SamsungYleinen

Samsung Galaxy Z Fold 4 saattaa saada massiivisen sisäisen tallennustilan – vastaava nähty vain harvoissa Samsung-puhelimissa

Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsung valmistautuu julkaisemaan uudet taittuvanäyttöiset älypuhelimensa myöhemmin tänä vuonna, jotka ovat huhujen mukaan Galaxy Z Fold 4 ja Galaxy Z Flip 4. Julkaisu tapahtuu todennäköisesti elokuussa, joten vielä muutama kuukausi joudutaan odottamaan.

Useat vuodot ja raportit ovat kertoneet yksityiskohtia Samsungin tulevasta taittuvanäyttöisestä Galaxy Z Fold 4 -puhelimesta, joten varsin hyvä kuva Samsungin tulevista uudistuksista on jo olemassa. Tällä kertaa tuore raportti kertoo Samsungin tuovan puhelimeen mahdollisesti ennätyssuuren sisäisen tallennustilan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Z Fold 4 saattaa saada suuren yhden teratavun kokoisen sisäisen tallennustilan kalleimpaan versioonsa. Suuremmat tallennustilat ovat todennäköisesti toteutettu sen takia, kun puhelimeen ei odoteta muistikorttipaikkaa. Kyseessä ei olisi ensimmäinen Samsungin puhelin, jossa on teratavun tallennustila, sillä Galaxy S22 Ultrasta nähtiin kyseinen versio ja vuosia sitten myös Galaxy S10+ -puhelimessa olisi teratavun tallennustila.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsungin odotetaan tarjoavan Galaxy Z Fold 4 -puhelimesta myös perinteiset 256 ja 512 gigatavun muistiversiot, mutta nyt 1 teratavun versio laajentaa valikoimaa. Viime vuonna Samsung myi Galaxy Z Fold 3 -puhelinta 1879 euron hintaan 256 gigatavun versiossa ja 1979 euron hintaan 512 gigatavun versiossa. Jos Samsung ei suunnittele tänä vuonna edullisempia hintoja, niin yhden teratavun versio maksanee yli 2000 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotojen mukaan Samsung luottaa puhelimessa edelleen 7,6 tuuman kokoiseen taittuvaan 120 hertsin AMOLED-näyttöön. Samsungin on kerrottu pyrkivän vähentämään näytön taitoskohdan näkyvyyttä ja tällä kertaa luvassa on kestävämpi Super UTG -lasi. Ulkopuolen näytön kerrotaan olevan 6,2 tuumaa ja siinä käytetään 120 hertsin AMOLED-paneelia. Näyttöihin on odotettavissa hieman erilaiset kuvasuhteet kuin edeltäjässä.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4:n kameroiden osalta luvassa olisi miellyttäviä uudistuksia parempaan. Pääkameran tarkkuus pitäisi olla 50 megapikseliä, eikä joidenkin huhujen mukaista 108 megapikselin kameraa olisi tulossa. Ultralaajakulma- ja telekameroiden tarkkuudeksi on mainittu 12 megapikseliä ja uudistuksia on luvassa erityisesti telekameraan. Aikaisemmissa malleissa telekamera kykeni 2x optiseen zoomaukseen, mutta tällä kertaa luvassa on 3x optinen zoomaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisäpuolen etukameran pitäisi olla tarkkuudeltaan 16 megapikseliä, mutta pikseleiden yhdistämistekniikan takia tarkkuus tiputetaan 4 megapikseliin. Ulkopuolen etukameran tarkkuus pysyy 10 megapikselissä. Etukameroissa ei siis nähtäisi muutoksia, vaan Samsung luottaa edelleen sisäpuolella näytönalaiseen ratkaisuun.

Tehoista tulee vastaamaan Qualcommin vasta hiljattain julkaisema Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa enemmän tehoja sekä pienemmän virrankulutuksen. Akunkesto on 4400 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 25 watin teholla. Odotettavasti tarjolla on paljon myös samoja ominaisuuksia kuin Galaxy Z Fold 3 -puhelimessa, eli IPX8-luokituksen mukainen vedenkestävyys, stereokaiuttimet ja tuki S Pen -kynälle.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung