HonorSponsoroitu

Tämän takia Honor Magic V johtaa taittuvanäyttöisten puhelimien kehitystä

Honor Magic V ja Honorin tuotelinjan johtaja Fang Fei.

Honor panostaa vahvasti lippulaivaluokan tekniikoihin, joka näkyy yhtiön uudessa taittuvanäyttöisessä Magic V -älypuhelimessa. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin, joka osoittaa Honorin laajan tutkimus- ja tuotekehityksen kyvykkyyden sekä se vahvistaa yhtiön kilpailuasemaa kansainvälisillä älypuhelinmarkkinoilla.

Honor on toiminut itsenäisenä yrityksenä vuoden 2020 lopulta asti, eli reilun vuoden ajan. Vaikka kyseessä on uusi yritys tutulla brändillä, niin Honor on silti pystynyt saavuttamaan paljon. Vuosi sitten Honorin markkinaosuus oli Kiinassa alle 3 prosenttia, mutta vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä yhtiö oli jo Kiinan markkinoiden kolmanneksi suurin valmistaja Honorin toistaiseksi suurimmalla markkinaosuudella. Globaalisti Honor esitteli viime vuoden lopulla Honor 50 -puhelimen, jonka lisäksi hiljattain esitelty Magic 4 -sarja tulee pian myyntiin.

Yrityksen ollessa vasta hyvin nuori, on se herättänyt markkinassa kysymyksiä siitä, miten Honor on voinut julkaista näin nopealla aikataululla ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa. Honorin tuotelinjan johtaja Fang Fei on vastannut näihin kysymyksiin.

Hänen mukaansa Honor oli suuren paineen alla yrityksen itsenäistymisen jälkeen, sillä tuolloin ei ollut vielä palautettu toimitusketjuja, ja Honorin ongelmana oli tuotteiden puuttuminen. Tämän takia Honor valitsi Fein mukaan tähtituotteiden strategian, jonka avulla pystyttiin palauttamaan luottamus myyntikanaviin ja koko markkinaan.

”Siitä huolimatta Honor ei seurannut edeltäjiensä vanhaa polkua, vaan valitsi vaikeamman tien, eli innovaation”, totesi Honorin tuotelinjan johtaja Fang Fei.

Miksi Honorin taittuvanäyttöinen puhelin on tärkeä?

Monet älypuhelinvalmistajat ovat viimevuosina laajentaneet taittuvanäyttöisien puhelimien markkinoille, mutta Honor ei ennen Magic V -puhelinta ollut julkaissut yhtään taittuvaa puhelinta. Markkinoiden näkökulmasta perinteiset älypuhelimet hallitseva edelleen globaalia puhelinmarkkinaa, sillä esimerkiksi IDC:n tutkimuksien mukaan vuonna 2020 taittuvanäyttöisien osuus koko puhelinmyynnistä oli vain 0,15 prosenttia.

Honorin mukaan taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa on paljon teknisiä haasteita, joita ovat esimerkiksi näyttömateriaalit ja saranoiden valmistus. Myös kohtuuton hinta on taittuvanäyttöisten puhelimien kehitykselle haaste. Honor haluaa kuitenkin toimia tässä suhteessa hieman eri tavalla. Esimerkiksi Fang Fein mukaan yleisö on kyllästynyt normaaleihin puhelimiin, riippumatta siitä, onko puhelimessa kaareva tai hieman kaareva näyttö. Ensimmäisellä taittuvanäyttöisellä puhelimella Honorin kerrotaan haluavan panostavan tulevaisuuteen.

”Aiemmat taitettavat puhelimet eivät tarjoa hyvää käyttökokemusta, mutta se ei tarkoita, että tämä olisi väärä suunta. Uskomme, että tämä on erittäin lupaava suunta tulevaisuudessa, ja olemme päättäneet seurata tätä”, kertoi Fang Fei.

Tavoitteena kevyt ja mukava taittuvanäyttöinen puhelin

Honor Magic V

Taittuvanäyttöiset älypuhelimet valmistetaan erittäin monimutkaisella prosessilla, sillä osia on paljon enemmän kuin normaaleissa puhelimissa. Tämä tuottaa haasteita puhelimien kehitykselle sekä valmistukselle monella osa-alueella.

Yksi Honor Magic V -puhelimen tärkeimmistä osista on sarana, jonka varassa laitetta voidaan taivuttaa. Sarana on mekaaninen komponentti taitettavan puhelimen keskellä, joka on toteutettu erittäin monimutkaisesti. Honor on kehittänyt itsenäisesti niin sanotun vesipisaramaisen saranan, jossa on otettu huomioon muun muassa näytön rypistymisen minimoiminen, mutta myös sulava avautumis- ja sulkemiskokemus.

Sarana on mahdollistanut Honor Magic V -puhelimessa laitteen tasaisen paksuuden sekä taittumisen niin, ettei näytön väliin jää rakoja. Puhelimen rungon paksuus on suljettuna vain 14,3 millimetriä ja puhelimen paksuus on avattuna 6,7 millimetriä molemmilta puolilta. Honor Magic V:n sarana on testattu huolella, sillä se kestää 200 000 taivutusta. Sen pitäisi käytännössä kestää yli 10 vuotta, jos laite avattaisiin keskimäärin 50 kertaa päivässä. Sarana koostuu 213 eri osasta, joten Honor on käyttänyt sen kehittämiseen aikaan ja se on osoitus yrityksen kattavasta kehitystyöstä.

Itse näyttö koostuu yli kymmenestä toiminnallisesta kerroksesta, jonka takia saranan suunnittelu on ollut Magic V -puhelimessa avainroolissa. Näytön on kestettävä puristusta taivutettaessa ja venytystä avattuna, mikä on ollut Honorin mukaan yksi suurimmista haasteista. Jos saranaa ei olisi heti suunniteltu Honor Magic V:n kohdalla huolella, niin se olisi tuottanut helposti ongelmia näytön kanssa, ja pahimmassa tapauksessa hajottanut ohuen näyttöpaneelin.

Honorin mukaan kaikkien teknologioiden on palveltava tuotteita. Fang Fein mukaan ensimmäinen periaate taittuvanäyttöisten puhelimien suunnittelussa on se, että tuotteen pitää saada kuluttajat syvästi vaikuttumaan.

Honor käyttää niin sanottua ”kaksimoottorista lähestymistapaa” pysyäkseen kuluttajakeskeisenä yrityksenä. Yksi moottoreista pyörii trendien ymmärtämisen ja kuluttajien palautteen tarkkailemisen ympärillä. Toinen moottoreista perustuu Honorin näkemykseen johtaa kuluttajien tarpeita samalla kun se integroituu huippuluokan teknologiaan. Toisin sanoen teknologiat ja tuotteet täydentävät toisiaan ja teknologiat auttavat tiimejä vastaamaan paremmin kuluttajien vaatimuksiin.

Honorin mukaan nykyiset markkinoilla olevat taitettavat puhelimet ovat suuria, paksuja ja raskaita, ja sen takia niitä on hankalaa kuljettaa ja käyttää. Paino on ensimmäinen tekijä, jonka kuluttajat tarkistavat ostaessaan taittuvanäyttöisiä puhelimia. Honor on tämän takia kehittänyt oman saranan, jonka avulla Magic V -puhelimesta on saatu ohut, helposti kuljetettava sekä käytännöllinen niin, että se on normaali puhelin suljettuna ja muuntuu tabletiksi avattuna.

”Siksi ensimmäinen tavoitteemme oli tehdä taitettavasta puhelimesta tarpeeksi kevyt ollakseen alan kevyin”, sanoi Fang Fei.

Honor Magic V on testattu huolella muun muassa erilaisilla tiputustesteillä.

Taittuvanäyttöisten puhelimien testaus on tärkeässä roolissa myös kehitysvaiheessa. Honor Magic V:lle on tehty muun muassa Honorin Pekingin tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa useita erilaisia testauksia kestävyyden osalta. Honor on testeissään esimerkiksi simuloinut vapaata pudotusta ja muita todellisia tilanteita. Honor Magic V on käynyt ennen julkaisuaan läpi kymmeniä tuhansia erilaisia testauksia, jotta Honor on voinut olla varma laitteensa kestävyydestä.

Honor Magic V:n laadun kerrotaan olevan paljon korkeampi kuin, mitä alan yleinen standardi on. Honorin tuotelinjan johtaja Fang Fei on todennut muun muassa, että yhtiö on erittäin luottavainen taittuvanäyttöisten puhelimien ja Honorin tulevaisuudesta.

”Meidän käsissämme taittuvanäyttöiset puhelimet edustavat tulevaisuuden trendiä, mutta muiden käsissä se ei välttämättä ole niin”, kertoi Fang Fei.

Magic UI 6.0 parantaa taittuvanäyttöisten puhelimien kokemusta

Honor Magic V tukee useiden sovelluksien moniajoa.

Painon lisäksi Honor on kertonut, että jopa 71 prosenttia taittuvan puhelimen käyttäjistä ajattelee, että taittuvanäyttöisen puhelimen käyttökokemuksella ei ole eroa tavallisien älypuhelimien käyttökokemukseen. Kyseessä on valtava kokemuskuilu, joka saa käyttäjät tuntemaan, että taittuvanäyttöiset puhelimet ovat hyödyttömiä. Honor on kuitenkin pyrkinyt tekemään Magic V -puhelimestaan erilaisen, vaikka useiden muiden kilpailijoiden valttikorttina on ainoastaan näyttöjen välillä vaihtelu.

Honor on pyrkinyt optimoimaan taitettavan näytön käyttökokemuksen sekä laittoisten niin sisäisessä kuin ulkoisessakin näytössä. Laitteisto-ominaisuuksien ohella myös käyttöjärjestelmä on avainroolissa käyttökokemuksen parantamiseksi.

”Laitteiston osalta olemme tehneet riittävästi markkinatutkimuksia ennen tuotekehitystä. Ulkonäytön 21:9-kuvasuhde on nykyisten puhelimien kaltainen ja 6,45 tuuman OLED-näytön leveys (72,7 mm) tarjoaa mukavan otteen yhdellä kädellä käytettäessä. Sisäinen näyttö voidaan avata 7,9 tuuman kokoiseksi ja siinä on 10:9-kuvasuhde. Honor Magic V tarjoaa tabletin kaltaisen kokemuksen avattuna ja se vastaa kuluttajien vaatimuksiin”, huomautti Fang Fei.

Nykyinen Android-käyttöjärjestelmä on suunniteltu yhden näytön kokemuksen perusteella, jonka takia Honor on joutunut optimoimaan käyttöjärjestelmää myös taittuville laitteille. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Honor on luonut oman tekoälyavusteisen Magic UI 6.0 -käyttöliittymän, joka voi toteuttaa älykkään vuorovaikutuksen skenaarioiden, laitteiden, järjestelmien ja ekosysteemien välillä. Tältä pohjalta Honor on optimoinut suurien näyttöjen käyttökokemuksen taittuvanäyttöisissä puhelimissa.

Magic UI 6.0 tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia optimointeja suurille näytöille. Käyttäjät voivat käyttää monia sovelluksia rinnakkain ja katsella sisältöä vain näytön toiselta reunalta. Näiden perinteisien optimointien rinnalla Honor on toteuttanut myös arkipäiväistä käyttöä huomattavasti helpottavia toimintoja, joissa tekoäly on vahvasti läsnä.

Esimerkiksi kun käyttäjä on menossa metroon, heidän on avattava sovellus koodia varten. Honorin mukaan Magic UI 6.0:n avulla Honor Magic V osaa avata koodin automaattisesti sijainnin perusteella, joten sitä ei itse tarvitse lähteä kaivamaan puhelimen syövereistä. Honor Magic V ei ole verrattavissa normaaleihin älypuhelimiin käytännöllisyydeltään, vaan se tarjoaa älykkäällä vuorovaikutustasolla käyttökokemuksen, jota aikaisemmin puhelimissa ei ole ollut.

Honor Magic V edustaa alansa kärkeä

Honor Magic V

Honor Magic V on teknisesti lippulaivatason älypuhelin, sillä Honor ei ole säästellyt teknisistä ominaisuuksista. Puhelimen suorituskyvystä on vastaavassa Qualcommin tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jota ei ole vielä muissa taittuvanäyttöissä puhelimissa. Lisäksi puhelimessa on jopa 12 gigatavua tehokkainta RAM-muistia ja huimat 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Taittuvanäyttöinen Honor Magic V pitää sisällään myös ennennäkemättömän kuvauskokemuksen, joka vangitsee täydellisesti kaikki tärkeimmät hetket. Puhelimen tehokas takaosan kolmoiskamera koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 50 megapikselin Spectrum Enhanced -kamerasta. Käytön helpottamiseksi Honor Magic V:ssä on myös 42 megapikselin etukamera sekä sisäisessä että ulkoisessa näytössä, mikä tarjoaa monipuolisen kuvauskokemuksen.

Honor Magic V on saatavilla tällä hetkellä Kiinassa, mutta se on loistava osoitus siitä, mitä tulevaisuudessa voidaan itsenäiseltä Honorilta nähdä saatavilla myös kansainvälisillä markkinoilla. Tarkemmin Honor Magic V -puhelimeen voi tutustua Honorin englanninkieliseltä tuotesivulta tämän linkin takaa tai vaihtoehtoisesti Honorin muihin tuotteisiin voi tutustua yhtiön suomenkieliseltä sivulta tämän linkin takaa.

Honor Magic V:n tekniset tiedot

 • Ulkonäyttö: 6,45 tuumaa, 2650 x 1080 (381 ppi), kaartuva OLED, 120 Hz, 1000 nitiä, DCI-P3, HDR10+
 • Sisänäyttö: 7,9 tuumaa, 2272 x 1984 (431 ppi), Foldable OLED, 90 Hz, 800 nitiä, DCI-P3, HDR10+
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • 8-ydintä: 1x 2,995 GHz Cortex-X2, 3x 2,496 GHz Cortex-A710, 4x 1,785 GHz Cortex-A510
  • Grafiikka: Adreno 730
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua (UFS 3.1)
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.9, 1/1.5”)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä (f/2.2, 13 mm, 122°)
  • Spectrum Enhanced -kamera: 50 megapikseliä (f/2.0, 20 mm, 1/2.5”)
 • Muuta: 4K HDR10 -videokuvaus, 10-bit log
 • Etukamerat: 42 megapikseliä (f/2.4, 24 mm, 1/3.2”) (ulko- ja sisäpuolella)
 • Akku: 4750 milliampeerituntia
  • Lataus: 66 watin Honor SuperCharge (0–100% 40 minuutissa)
 • Yhteydet: 5G, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, USB-C, NFC, Dual-SIM
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 + Magic UI 6.0
 • Äänentoisto: Stereokaiuttimet, sormenjälkilukija kyljessä
 • Mitat suljettuna: 160,4 x 72,7 x 14,3 mm
 • Mitat avattuna: 160,4 x 141,1 x 6,7 mm
 • Paino: 293 g, 288 g (Burnt Orange)
 • Värit: Titanium Silver, Black ja Burnt Orange
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor