SamsungYleinen

Samsung Galaxy S24 -puhelimien AI-ominaisuuksista joutunee maksamaan erikseen

Samsung Galaxy S24 Ultra

Generatiivinen tekoäly on juuri nyt pinnalla ja monet puhelinvalmistajat ovatkin tuomassa innovaatioita sen osalta myös suoraan puhelimiin. Samsung on jo vahvistanut, että yhtiön tulevat lippulaivapuhelimet tarjoavat tekoälyominaisuuksia. Nyt tuorein huhu kertoo, että ominaisuuksia ei kuitenkaan ilmaiseksi voisi käyttää.

Huhun mukaan Samsung saattaa tarjota generatiivisia tekoälyominaisuuksia osana maksullista tilauspalvelua. Galaxy S24 -puhelimissa tekoäly toimii laitteessa itsessään, joten ChatGPT:n kaltaisia toiminnallisuuksia pitäisi pystyä käyttämään jopa ilman nettiyhteyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm julkisti jo viime kuussa uuden Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, joka mahdollistaa generatiivisen tekoälyn puhelimissa. Järjestelmäpiirissä on tuki useille tekoälyratkaisuille, ja sitä odotetaan osaksi Galaxy S24 -puhelimia. Samsungin oma Exynos 2400 -järjestelmäpiiri tulee keskittymään myös vahvasti tekoälyyn.

Toistaiseksi huhu maksullisesta tekoälypalvelusta kannattaa ottaa varauksella vastaan. Samsungin kerrotaan kuitenkin pohtivan sitä aktiivisesti. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, millaisesta tilauspalvelusta olisi kyse. Jos huhussa on jotain perää, niin todennäköisesti siitä kuullaan vielä lisää tulevina viikkoina.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung