SamsungYleinen

Samsung joutui suuren kyberhyökkäyksen kohteeksi – Galaxy-laitteiden lähdekoodeja vuoti, mutta kuluttajien tai työntekijöiden henkilökohtaisia tietoja ei viety

Samsung

Lapsus$-hakkeriryhmä on nyt saavuttanut myös korealaisen Samsungin, kun vielä viikko sitten ryhmä hakkeroi itsensä Nvidian palvelimille. Tuoreimmassa hyökkäyksessä hakkeriryhmä on saanut käsiinsä yli 190 gigatavun verran luottamuksellista tietoa.

Vuodossa on kerrottu olevan mukana biometrisiä lukituksen avausalgoritmeja, kaikkien uusimpien Galaxy-laitteiden bootloader-lähdekoodit, mukaan lukien myös Knox-tiedot, Qualcommin luottamukselliset lähdekoodit ja paljon muuta. Asiantuntijoiden mukaan varastetuilla tiedoilla voidaan jopa hakkeroida Samsungin laitteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on antanut tilanteesta nyt lausunnon, jossa Samsung ei vahvistanut tai kiistänyt hakkereiden henkilöllisyyttä eikä sitä, oliko varastettu salaukseen ja biometrisiin tietoihin liittyviä tietoja. Samsungin mukaan yhtiön työntekijöiden tai asiakkaiden henkilötietoja ei ole hakkeroinnin yhteydessä viety.

”Saimme äskettäin tietoomme, että tiettyihin yrityksen sisäisiin tietoihin liittyy tietoturvaloukkaus. Vahvistimme turvajärjestelmäämme välittömästi tapauksen havaitsemisen jälkeen. Alkuperäisen analyysimme mukaan tietomurtoon liittyy joitain Galaxy-laitteiden toimintaan liittyviä lähdekoodeja, mutta se ei sisällä kuluttajiemme tai työntekijöidemme henkilökohtaisia tietoja. Tällä hetkellä emme odota vaikutusta liiketoimintaamme tai asiakkaisiimme. Olemme toteuttaneet toimenpiteitä uusien tapausten estämiseksi ja palvelemme asiakkaitamme jatkossakin häiriöttömästi”, todettiin Samsungin lausunnossa.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung