SamsungYleinen

Ensin ehtivät Huawei ja Apple, seuraavaksi Samsung liittyy joukkoon – Galaxy S23 -sarjassa nähdään tuki satelliittiyhteyksille

Huawei julkisti syyskuun alussa Mate 50 -sarjan älypuhelimet tuella satelliittiyhteyksille ensimmäisenä maailmassa. Pian tämän jälkeen myös Apple julkisti iPhone 14 -puhelimet satelliittiyhteydellä, mutta tuoreen raportin mukaan myös Samsung liittyy tähän joukkoon pian.

Samsung tulee todennäköisesti ensi vuoden alussa julkaistavissa Galaxy S23 -sarjan puhelimissa tarjoamaan tuen satelliittiverkoille. Koreasta kantautuvan raportin mukaan Samsungin työskentelee Iridium Communicationsin kanssa tuodakseen satelliittiverkot jossain muodossa mukaan Galaxy S23 -puhelimiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Iridium tarjoaa äänipuhelu- ja tietoliikennepalveluita 66 matalan kiertoradan satelliitin kautta, ja raportin mukaan Samsung on työskennellyt yrityksen kanssa kahden vuoden ajan tuodakseen ominaisuuden älypuhelimiinsa. Apple työskentelee satelliittiominaisuuksien kanssa Global Starin kanssa ja Huawei käyttää Kiinassa Beidou-satelliitteja.

Raportin mukaan Samsungin suunnitelmissa on mahdollistaa tekstiviestien sekä matalan resoluution kuvien jakaminen satelliittiverkkojen avulla Galaxy S23 -puhelimilla. Äänipuheluja tai nopeaa datansiirtoa ei puhelimiin tulla satelliittiverkkojen kautta saamaan, sillä toteutus vaatisi aivan toisenlaisen antennijärjestelmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ominaisuuden toiminnasta ei ole kovinkaan paljoa tietoa tai edes siitä, kuinka laajasti tuki tullaan saamaan puhelimiin. Apple käyttää satelliittiyhteyksiä ainoastaan hätätilanteissa, ja ominaisuus on toistaiseksi saatavilla vain Kanadassa sekä Yhdysvalloissa.

Lähde: Etnews.com (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Mitä Apple sitä Samsung heti perässä ei koskaan toisin päin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung