148,9 x 68,1 x 8,0 millimetriä ja painoa on 150 grammaa. Näytön kooksi on ilmoitettu 5,8 tuumaa ja sen tarkkuus on 2220 x 1080 pikseliä. Näytössä on lisäksi 18,5:9-kuvasuhde. Galaxy S Litessä hyödynnetään Qualcommin Snapdragon 660 -piiriä, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Lisäksi puhelimessa on 16 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin etukamera. Sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua, mutta puhelin tukee myös muistikortteja 256 gigatavuun asti. Akun kooksi Samsungin julkaisema virallinen tuotesivu ilmoittaa 3000 milliampeerituntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kyseessä on Lite-malli, niin puhelimessa on Samsungin oma Bixby, kasvojentunnistus sekä iirisskannaus. Kaiken tämän lisäksi puhelin on IP68-sertifioitu, joten se kestää suoran upotuksen veteen. Galaxy S Litessä on tuki myös langattomalle lataukselle, joka vapauttaa käyttäjän turhista johdoista.

Kiinassa uusi Galaxy S Lite on tarjolla punaisena ja mustana. Halvimmillaan puhelin maksaa 3699 juania, eli noin 490 euroa.

Lähde: Samsung Galaxy S Lite -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android