SamsungYleinen

Samsung julkaisi uuden Galaxy A22 5G -puhelimen – saapuu myyntiin 229 euron hintaan heinäkuussa

Samsung on esitellyt vihdoin uuden Galaxy A22 5G -puhelimen, joka on Samsungin edullisin 5G-yhteyksillä varusteltu älypuhelin. Suomessa tarjolle tulee ainoastaan 5G-yhteyksillä varusteltu versio heinäkuussa. Uutuuspuhelin tarjoaa varsin tuttuja ominaisuuksia hintapisteessään, mutta ei kuitenkaan mitään suuria yllätyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Vahvistamme Galaxy A22 5G:llä Samsungin lupausta tarjota laitteita useaan eri hintaluokkaan laadusta tinkimättä. Älypuhelimessa on laadukas näyttö ja 5G-tuki, mikä tarjoaa käyttäjille seuraavan sukupolven nopeuden ja suorituskyvyn edulliseen hintaan paketoituna. Tämä on kauan odotettu lisäys kasvavaan Galaxy A-sarjaamme”, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom kertoo.

Galaxy A22 5G tarjoaa 6,5 tuuman suuruisen Infinity-V-näyttöpaneelin, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle (2400 x 1080). Näyttö perustuu LCD-tekniikkaan, joten Samsungille tuttua OLED-paneelia ei puhelimeen ole saatu. Näytössä on kuitenkin korkea 90 hertsin virkistystaajuus.

Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä Dimensity 700 -järjestelmäpiiri, jossa on 5G-modeemi. Kyseessä on 7 nm prosessilla valmistettu piiri ja siinä on yhteensä kahdeksan suoritinydintä. Galaxy A22 5G on julkaistu 64 ja 128 gigatavun muistiversioissa ja RAM-muistia on kohtalaiset 4 gigatavua. Suomessa myyntiin tulee ainoastaan 4 + 64 gigatavun versio.

Galaxy A22 5G:n takaosaan on saatu kolmoiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on yksi 8 megapikselin kamerasensori. Galaxy A22 5G tarjoaa myös 5000 milliampeeritunnin akun, USB-C-liittimen ja 15 watin pikalatauksen. Sormenjälkilukijan Samsung on sijoittanut takaosaan ja mukana on myös Android 11 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää One UI 3.1 -käyttöliittymä.

Suomessa Galaxy A22 5G -puhelin tulee saataville 1. heinäkuuta alkaen ja hintaa sillä on 229 euroa. Laite on julkaistu kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa, valkoinen ja violetti.

Lähde: Samsungin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung