SamsungYleinen

Samsung harkitsee puhelimilleen parempaa päivityslupausta – Jo entuudestaan yksi parhaista

Samsungin logo

Samsung on markkinajohtaja älypuhelimissa, ja samalla yhtiö on noussut Android-päivityksien kasvokuvaksi. Nykyisellään korealaisjätti tarjoaa monille puhelimilleen jopa 4 vuoden ajan Android-päivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Samsungin kerrotaan harkitsevan päivityslupauksen parantamista entisestään.

Sammobile.com-sivuston mukaan Samsung harkitsee aktiivisesti erityisesti tietoturvapäivityksien laajentamista yli nykyisen viiden vuoden. Erityisesti Google antoi Samsungille asiaan pientä painetta, sillä Google tarjoaa Pixel 8 -puhelimilleen 7 vuoden ajan Android- ja tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin Mobile eXperience -divisioonan tietoturvatiimin pääinsinööri ja teknisen ohjelmistojohtaja Shin-Chul Baik on puhunut asiasta Samsung Developers Conference 2023 -tapahtumassa San Franciscossa. Hänen mukaansa Samsung on keskustellut aktiivisesti siitä, mitä yrityksen pitäisi tehdä pitkäaikaisten tietoturvapäivityksien suhteen.

Hänen mukaansa visio laitteiden tukemisesta pidempään sopii myös Samsungille ja että tulevien uusien suuntauksien valossa Samsung valmistautuu ylittämään nykyisen viiden vuoden tukijaksonsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä Samsung päivittää yli miljardi laitetta joka kuukausi ja yli 10 miljardia laitetta vuosittain. Yli 150 eri laitemallia saa tietoturvapäivityksiä kuukausittain, vuosineljänneksittäin ja kahdesti vuodessa eri markkinoilla sekä eri maissa. Samsungin kerrotaan käyttävän merkittävän määrän resursseja näiden asioiden toteuttamiseen.

Samsung on puhunut vasta mahdollisuudesta pidentää tietoturvapäivityksiä nykyisestä viidestä vuodesta. Tällä hetkellä ei ole tietoa, voisiko mahdollinen päivityslupauksen parantaminen koskea myös Android-versiopäivityksiä.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung