SamsungYleinen

Samsung luopui puhelimissaan Venäjän käyttämästä Z-symbolista – taittuvat puhelimet nimettiin uudelleen Euroopassa

Samsung Galaxy Z Fold 3 on nyt vain Galaxy Fold 3.

Ukrainan sota on vaikuttanut monella tavalla ympäri maailmaa, ja nyt listaan voidaan lisätä Samsungin tekemä nimimuutos taittuvanäyttöisien puhelimien osalta. Samsung lanseerasi pari vuotta sitten Galaxy Z -tuoteperheen, johon kuuluvat Galaxy Z Fold- ja Galaxy Z Flip -puhelimet. Venäjän käytettäessä Z-kirjainta sodan symbolina, on Samsung päättänyt luopua Z-kirjaimesta puhelimissaan.

Euroopassa mietitään yleisesti Z-symbolin julkisen käyttämisen kieltämistä, jonka takia Z-kirjaimen poistaminen Samsungin puhelimista on todennäköisesti tehty. Ainakin muutamien Euroopan maiden Samsung.com-sivustolla uutuuspuhelimet kantavat nyt nimiä Galaxy Fold 3 ja Galaxy Flip 3, kun vielä aikaisemmin nimet olivat Galaxy Z Fold 3 ja Galaxy Z Flip 3. Muutos on tehty jo nyt Virossa, Liettuassa ja Latviassa, kun tarkastellaan Samsungin virallista verkkosivua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin Viron verkkosivulla ei ole enää Z-kirjainta.

Samsungin Suomen sivuilta löytyy edelleen Z-kirjain.

Samsung käyttää Z-symbolia ainakin vielä Suomen virallisella verkkosivullaan. Samsung ei ole vielä virallisesti kommentoinut muutosta, mutta oletettavasti Z-symboli tullaan kadottamaan puhelimista myös laajemmin Euroopassa. On kuitenkin mahdollista, että kyseessä on väliaikainen muutos, mutta Samsung saattaa tosissaan harkita uuden Galaxy Z -tuoteperheen nimeämistä uudelleen maailmanlaajuisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Z-symboli on ollut venäläisten käytössä Ukrainaan hyökkäämisen aikana. Symboli on noussut merkiksi, jolla tuetaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, jonka takia ei ole ihme, että muun muassa Samsung haluaa eroon sen käytöstä.

Z-symboli on käytössä vielä Suomessa.

Lähde: Samsung.com (viroksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung