SamsungYleinen

Samsung Galaxy S22 Ultra esillä ensimmäisissä live-vuotokuvissa – vahvistus S Pen -kynälle ja Galaxy Note -puhelimista tutulle muotoilulle

Samsungilta odotetaan ensi vuoden tammi- tai helmikuussa uusia Galaxy S22 -puhelimia. Odotuksissa on ainakin kolme uutta puhelinta, jotka olisivat Galaxy S22, Galaxy S22+ sekä Galaxy S22 Ultra. Kaikista puhelimista on nähty jo aikaisemmin CAD-mallinnuksiin perustuvia kuvia, mutta tänään on vuodettu ensimmäisiä live-kuvia Galaxy S22 Ultrasta.

Galaxy S22 Ultran muotoilu on ollut useissa vuodoissa ja erityisesti kamera-alueen toteutuksesta on ollut montaa erilaista näkemystä. Nyt ensimmäiset live-vuotokuvat esittelevät lopullista ratkaisua, sillä kyseessä on puhelimen esituotantoversio. Kuvat vahvistavat Samsungin luopuvan laatikkomaisesta kamerastaan ja nyt takaosassa nähdään vain yksittäisiä kameroita. Yhteensä kameroita on takaosassa neljä, joiden kaverina on myös lasertarkennus sekä LED-salamavalo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi kameroista näyttää olevan 10 megapikselin tasoinen periskooppikamera, joka takaa suurella todennäköisyydellä 10x optisen zoomauksen. Tämän lisäksi puhelin saanee 10 megapikselin tasoisen 3x optiseen zoomaukseen kykenevän telekameran. Samsung tulee hyödyntämään jälleen puhelimessa 108 megapikselin tasoista pääkameraa ja viimeinen kameroista on 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera. Kamerat ovat varsin samanlaiset kuin tämän vuoden Galaxy S21 Ultrassa.

Kuvissa esillä oleva Galaxy S22 Ultra on muotoilultaan pitkälti samanlainen kuin aikaisemmat Galaxy Note -malliston puhelimet. Laite on aikaisempaa kulmikkaampi ja molemmat pinnat kaartuvat selvästi reunoilta. Lisäksi puhelimen kehys on päädyistä tasainen. Galaxy S22 Ultra on myös ensimmäinen Galaxy S -sarjan älypuhelin, jossa on sisäänrakennettuna S Pen -kynä. Vielä Galaxy S21 Ultrassa S Pen oli erikseen ostettava lisäosa, mutta nyt se tulee Galaxy S22 Ultran mukana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on laittanut S Pen -kynän rinnalle Galaxy S22 Ultran alareunaan myös kaiuttimen, USB-C-liitimen sekä SIM-korttiluukun. Kuvista voidaan nähdä myös, että Galaxy S22 Ultran näytössä on etukameraa varten tehty reikä, joten Samsung ei tule luottamaan näytönalaiseen etukameraan vielä ensi vuonnakaan.

Helmikuu on tuoreimpien tietojen mukaan kuukausi, jolloin Samsung tulee julkaisemaan Galaxy S22 -puhelimet. Samsung tulee vuotojen mukaan luottamaan Galaxy S22- ja Galaxy S22+ -puhelimissa enemmän tämän vuoden S21-puhelimista tuttuun muotoiluun. Todennäköisesti enemmän tietoja sekä vuotoja puhelimista tullaan näkemään vielä ennen julkaisua.

Lähde: YouTube (Front Page Tech)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung