SamsungYleinen

Samsung laittoi jakoon Android 14- ja One UI 6.0 -päivityksen Galaxy S22 -puhelimille Suomessa

Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ sekä Galaxy S22 Ultra.

Samsung käynnisti Android 14 -päivityksen jakelun lokakuun lopulla Galaxy S23 -sarjan puhelimille, mutta nyt saatavuutta on laajennettu. Samainen päivitys on tarjolla Galaxy S22 -puhelimille, joten Galaxy S22, Galaxy S22+ ja Galaxy S22 Ultra -puhelimien käyttäjien kannattaa tarkistaa päivityksien saatavuus.

Galaxy S22 -puhelimissa päivityksen koko on noin 3,1 gigatavua, joten kyseessä ei ole mikään pieni päivitys. Android 14:n rinnalla Samsung tarjoaa päivityksessä Googlen 1. marraskuuta 2023 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna.

One UI 6.0 on suuri päivitys Samsungin laitteille, joka perustuu Googlen uusimpaan Android 14 -versioon. Samsungin mukaan uusi päivitys mahdollistaa käyttäjäystävällisemmän kokemuksen ja tuo mukanaan ”täydellisen paketin parannuksia”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi suurimmista uudistuksista uudessa päivityksessä tulee olemaan uusittu ilmoitus- ja pika-asetuspaneeli. Uusi pikapaneeli on jaettu osiin, jossa on suuret Wi-Fi- ja Bluetooth-painikkeet, muokattava pika-asetusruudukko ja näiden alapuolella on näytön kirkkauden säätö. Mukana on myös painikkeita laitteiden ohjausta varten.

Samsungin mukaan uusi One UI 6 tuo mukanaan myös uuden oletusfontin sekä uusia hymiöitä Samsung-näppäimistöön. Lisäksi erilaisia lukitusnäyttöjä voidaan asettaa tilojen sekä rutiinien perusteella. Mukana on myös kamera-widget.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 14 -päivityksen uudistuksiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Samsungin odotetaan julkaisevan saman päivityksen useimmille muillekin puhelimilleen vielä tämän vuoden aikana.

One Ul 6.0 -päivityksen uudistukset:

Pikapaneeli

 • Uusi painikkeiden ulkoasu: Pikapaneelissa on uusi ulkoasu, joka helpottaa pääsyä eniten käyttämiisi toimintoihin. Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksille on nyt omat painikkeensa näytön yläosassa, kun taas visuaaliset ominaisuudet, kuten Tumma tila ja Silmien mukavuussuoja, on siirretty alaosaan. Muut pika-asetuspainikkeet näkyvät keskellä olevalla muokattavalla alueella.
 • Avaa heti kokonainen pikapaneeli: Näyttöön avautuu oletuksena kompakti pikapaneeli ilmoituksineen, kun pyyhkäiset näytön yläreunasta alaspäin. Pyyhkäisemällä uudelleen alaspäin voit piilottaa ilmoitukset ja näyttää laajennetun pikapaneelin. Jos otat Pika-asetusten pikakäyttötoiminnon käyttöön, voit avata laajennetun pikapaneelin pyyhkäisemällä vain kerran näytön yläreunan oikeasta reunasta. Pyyhkäisemällä alaspäin vasemmasta reunasta näet ilmoitukset.
 • Kirkkauden säädön pikakäyttö: Kirkkauden säätöpalkki näkyy nyt oletuksena kompaktissa pikapaneelissa, kun pyyhkäiset kerran näytön yläreunasta alaspäin. Näin kirkkauden säätö on nopeampaa ja helpompaa.
 • Parannettu levynkansikuvien näyttö: Kun toistat musiikkia tai videoita, levynkansikuva täyttää koko mediaohjaimen ilmoituspaneelissa, jos musiikkia tai videota toistava sovellus tarjoaa levynkansikuvan.
 • Ilmoitusten parannettu ulkoasu: Kukin ilmoitus näkyy nyt erillisenä korttina, mikä helpottaa yksittäisten ilmoitusten.
 • Eloisammat ilmoituskuvakkeet: Voit käyttää samoja täysvärisiä kuvakkeita, joita käytetään kullekin sovellukselle alkunäytössä ja Sovellukset-näytössä. Voit ottaa tämän käyttöön Asetuksissa.
 • Ilmoitusten lajittelu ajan mukaan: Voit nyt muuttaa ilmoitusasetuksia lajittelemaan ilmoitukset ajan eikä prioriteetin mukaan, jotta uusimmat ilmoitukset olisivat aina päällimmäisinä.

Lukitusnäyttö

 • Kellon sijoittaminen: Sinulla on nyt enemmän vapautta siirtää kello
  haluamaasi kohtaan lukitusnäytössä.

Alkunäyttö

 • Yksinkertaistetut kuvakkeiden selitteet: Sovelluskuvakkeiden selitteet on nyt rajoitettu yhteen riviin, mikä tekee niistä selkeämmän ja yksinkertaisemman näköisiä. ”Galaxy” ja ”Samsung” on poistettu joidenkin sovellusten nimistä, jotta ne olisivat lyhyempiä ja helpommin luettavia.
 • Vetäminen ja pudottaminen kahdella kädellä: Aloita sovelluskuvakkeiden tai pienoisohjelmien vetäminen alkunäytössä yhdellä kädellä ja siirry sitten toisella kädellä siihen näyttöön, johon haluat pudottaa ne.

Multitaskaaminen

 • Pidä ponnahdusikkunat auki: Sen sijaan, että ponnahdusikkunat pienennettäisiin Viimeisimmät-näyttöön siirryttäessä, ponnahdusikkunat pysyvät nyt auki Viimeisimmät-näytöstä poistuttaessa jotta voit jatkaa saman asian parissa.
 • Samsung-näppäimistö: Uudenlaiset emojit Viesteissäsi, yhteisöpalveluiden viesteissäsi ja muualla puhelimessasi näkyvät emojit ovat saaneet uuden, raikkaan ulkoasun.

Sisällön jakaminen

 • Kuvien esikatselu: Kun jaat kuvia mistä tahansa sovelluksesta, esikatselukuvat näkyvät Jaa-paneelin yläosassa, jotta voit vielä viimeisen kerran tarkistaa kuvat ennen niiden jakamista.

Sää

 • Uusi Sää-pienoisohjelma: Säätiedot-pienoisohjelmassa on lisätietoja paikallisista sääolosuhteista. Näet, milloin ennusteessa on rankkoja ukkosmyrskyjä, lunta, sadetta ja muita tapahtumia.
 • Lisää tietoa Sää-sovelluksessa: Sää-sovelluksessa on nyt tietoa lumisateesta, kuun vaiheista ja kellonajoista, ilmanpaineesta, näkyvyydestä, kastepisteestä ja tuulen suunnasta.
 • Interaktiivinen karttanäkymä: Siirry kartalla pyyhkäisemällä ja näytä paikalliset sääolosuhteet napauttamalla sijaintia. Kartta auttaa sinua löytämään säätiedot, vaikka et tietäisi kaupungin nimeä.
 • Paremmat kuvat: Sää-pienoisohjelman ja -sovelluksen kuvituksia on parannettu, jotta nykyiset sääolosuhteet saadaan esitettyä paremmin Taustavärit vaihtuvat myös vuorokaudenajan mukaan.

Kamera

 • Yksinkertainen ja intuitiivinen design: Kamera-sovelluksen yleistä ulkoasua on yksinkertaistettu. Esikatselunäytön pika-asetuspainikkeita on uudistettu, jotta ne olisivat helpommin ymmärrettävissä.
 • Mukautetut kamerapienoisohjelmat: Voit lisätä alkunäyttöön mukautettuja kamerapienoisohjelmia. Voit asettaa jokaisen pienoisohjelman käynnistymään tietyssä kuvaustilassa ja tallentamaan kuvat haluamaasi albumiin.
 • Lisää vesileimojen kohdistusvaihtoehtoja: Voit nyt valita, näkyykö vesileima valokuvien ylä- vai alaosassa.
 • Helppo asiakirjojen skannaaminen: Asiakirjojen skannaustoiminto on erotettu Tilanteen optimointi -toiminnosta, joten voit skannata asiakirjoja, vaikka Tilanteen optimointi olisi pois päältä. Uuden Automaattinen skannaus -toiminnon avulla voit skannata asiakirjoja automaattisesti aina, kun otat kuvan asiakirjasta. Kun asiakirja on skannattu, siirryt muokkausnäyttöön, jossa voit kiertää asiakirjaa ja kohdistaa sen haluamallasi tavalla.
 • Nopea pääsy resoluutioasetuksiin: Resoluutiopainike on nyt käytettävissä näytön yläreunan pika-asetuksissa Valokuva- ja Pro-tiloissa, jotta voit nopeasti muuttaa ottamiesi valokuvien resoluutiota.
 • Helpompi tapa valita videon koko: Kun napautat videon kokopainiketta, näyttöön avautuu nyt ponnahdusikkuna, joka helpottaa kaikkien vaihtoehtojen näkemistä ja oikeiden vaihtoehtojen valitsemista.
 • Pidä kuvasi suorassa: Kun ristikko on otettu käyttöön Kameran asetuksissa, näytön keskelle ilmestyy nyt tasoviiva, kun takakameraa käytetään muissa tiloissa kuin panoraamatilassa. Viiva siirtyy osoittamaan, onko kuva maanpinnan kanssa samassa tasossa.
 • Laadun optimointi: Voit valita ottamillesi kuville haluamasi kolmesta laadun optimointitasosta. Valitse Maksimi saadaksesi laadultaan parhaita kuvia. Valitse Minimi ottaaksesi kuvia mahdollisimman nopeasti. Voit myös valita Keskitason saadaksesi parhaan tasapainon nopeuden ja laadun välillä.
 • Uudet automaattiset FPS-asetukset videoille: Automaattinen FPS voi auttaa tallentamaan kirkkaampia videoita hämärässä. Automaattisessa FPS:ssä on nyt kolme vaihtoehtoa. Voit poistaa sen käytöstä, käyttää sitä vain 30 FPS:n videoille tai sekä 30 FPS:n että 60 FPS:n videoille.
 • Kytke pois päältä kameran vaihtaminen pyyhkäisemällä ylös/alas: Etu- ja takakameran välillä vaihtaminen pyyhkäisemällä ylös tai alas on nyt valinnaista. Jos olet huolissasi tahattomista pyyhkäisyistä, voit poistaa se käytöstä Asetuksissa.
 • Käytä tehosteita helpommin: Suodatus- ja kasvotehosteissa käytetään nyt kiekkoa liukusäätimen sijasta, jolloin tarkkojen säätöjen tekeminen yhdellä kädellä on helpompaa.

Galleria

 • Nopeat muokkaukset yksityiskohtaisessa näkymässä: Kun katsot kuvaa tai videota, siirry yksityiskohtaiseen näkymään pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylöspäin. Voit nyt valita tämän näytön kautta nopeasti tehosteita ja muokkausominaisuuksia välittömästi käyttöön.
 • Vetäminen ja pudottaminen kahdella kädellä: Kosketa ja pidä valittuna kuvia ja videoita yhdellä kädellä ja siirry sitten toisella kädellä albumiin, johon haluat pudottaa ne.
 • Tallenna leikattuja kuvia tarroiksi: Kun leikkaat jotain kuvasta, voit tallentaa sen helposti tarraksi, jota voit käyttää myöhemmin kuvia tai videoita muokatessasi.
 • Parannettu tarinanäkymä: Kun katselet tarinaa, pienoiskuvanäkymä tulee näkyviin näytön alareunasta ylöspäin pyyhkäistessä. Pienoiskuvanäkymässä voit lisätä kuvia tai videoita tarinaasi tai poistaa niitä.

Valokuvaeditori

 • Parannettu ulkoasu: Uusi Työkalut-valikko helpottaa tarvitsemiesi muokkaustoimintojen löytämistä. Suoristus- ja Perspektiivi-vaihtoehdot on yhdistetty Muunna-valikossa.
 • Säädä koristeita tallennuksen jälkeen: Voit nyt tehdä muutoksia valokuvaan lisättyihin piirroksiin, tarroihin ja teksteihin myös tallennuksen jälkeen.
 • Kumoa ja tee uudelleen: Virheistä ei tarvitse kantaa huolta. Voit nyt helposti kumota tai käyttää uudelleen muunnoksia, suodattimia ja sävyjä.
 • Piirrä mukautettuihin tarroihin: Kun luot mukautettuja tarroja, voit nyt käyttää piirtotyökaluja tehdäksesi niistä entistäkin henkilökohtaisempia ja ainutlaatuisempia.
 • Uudet tekstitaustat ja-tyylit: Kun lisäät tekstiä valokuvaan, voit valita useista uusista taustoista ja tyyleistä saadaksesi aikaan täydellisen ulkoasun.

Studio (Videoeditori)

 • Tehokkaampi videoeditointi: Studio on uusi projektipohjainen videoeditori, jonka avulla editointi sujuu hienostuneemmin ja tehokkaammin. Voit käyttää Studiota Gallerian Vetolaatikko-valikosta tai lisätä kuvakkeen alkunäyttöön, jolloin käyttö on nopeampaa.
 • Aikajananäkymä: Studion avulla voit tarkastella koko projektiasi useita videoleikkeitä sisältävänä aikajanana. Monikerroksisen rakenteen ansiosta voit lisätä leikkeitä, tarroja, tekstityksiä ja muita objekteja ja säätää niiden sijaintia ja pituutta helposti.
 • Tallenna ja muokkaa projekteja: Voit myös tallentaa keskeneräiset elokuvaprojektit ja jatkaa niiden editointia myöhemmin.

Videosoitin

 • Parannettu ulkoasu: Videosoittimen hallinta on nyt helpompaa kuin koskaan. Toiminnoiltaan samankaltaiset painikkeet on ryhmitelty yhteen, ja Toista-painike on siirretty näytön keskelle
 • Parannettu toistonopeuden hallinta: Voit valita haluamasi useista videon toistonopeuksista välillä 0,25-2,0-kertainen. Nopeussäätimiä on nyt helpompi käyttää erillisillä painikkeilla liukusäädinten sijaan.

Samsung Health

 • Alkunäytön uusi ulkoasu: Samsung Healthin alkunäyttö on uudistettu täysin. Tietoja näytetään enemmän ja lihavoidut fontit ja värit helpottavat tärkeimpien tietojen näkemistä. Viimeisin liikuntatuloksesi näkyy näytön yläosassa, ja saat enemmän palautetta unipisteistäsi sekä päivittäisistä askel-, aktiviteetti-, vesi- ja ruokatavoitteistasi.
 • Mukautetut vesilasin koot: Voit nyt mukauttaa Samsung Healthin vesiseurannan juomalasikoon vastaamaan sen lasin tai mukin kokoa, josta yleensä juot.

Kalenteri

 • Aikataulusi yhdellä silmäyksellä: Uusi aikataulunäkymä näyttää tulevat tapahtumat, tehtävät ja muistutukset aikajärjestyksessä.
 • Tarkastele muistutuksiasi Kalenterissa: Voit nyt tarkastella ja lisätä muistutuksia Kalenteri-sovelluksessa avaamatta Reminder-sovellusta.
 • Siirrä tapahtumia kahdella kädellä: Kosketa ja pidä valittuna päivä- tai viikkonäkymässä yhdellä kädellä tapahtumaa jota haluat siirtää, ja siirry sitten toisella kädellä siihen päivään, johon haluat siirtää tapahtuman.

Muistutus

 • Parannettu muistutusluettelonäkymä: Pääluettelonäkymää on uudistettu. Voit hallita luokkia näytön yläosassa. Muistutukset näytetään luokkien alapuolella päivämäärän mukaan järjestettyinä. Myös kuvia ja verkkolinkkejä sisältävien muistutusten ulkoasua on parannettu.
 • Uusia muistutusluokkia: Paikka-luokka sisältää muistutuksia, jotka hälyttävät, kun olet tietyssä paikassa, ja Ei hälytystä -luokka sisältää muistutuksia, jotka eivät hälytä.
 • Lisää vaihtoehtoja muistutusten luomiseen: Kun jaat sisältöä Reminder-sovellukseen, voit hyödyntää täydet muokkausmahdollisuudet ennen muistutuksen luomista. Voit myös ottaa kuvia kameran avulla muistutusta luodessasi.
 • Luo koko päivän muistutuksia: Voit nyt luoda koko päivän muistutuksia ja valita kellonajan, jolloin haluat saada niistä hälytyksen.

Samsung Internet

 • Toista videoita taustalla: Jatka videon äänen toistamista, vaikka poistuisit nykyiseltä välilehdeltä tai Internet-sovelluksesta.
 • Parannettu välilehtien luettelonäkymä suurille näytöille: Kun käytät Internetiä suurella näytöllä, kuten tablet-laitteella vaakanäkymässä tai Samsung DeXillä, välilehtien luettelonäkymä näytetään kahdessa sarakkeessa, jotta näytöllä näkyy enemmän tietoja samanaikaisesti.
 • Siirrä kirjanmerkkejä ja välilehtiä kahdella kädellä: Kosketa ja pidä valittuna kirjanmerkkiä tai välilehteä, jota haluat siirtää, ja siiry sitten toisella kädellä siihen kirjanmerkkikansioon tai välilehtiryhmään, johon haluat siirtää sen.

Älykäs valinta

 • Muuta kiinnitetyn sisällön kokoa ja poimi tekstiä: Kun kiinnität kuvan näytölle, voit nyt muuttaa sen kokoa tai poimia siitä tekstiä.
 • Suurennettu näkymä: Kun valitset näytön alueen, näyttöön tulee suurennettu näkymä, jotta voit aloittaa ja lopettaa valinnan tarkasti.

Bixby text call

 • Vaihda Bixbyyn puhelun aikana: Voit siirtyä Bixby text call -toimintoon milloin tahansa, vaikka puhelu olisi jo käynnissä

Tilat ja rutiinit

 • Vaihda lukitusnäytön ulkoasua: Määritä erilaisia lukitusnäyttöjä eri taustakuvilla ja kellotyyleillä esimerkiksi ajamista, työskentelyä ja liikuntaa varten. Kokeile tummaa taustakuvaa unitilaa varten tai rauhoittavaa taustakuvaa rentoutumistilassa. Kun muokkaat tilan lukitusnäyttöä, näet valitun taustakuvan aina, kun kyseinen tila on päällä.
 • Uusia ehtoja: Voit nyt käynnistää rutiinin, kun sovellus toistaa mediaa.
 • Uusia toimintoja: Rutiineilla voi nyt tehdä enemmän kuin koskaan ennen, kuten muuttaa Samsung-näppäimistön asetuksia.

Fiksut ehdotukset

 • Uusi ulkoasu ja tuntuma: Fiksut ehdotukset -pienoisohjelman ulkoasua on uudistettu, ja se sopii paremmin yhteen alkunäytön muiden kuvakkeiden kanssa.
 • Enemmän mukauttamista: Voit nyt säätää läpinäkyvyyttä ja valita valkoisen tai mustan taustan. Voit myös määrittää sovelluksia, jotka jätetään pois ehdotuksista.

Finder

 • Sovellusten pikatoiminnot: Kun sovellus näkyy hakutuloksissa, voit koskettaa sovellusta ja pitää sitä valittuna saadaksesi nopeasti näkyviin toiminnot, joita voit tehdä sovelluksen avulla. Jos esimerkiksi etsit Kalenteri-sovellusta, näkyviin tulee painikkeita tapahtuman lisäämistä tai kalenterista etsimistä varten. Sovellustoiminnot näkyvät hakutuloksissa myös yksinään, jos etsit sovelluksen sijasta toiminnon nimeä.

Omat tiedostot

 • Vapauta tallennustilaa: Näkyviin tulevat suosituskortit auttavat vapauttamaan tallennustilaa. Omat tiedostot suosittelee tarpeettomien tiedostojen poistamista, antaa vinkkejä pilvitallennustilan määrittämiseen ja kertoo myös, mitkä puhelimen sovellukset käyttävät eniten tallennustilaa.
 • Integroitu Roskakori Gallerialle ja Ääninauhurille: Omien tiedostojen, Gallerian ja Ääninauhurin Roskakori-toiminnot on yhdistetty. Kun avaat Omat tiedostot -kohdan Roskakorin, näet poistamasi tiedostot, kuvat, videot ja äänitallenteet sekä vaihtoehdot niiden palauttamista tai lopullista poistamista varten.
 • Kopioi tiedostoja kahdella kädellä: Kosketa ja pidä valittuna tiedostoa, jonka haluat kopioida, ja siirry sitten toisella kädellä siihen kansioon, johon haluat kopioida sen.

Samsung Pass

 • Turvallisempi kirjautuminen avainkoodien avulla: Käytä avainkoodeja kirjautuaksesi tuettuihin sovelluksiin ja verkkosivustoihin. Toisin kuin salasanat, avainkoodi tallennetaan vain puhelimeesi, eikä se voi vuotaa verkkosivuston tietoturvamurron seurauksena. Avainkoodit myös suojaavat tietojenkalastelulta, koska ne toimivat vain sillä verkkosivustolla tai sovelluksessa, jossa ne on rekisteröity.

Asetukset

 • Älykkäämpi lentotila: Jos otat Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteyden käyttöön lentotilan ollessa päällä, puhelin muistaa asetuksen. Kun seuraavan kerran käytät lentotilaa, Wi-Fi tai Bluetooth pysyy päällä eikä sammu.
 • Helpompi pääsy akkuasetuksiin: Akkuasetuksilla on nyt oma ylätason asetusvalikko, jonka kautta voit helposti tarkistaa akun käytön ja hallita akkuasetuksia.
 • Estä turvallisuusuhat: Anna sovelluksillesi ja tiedoillesi lisäsuojaa Automaattinen esto estää tuntemattomien sovellusten asentamisen, tekee tarkistuksia haittaohjelmien varalta sekä estää haitallisten komentojen lähettämisen puhelimeen USB-johdon kautta.

Helppokäyttöisyys

 • Näkyvyyttä helpottavia parannuksia: Puheavustus-ja Näkyvyyteen liittyvät parannukset -valikot on yhdistetty yhdeksi Näkyvyyden parannukset -valikoksi, mikä nopeuttaa ja helpottaa toimintojen käyttöä.
 • Uusia suurennusasetuksia: Mukauta, miten suurennusikkuna näkyy. Voit valita koko näytön, osittaisen näytön tai sallia niiden välillä vaihtamisen.
 • Mukauta kohdistimen paksuutta: Voit nyt lisätä tekstin muokkauksen aikana näkyvän kohdistimen paksuutta, jotta se olisi helpompi nähdä.
 • Lisätietoa helppokäyttöisyydestä: Helppokäyttöisyysasetuksiin on lisätty linkki Samsungin helppokäyttöisyyssivustolle, jotta voit tutustua helppokäyttöisyysominaisuuksiin ja pyrkimyksiimme tehdä tuotteistamme kaikkien käytettävissä olevia.

Digit. Hyvinvointi

 • Parannettu ulkoasu: Digitaalisen hyvinvoinnin päänäyttöä on uudistettu, jotta löydät tarvitsemasi tiedot helpommin.
 • Enemmän sisältöä viikkoraportissa: Viikoittainen käyttöraporttisi kertoo nyt epätavallisista käyttötavoista, käyttöajan huipuista ja siitä, miten tasapainotat ruutuaikaa.
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung