SamsungYleinen

Samsung julkisti uuden Galaxy M55 5G -puhelimen 50 megapikselin kameroilla, 45 watin pikalatauksella ja IP67-luokituksella

Samsung Galaxy M55 5G

Samsung on julkistanut valituille markkinoille uuden Galaxy M55 5G -älypuhelimen, joka tarjoaa mielenkiintoisen kokonaisuuden  keskihintaluokkaan. Puhelin on saatavilla aluksi Brasiliassa, mutta sitä odotetaan myyntiin myös muille markkinoille myöhemmin.

Puhelimeen on saatu Samsungille tyypillinen muotoilu, mutta verrattuna Galaxy A -sarjan laitteisiin, on mukana enemmän pyöristystä. Takaosassa on kolme erillistä kameraa ja etuosassa on tasainen näyttöpaneeli. Mitoiksi on kerrottu 163,9 x 76,5 x 7,8 millimetriä ja painoksi 180 grammaa. Väriversioita on kaksi, jotka ovat vihreä ja sininen. Galaxy M55 5G on myös IP67-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja se perustuu Super AMOLED+ -paneeliin. Näytön tarkkuus yltää 2400 x 1080 pikseliin ja siinä on 120 hertsin virkistystaajuus. Kirkkaus yltää Samsungin mukaan 1000 nitiin asti.

Tehoista vastaa Qualcommin kehittämä Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka ei ole uusimmasta päästä, mutta tarjoaa kohtuullisen suorituskyvyn ja 5G-yhteydet. RAM-muistia on tarjolla 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 256 gigatavua. Tuettuna on muistikortti aina yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on optisesti vakautettu 50 megapikselin pääkamera. Toinen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmas on 2 megapikselin makrokamera. Etuosaan on saatu myös tarkka 50 megapikselin sensori.

Akun kooksi kerrotaan 5000 milliampeerituntia. Lataus onnistuu parhaimmillaan 45 watin teholla, joka on parempi kuin monissa muissa Samsungin älypuhelimissa. Äänentoistosta vastaa stereokaiuttimet ja Samsung on varustellut puhelimen näytönalaisella sormenjälkilukijalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen tuorein Android 14, jonka päällä hyrrää One UI 6 -käyttöliittymä. Samsung on luvannut Galaxy M55 5G:n saavan 4 vuoden ajan Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

Samsung on kertonut Galaxy M55 5G -puhelimen maksavan Brasiliassa 2999 realia, joka vastaa suoraan muunnettuna 556 euroa.

Lähde: Samsung Galaxy M55 5G -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung