SamsungYleinen

Samsung julkaisi Galaxy Note20- ja Galaxy Note20 Ultra -puhelimet – myynti alkaa Suomessa 21. elokuuta

Samsung on julkaissut tänään uudet Galaxy Note20 -malliston älypuhelimet, joita nähtiin tällä kertaa kaksi kappaletta. Uutuuspuhelimet ovat Galaxy Note20 sekä Galaxy Note20 Ultra, jotka tarjoavat jälleen kerran tuttuja huippuluokan ominaisuuksia, 5G-yhteydet sekä S Pen -kynän. Tällä kertaa Samsung on panostanut enemmän Galaxy Note20 Ultraan, kun taasen Galaxy Note20 -perusmallista on päätetty tehdä selvästi karsitumpi.

Galaxy Note20 -puhelimessa Samsung luottaa 6,7 tuuman suuruiseen näyttöpaneeliin, joka perustuu Dynamic AMOLED 2X-tekniikkaan. Näytössä Samsung hyödyntää 60 hertsin virkistystaajuutta, 20:9-kuvasuhdetta sekä Full HD+ -tarkkuutta. Suurin huomattava eroavaisuus isovelimalliin sekä edeltäjään löytyy näytön toteutuksesta, sillä Galaxy Note20:n näyttö on kokonaisuudessaan tasainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa alkuvuoden huippupuhelimista tuttu Samsungin oma Exynos 990 -järjestelmäpiiri. Exynos 990 rakentuu kahdesta 2,73 GHz:n taajuudella toimivasta Mongoose-ytimestä, kahdesta 2,6 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A76-ytimestä sekä neljästä 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii Mali-G77 MP11. Järjestelmäpiiriin on yhdistettynä myös 5G Exynos 5123 -modeemi, joka tukee SA- ja NSA 5G -verkkoja (standalone & non-standalone).

RAM-muistia Galaxy Note20 tarjoaa 8 gigatavua ja Samsung hyödyntää LPDDR5-versiota. Sisäistä tallennustilaa on mukavat 256 gigatavua, joka perustuu UFS 3.1 -standardiin. Valitettavasti muistikorttipaikkaa ei perusversioon ole saatu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerapuolella Samsung luottaa kolmoiskameratoteutukseen, joka koostuu pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamerasta sekä telekamerasta. Pääkameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja siinä on f/1.8-aukko, 0.8 um pikselikoko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Pääkameraan on saatu luonnollisesti myös optinen kuvanvakain. Ultralaajakulmakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja siinä on f/2.2-aukko sekä 1.4 um pikselikoko. Telekamerana Samsung hyödyntää tarkkaa 64 megapikselin sensoria, jossa on f/2.0-aukko, 0.8um pikselikoko sekä optinen kuvanvakain. Telekamera kykenee tuttuun 3x hybrid zoomaukseen.

Samsung on tuonut puhelimeen myös tuttuja kamerapuolen ominaisuuksia alkuvuoden huippupuhelimistaan. Galaxy Note20 tukee muun muassa 8K-videokuvausta 24 fps -tasolla ja 21:9-kuvasuhteella. Galaxy Note20 -puhelimen etupuolella on yksi selfiekamera, jonka tarkkuus yltää 10 megapikselin tasolle. Etukamerassa on f/2.2-aukko, 1.22 um pikselikoko sekä tuki automaattitarkennukselle.

Akunkesto on 4300 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 25 watin pikalatauksella langallisesti USB-C-tyypin liittimen kautta. Galaxy Note20 tukee myös 15 watin langatonta latausta, jonka lisäksi puhelimessa on tuki 4,5 watin käänteiselle langattomalle lataukselle. Puhelimessa on mahdollista ladata langattomasti muita langatonta latausta tukevia laitteita, kuten puhelimia, kuulokkeita tai älykelloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Note20 -puhelimessa on myös luonnollisesti näytönalainen sormenjälkilukija, joka perustuu ultraäänitekniikkaan. Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet, kaksois-SIM-tuki sekä S Pen -kynä. S Pen -kynän osalta Samsung on nyt parantanut kirjoitustarkkuutta sekä vasteaikaa, jonka ansiosta kirjoituskokemus on aikaisempaa reaalisempi. S Pen on saanut myös uudet Anywhere action -eleet, jotka tekevät navigoinnista entistä helpompaa, käytetyistä sovelluksista riippumatta. Esimerkiksi kotiruudulle palaaminen onnistuu nopealla kynän heilautuksella.

Käyttöjärjestelmän osalta Galaxy Note20 -puhelimessa luotetaan Googlen tällä hetkellä tuoreimpaan Android 10 -versioon, jonka päällä hyrrää Samsungin oma One UI 2.5 -käyttöliittymä. One UI 2.5 -käyttöliittymää on myös parannettu entisestään, ja mukaan on tuotu uusia ominaisuuksia. Lisäksi Samsung on erityisesti parantanut Samsung Notes -sovellusta, joka on nyt entistä parempi. Samsung Notes tallentaa ja synkronoi automaattisesti käyttäjien luomat sisällöt, jotta niiden työstäminen ja jakaminen onnistuisi niin puhelimella ja tabletilla kuin tietokoneellakin. Samsung Notes muuttaa vaivatta mahdollisesti sotkuiset käsialamuistiinpanot selkeäksi tekstiksi. Lisäksi palautteen anto työtovereille on nyt helpompaa, sillä Notesin kautta on mahdollista kommentoida ja editoida PDF-tiedostoja tai Microsoft PowerPoint -esityksiä.

Samsung on tehnyt puhelimien kanssa yhteistyötä myös Microsoftin kanssa, sillä mukana on päivitettyjä Microsoftin sovelluksia ja palveluja. Galaxy Note20 -puhelimet ovat varsuteltuna myös Xbox Game Pass Ultimate -palvelulla, joka mahdollistaa pääsyn yli sadan suositun videopelin pilvipohjaisiin kirjastoihin.

Rakenteeltaan Galaxy Note20 on varsin erikoinen älypuhelin, sillä Samsung hyödyntää siinä takaosan valmistusmateriaalina muovia, tai niin sanottua ”Glasstic” -materiaalia. Puhelimen kehys on kuitenkin tuttua alumiinia ja näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass -lasi. Samsung on saanut puhelimesta tehtyä myös IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävän.

Suomessa Galaxy Note20 on tulossa myyntiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat pronssi Mystic Bronze, harmaa Mystic Grey sekä rajallisesti vihreänä Mystic Green -värissä. Puhelin on tarjolla 256 gigatavun muistivarianttina 1099 euron hintaan ja sen ennakkomyynti alkaa heti. Kauppoihin uutuuspuhelin saapuu 21. elokuuta.

Samsung Galaxy Note20 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,7 tuumaa, Dynamic AMOLED X2, 60 Hz, 20:9-kuvasuhde, Full HD+, Gorilla Glass 7
 • Järjestelmäpiiri: Samsung Exynos 990 (S5123 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa (ei muistikorttipaikkaa)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + One UI 2.5
 • Takakamerat: 12 MP pääkamera (f/1.8, 0.8 um, AF, OIS) + 12 MP ultralaajakulma (f/2.2, 1.4 um) + 64 MP telekamera (f/2.0, 0.8 um, OIS, 3x Hybrid Zoom)
 • Etukamerat: 10 MP etukamera (f/2.2, 1.22 um, AF)
 • Akku: 4300 milliampeerituntia / tuki 25W pikalataukselle / 15W langaton lataus / 4,5 käänteinen langaton lataus
 • Rakenne: Alumiinikehys ja Glasstic -takaosa (muovi) / IP68
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, NFC, Dual-SIM, stereokaiuttimet
 • Mitat: 161,6 x 75,2 x 8,3 mm
 • Paino: 192 grammaa
 • Värit: Mystic Bronze, Mystic Grey ja Mystic Green
 • Hinta: 1099 euroa

Galaxy Note20 Ultra on nimensäkin mukaisesti uutuuskaksikon kärkimalli, joka näkyy niin ulkoisessa toteutuksessa kuin myös ominaisuuksissa. Verrattuna perusmalliin on Samsung panostanut ultra-versiossa enemmän kameroihin sekä näyttöön, joiden takia myöskin hinnoittelu on hieman korkeampi.

Samsung on panostanut Galaxy Note20 -puhelimessa vahvasti näyttöön, sillä se on huippuluokkaa. Näyttö perustuu Dynamic AMOLED 2X -tekniikkaan ja on kooltaan 6,9 tuumaa. Näytössä on myös 19,3:9-kuvasuhde, QHD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Galaxy Note 20 Ultran näytön yläreunassa on tuttuun tapaan myös reikä etukameraa varten.

Tehoista on vastaamassa Samsungin oma Exynos 990 -järjestelmäpiiri. Exynos 990 rakentuu kahdesta 2,73 GHz:n taajuudella toimivasta Mongoose-ytimestä, kahdesta 2,6 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A76-ytimestä sekä neljästä 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii Mali-G77 MP11. Järjestelmäpiiriin on yhdistettynä myös 5G Exynos 5123 -modeemi, joka tukee SA- ja NSA 5G -verkkoja (standalone & non-standalone).

RAM-muistia Galaxy Note20 Ultra tarjoaa mukavat 12 gigatavua ja se perustuu LPDDR5-standardiin. Sisäistä tallennustilaa on versiosta riippuen 256 tai 512 gigatavua, joka on taasen tuoreinta UFS 3.1 -standardia. Galaxy Note20 Ultra on varusteltuna myöskin perinteisellä microSD-korttipaikalla, jonka avulla tallennustilaa voidaan laajentaa jopa 1 teratavulla.

Kameroiden osalta Galaxy Note20 Ultra eroaa perusmallista selvästi, vaikka kameroita onkin jälleen kolme kappaletta. Pääkamerana toimii 108 megapikselin laajakulmakamera, jossa on f/1.8-aukko, 0.8 um pikselikoko sekä optinen kuvanvakain. Pääkameralla taltioidaan oletusarvoisesti 12 megapikselin kuvia, sillä puhelin yhdistää yhdeksän pikseliä yhdeksi paremmaksi pikseliksi, jolloin muun muassa hämäräkuvaus on aikaisempaa parempaa. Toinen kameroista on 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jonka avulla pystytään taltioimaan 123 asteen näkökentän sisältäviä kuvia. Kolmas kameroista on hieman uudistettu zoomaukseen tarkoitettu periskooppikamera, jonka tarkkuus yltää 12 megapikseliin. Kamerassa on f/3.0-aukko, 1.0 um pikselikoko sekä optinen kuvanvakain. Periskooppikamera kykenee 5x optiseen zoomaukseen.

Kameroiden osalta Samsung on panostanut myös ominaisuuksiin. Galaxy Note20 Ultra tukee jopa 8K-videokuvausta. Galaxy Note20 Ultrassa on myös uusi Laser Auto-Focus -ominaisuus, joka huolehtii tarvittaessa tarkennuksesta ja Live Focus Video antaa videokuville syvyyttä. Ammattilaistason kamerat ja Space Zoom -toiminto tallentavat yksityiskohdat kaikissa kuvaustilanteissa. Lisäksi käyttäjät voivat hallita ja kohdentaa Galaxy Note20 Ultran mikrofonia ja tallentaa ääntä entistä tarkemmin. Etuosassa on jälleen tuttu 10 megapikselin tasoinen etukamera. Etukamerassa on f/2.2-aukko, 1.22 um pikselikoko sekä tuki automaattitarkennukselle.

Akunkesto on Galaxy Note20 Ultrassa 4500 milliampeeritunnin varassa. Puhelin tukee tuttua 25 watin pikalatausta USB-C-tyypin latausliittimen kautta. Samsungin mukaan pikalataus mahdollistaa jopa 50 prosentin akun latauksen vain 30 minuutin aikana. Galaxy Note20 Ultra on varusteltuna myös 15 watin langattomalla latauksella sekä 4,5 watin käänteisellä langattomalla latauksella.

Rakenteeltaan Galaxy Note20 Ultra on selvästi huippuluokkaan sijoittuva, sillä Samsung hyödyntää valmistusmateriaaleina alumiinia sekä Gorilla Glass 7 -lasia. Puhelimesta on saatu myös IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Suomessa Samsung on tuomassa Galaxy Note20 Ultran myyntiin ensisijaisesti 256 gigatavun versiona 1349 euron hintaan, mutta saataville tulee rajoitetusti 512 gigatavun versio 1449 euron hintaan. Puhelin on tarjolla vain kahdessa väriversiossa, jotka ovat pronssi Mystic Bronze sekä musta Mystic Black. Myöskin Galaxy Note20 Ultran ennakkomyynti alkaa välittömästi ja kauppoihin se saapuu 21. elokuuta 2020.

Uusien Galaxy Note20 -puhelimien ennakkotilaajat saavat valita kahdesta etupaketista, jotka keskittyvät pelaamiseen sekä musiikkiin. Pelipakettiin sisältyy Xbox Game Pass Ultimate -tilaus kolmeksi kuukaudeksi, MOGA XP5-X -peliohjain ja langaton latausasema. Musiikkipakettiin sisältyvät joko Galaxy Buds Live -kuulokkeet (Note20 Ultra) tai Galaxy Buds+ -kuulokkeet (Note20). Ennakkotilaajan edun lunastaminen maksaa 9,90 euroa puhelimen hinnan lisäksi, ja edun arvo on valitusta paketista riippuen vähintään 179 euroa.

Samsung Galaxy Note20 Ultra tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,9 tuumaa, AMOLED, 120 Hz, 19,3:9-kuvasuhde, WQHD+, Gorilla Glass 7
 • Järjestelmäpiiri: Samsung Exynos 990 (S5123 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa (tuki microSD-muistikortille)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + One UI 2.5
 • Takakamerat: 108 MP pääkamera (f/1.8, 0.8 um, AF, OIS) + 12 MP ultralaajakulma (f/2.2, 1.4 um) + 12 MP periskooppikamera (f/3.0, 1.0 um, OIS, 5x Optinen Zoom)
 • Etukamerat: 10 MP etukamera (f/2.2, 1.22 um, AF)
 • Akku: 4500 milliampeerituntia / tuki 25W pikalataukselle / 15W langaton lataus / 4,5 käänteinen langaton lataus
 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass 7 -lasipinnat / IP68
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, NFC, Dual-SIM, stereokaiuttimet
 • Mitat: 164,6 x 77,2 x 8,1 mm
 • Paino: 208 grammaa
 • Värit: Mystic Bronze ja Mystic Black
 • Hinta: 1349 euroa ja 1449 euroa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Kaks Samsungin ylikallista turhake romua.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung